Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Elämyksellinen Saunaravintola Kuuma avaa ovensa lauantaina Tampereella

29.06.2018

Saunaravintola Kuuma

Maailman saunapääkaupungiksi valitun Tampereen laaja yleisten saunojen valikoima nousee uudelle tasolle, kun kaupungin tuorein vetonaula Saunaravintola Kuuma avaa ovensa ja terassinsa lauantaina 30.6.2018 klo 15. Ydinkeskustassa, Laukontorin rannassa sijaitsevassa Kuumassa palvelee ympäri vuoden kahvila-ravintola, suuret kahteen kerrokseen sijoittuvat terassialueet sekä kaksi saunaa, puulämmitteinen ja moderni savusauna. Saunaravintolan ruokafilosofiasta on vastannut tv-kokki Sara La Fountain, joka on myös osakkaana Kuumassa.
Kuuman kaksikerroksinen kokonaisuus pitää sisällään runsaat 500 asiakaspaikkaa, noin 500 neliötä kerrosalaa sekä yli 700 neliön terassialueet. Saunojen kapasiteetti on satoja asiakkaita päivässä. Löylyistä käsin pääsee virkistäytymään Pyhäjärveen, Laukontorin rantaan rajattuun pulahdusaltaaseen, joka on kooltaan kahdeksan metriä pitkä ja viisi metriä leveä. Saunaravintolasta riippumattomista, toimituksellisista syistä pulahdusallas saadaan Kuumaan myöhemmin tänä kesänä.

– Tampereen vetovoima, poikkeuksellinen sijainti yhtä aikaa kaupungin keskustassa ja veden äärellä sekä Kuuman tarjoama moniaistinen rentoutumiselämys tekevät siitä yhden korkeatasoisimman saunakokonaisuuden Suomessa, sanoo Kuuman osakas Ville Iivonen Lumo Laukontori Oy:stä.

– Tuomme yhteen nautiskelijoita, jotka arvostavat laadukasta ruokaa, saunomista sekä erinomaista palvelua hulppeissa puitteissa. Olemme koko kansan saunaravintola, joten erillisten avajaisjuhlallisuuksien sijaan avajaisiin ovat tervetulleita kaikki tamperelaiset ja matkailijat, jatkaa osakas Pasi Rautanen Lumo Laukontori Oy:stä.

Saunomisen lisäksi tärkeässä roolissa on herkullinen ruoka. Kuuman ruokafilosofia perustuu pohjoismaisiin puhtaisiin makuihin, höystettynä pienillä yllättävillä twisteillä. Menusta ovat vastanneet terveellisen ruoan ja juoman puolestapuhuja, tv-kokki Sara La Fountain sekä Kuuman keittiömestari Eero Mäkelä.

Sesonkien mukaan vaihtuva ruokalista on suunniteltu sosiaalisen syömisen ympärille, ja sen keskiössä on jaettavat annokset. Menu pitää sisällään erilaisia kala-, liha-, ja kasvisvaihtoehtoja. Kesän ruokalistalla pääosaa näyttelevät esimerkiksi varhaisperuna, nokkonen, siika, karitsa ja mustikka. Kahvilan puolella asiakkaita hemmotellaan muun muassa smoothieilla ja raikkailla mehuilla.

Kuuma on todelliseksi saunafaniksi julistautuneen La Fountainin ensimmäinen oma ravintola.

– Rakastan saunomista ja hyvää, terveellistä ruokaa. Kuumassa nämä kaksi yhdistyvät kokonaisvaltaiseksi elämykseksi. Kuuman kaikki aistit rentouttava konsepti kuvastaa juuri sitä, mitä haluan ihmisille herkullisen ruuan kautta tarjota, iloitsee osakkaana Saunaravintola Kuumassa oleva La Fountain.

Saunaravintola Kuuman ovet avautuvat kaikelle kansalle lauantaina 30.6. klo 15. Avauspäivänä paikalla edustaa myös Sara La Fountain.

Aukioloajat ja hinnat:

Kuumassa tarjoillaan arkisin niin aamiaista, lounasta kuin illallista. Viikonloppuisin tarjolla on myös brunssi. Kahvila-ravintola on avoinna maanantaista torstaihin sekä sunnuntaisin klo 09–24 ja perjantaista lauantaihin klo 09–01.30. Keittiö sulkeutuu joka päivä klo 22.30.

Kuuman saunoihin pääsee rentoutumaan arkisin ja lauantaisin klo 09–23, sunnuntaisin saunat ovat avoinna 09–22. Arkisin klo 17 saakka yhden saunakerran hinta on 10 €. Arki-iltaisin klo 17 eteenpäin ja viikonloppuisin saunominen kustantaa 15 €/kerta. Opiskelijat, alle 16-vuotiaat ja eläkeläiset saunovat arkisin klo 09–17 kahdeksan euron hintaan. Kaikki hinnat sisältävät puolentoistatunnin saunavuoron. Saunaravintolasta voi tarvittaessa vuokrata pyyhkeitä ja uima-asuja.

Lisätiedot:

Ville Iivonen, Lumo Laukontori Oy, p. 040 506 0422
Pasi Rautanen, Lumo Laukontori Oy, p. 040 502 4722
info@saunaravintolakuuma.fi

Haastattelupyynnöt Sara La Fountainin osalta:
Ulla Panuma, 0400 553 313, haastattelumahdollisuus lauantaina alkaen klo 14.

Saunaravintola Kuuma on Tampereen Laukontorilla sijaitseva kaupungin uusin vetonaula, jossa palvelee ympärivuotinen kahvila-ravintola, isot terassit sekä kaksi yleistä saunaa, puulämmitteinen sauna ja moderni savusauna. Kaksikerroksinen kokonaisuus tarjoaa yhteensä noin 500 asiakaspaikkaa suoraan veden äärellä, Ratinan suvannon ja Pyhäjärven rannassa. Rakennuksen on toteuttanut kaupungin omistama Tampereen palvelukiinteistöt Oy. Saunaravintolan käytännön toiminnasta vastaa Lumo Laukontori Oy. www.saunaravintolakuuma.fi.