Siirry sisältöön
Kartta

Tampereen kaupunginorkesteri Tampere Filharmonia on 97 muusikon huipputasoinen sinfoniaorkesteri, joka soittaa myös kamarimusiikkia, viihdettä, lastenkonsertteja, oopperaa ja balettia. Orkesterin koti on Tampere-talossa, jossa konserttikaudella orkesterikonsertit soitetaan perjantaisin ja kamarimusiikkikonsertit kerran kuussa sunnuntai-iltapäivisin.

Orkesterin ylikapellimestarina ja taiteellisena johtajana toimii kolmivuotiskautensa elokuussa 2023 aloittanut brittikapellimestari Matthew Halls. Vuodesta 1930 toimineen orkesterin ylikapellimestareita ovat olleet muun muassa Santtu-Matias Rouvali, Hannu Lintu ja John Storgårds.

Tampere Filharmonia on tunnettu monipuolisuudestaan ja rajoja ylittävistä produktioistaan. Konserttisalien lisäksi kaupungin omaa orkesteria on voinut kuulla esimerkiksi stadion- ja areenakeikolla suomirockin legendan Eppu Normaalin kanssa ja konsertoimassa amerikkalaisen rock-kitaristin ja säveltäjän Steve Vain kanssa. Maksuton Tampere Filharmonian Puistokonsertti kerää vuosittain tuhansia ihmisiä Sorsapuistoon nauttimaan loppukesän lämmöstä ja sinfoniaorkesterin soinnista rennosti omalta viltiltä käsin.

Suomen Sinfoniaorkesterit ry:n jäsenorkesterien uusimman kävijätutkimuksen mukaan Tampere Filharmonian yleisö on erityisen sitoutunutta ja lähes jokainen kävijä suosittelisi tai on suositellut orkesterin konserttia.

Koko kaupungin orkesterin konsertit odottavat! Konserttikalenteri ja lipputiedot verkkosivuiltamme.

Katso lisää