Doerz etsii paikallisia oppaita ja kaupungin helmiä! - Visit Tampere

Doerz etsii paikallisia oppaita ja kaupungin helmiä!

31.05.2019

Ottaisitko turistin mukaan vaikkapa kotisaunaasi? Tampereella aloittaa toimintansa Doerz-nettipalvelu, joka etsii nyt paikallisia oppaita ja kiintoisia paikkoja.

 

Olisikohan sinusta paikallisoppaaksi Tampereelle tuleville turisteille? Esimerkiksi saunottaisit ja syöttäisit kiuasmakkarat päälle? Tai veisit metsään kävelylle? Ehkä omaan lempipaikkaasi Tampereella? Nyt on tilaisuutesi.

 

Moro, Visit Tampere ja Doerz-nettipalvelu etsivät Tampereelta paikallisia oppaita ja paikkoja uuteen matkailupalveluun, joka täydentää kaupungin tarjontaa matkailun kuumalla ilmiöllä: paikallisten kanssa puuhaamisella.

 

-Haluamme tarjota lisää tekemisen mahdollisuuksia matkailijoille. Mielenkiinnolla odotan, millaisia kiinnostavia paikkoja tamperelaiset ehdottavat. Toivottavasti tulee paljon sellaisia, joita matkailija ei virallisten kanavien kautta välttämättä löydä, sanoo verkkoviestinnän asiantuntija Jenika Kervinen Visit Tampereesta.

 

Visit Tampereen nettisivuille tulee linkki Doerzin sivuille. Doerz on Suomessa perustettu nettiyhtiö, joka tarjoaa matkailijoille elämyksiä paikallisten ihmisten kanssa. Tarjontaa on jo muun muassa Helsingissä, Turussa, Roomassa, Pariisissa, Berliinissä ja Lapissa.

 

Ketä haetaan?

Doerzin perustajiin kuuluvat Tomi Virtanen toteaa, että ihan yksinkertaiset tavalliset jutut toimivat. Ketä haette tiimiinne?

-Tavallisia tamperelaisia ihmisiä, jotka ovat valmiita tutustuttamaan reissaajia omaan arkeensa, näyttämään oman kaupunkinsa lempipaikat ja avaamaan oven siihen aitoon tamperelaisuuteen. Uskon, että parhaat jutut ovat meille hyvinkin tavallisia: mustaa makkaraa Alarannassa tai löylyihin Rajaporttiin paikallisen kanssa. Tai ehkä jopa parempi: tavallisen tamperelaisen omaan kotisaunaan.

 

Virtasen mukaan kotikäyntien lisäksi erityisen kiinnostavia ovat kaikki “salatut kohteet”, joita muuten ei kaupungilta löytäisi.

-Paras juttu on se aito ihminen, joka avaa paikallista elämää ja arkea reissaajalle.

 

Oppaana voi toimia täysin omien aikataulujen ja innostuksen mukaan. Doerzin nettisivuilla voi listata aikoja, jolloin opastus onnistuu ja matkailijat ostavat paikat sieltä.
Myös paikalliset yritykset voivat lähteä mukaan.

-Yksityiset ihmiset ovat juuri se juttu, mitä kasvava kohderyhmä matkailijoista tänä päivänä hakee. Yritykset taas ovat usein paremmin saavutettavissa ja vastaavat kyselyihin nopeammin.

 

Paikallisoppaaksi voi lähteä osoitteessa www.doerz.com. Merkitse kaupungiksi Tampere.

-Visit Tampere hyväksyy elämyksiä ja auttaa muun muassa elämysten testaamisessa tarvittaessa, Virtanen sanoo.

 

Jenika Kervinen toteaa, että esimerkiksi käynti Näsinneulassa saisi ihan uuden säväyksen paikallisen oppaan kanssa.

-Siellä voisi omalla tyylillään kertoilla näkymistä ja paikoista, mitään monimutkaista tässä ei tarvitse kehitellä.

 

Kerro vinkkisi

Moro kerää listaa tamperelaisten suosikkipaikoista matkailijoille. Minne sinä veisit matkailijan tutustumaan, missä ehdottomasti pitää käydä, mikä on se salatumpi paikka Tampereella, jonka haluaisit matkailijoille esitellä?

Kerro vinkkisi lomakkeella, joka löytyy tämän jutun nettiversiosta .

 

Ideoita kummallisistakin käyntikohteista kerätään viikon ajan eli vastaa 6. kesäkuuta mennessä.

Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan sadan euron (100 €) lahjakortti Lippupisteelle – tällä pääsee vaikka upouuden KansiAreenan tapahtumiin, sillä kortti on voimassa 2021 loppuun saakka! Lisäksi pakettiin kääräistään Sagaformin grillipihdit sekä ”Muutakin kuin Mustaa”-kirja Tampereen kulinaarisesta maailmasta sekä kolme Moron lierihattua.

 

Esimerkki Doerzin tarjonnasta:

Rooma, Italia:
Koe aito italialainen päivällinen isoäidin kotona.
“Nonna” avaa sinulle perheen salaiset reseptit ja opettaa sinut tekemään pastaa alusta asti. Tämän lähemmäs aitoa italialaista keittiötä et voi päästä!
Päivä alkaa vieraillen hurmaavassa vanhassa kylässä, jonne saavut Roomasta junalla. Chiara on sinua vastassa asemalla ja kyläkierroksen jälkeen vie sinut “Nonnan” kotiin, jossa luodaan herkullista raviolia, fettucinea ja cannellonia.
Saatavilla kielillä englanti, ranska ja italia.

Muita uutisia

19.06.2019
Vuosi 2019 on tuonut mukanaan muutoksia Visit Tampereen toimintaan. Organisaatio on uudistunut ja Visit Tampereella on tällä hetkellä meneillään toimintastrategian päivitys, joka valmistuu kuluvan vuoden marraskuussa. Strategiatyössä mukana ovat niin kumppanit kuin tärkeimmät sidosryhmätkin.
18.06.2019
Ensimmäistä kertaa toteutettu, Visit Finlandin, Visit Tampereen ja Finnairin suurtapahtuma, Midnight Sun Workshop järjestettiin 10.-12.6.2019 Tampereella.
18.06.2019
Tampere saa jääkiekon MM-kisat vuonna 2022. Tampereen rakenteilla oleva monitoimiareena on jääkiekon MM-kisojen päänäyttämö. Tampereen areena on Suomen Leijonien kotiareena kotikisoissa.