Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Futistähti virtuaalisaunomassa Keski-Suomessa ja Tampereella – Saunamaakunta ja Saunapääkaupunki kiinnostavat japanilaisia

26.10.2020

HJK:n jalkapalloilija Atom Tanaka esittelee virtuaalisesti Maailman Saunamaakuntaa Keski-Suomea ja Maailman Saunapääkaupunkia Tamperetta japanilaisille lokakuun loppupuolella. Yhteistyö sai alkunsa matkailualueiden yhteisestä markkinointipalaverista. Sauna kiinnostaa japanilaisia ja virtuaalisaunominen on herättänyt yleisössä kiinnostusta.

 

– Japani on sekä Visit Tampereen että Visit Jyväskylän tärkeä kohdemarkkinamaa. Olemme tahoillamme tehneet paljon työtä suomalaisen saunakulttuurin tunnetuksi tekemiseen Japanin markkinoilla. Virtuaalimatkat ovat hyvä lisä inspiroimaan tulevaisuuden matkasuunnitelmia matkustusrajoitteiden keskellä, Visit Tampereen kumppanuuksien ja Aasian asiakkuusvastaava Mari Saloniemi kertoo.

Suomen Cupin joukkueineen tänä syksynä voittanut futistähti kuuluu ”Saunnereihin”, eli japanilaisten saunafanien verkostoon. Alueiden saunomismahdollisuuksia tuotiin tutuksi ensin sosiaalisessa mediassa Tanakan suomalaisille ja japanilaisille seuraajille. Jyväskyläläisen kääntäjän, koordinaattori Ayana Palanderin ajatuksesta vierailu kuitenkin laajeni virtuaalimatkaksi. 1,5 tunnin mittaista kierrosta on myyty japanilaisen matkanjärjestäjän Finntourin valikoimissa. Kierroksen hinta on 2000 jeniä, mikä vastaa noin kuuttatoista euroa.

– Kierrämme Atom Tanakan kanssa esimerkiksi savusaunoja, rantasaunoja ja julkisia saunoja. Tutustumme myös saunaseremoniaan sekä ravintoloihin, arkkitehtuuriin ja majoituksiin. Virtuaalimatkat ovat olleet tänä vuonna suosittuja, uudenlaisia tapoja tutustua Suomeen matkakohteena. Muissa koordinoimissani online-matkoissa lippuja on myyty jopa 80 ja tällekin kierrokselle niitä on mennyt jo mukavasti. Tarkkaa määrää en osaa vielä sanoa, usein liput ostetaan juuri ennen kierroksen alkua. Toiveenamme on tehdä tällä kierroksella kuitenkin kävijäennätys, Ayana Palander sanoo.

Virtuaalikierros järjestetään 28. lokakuuta ja sisältää paljon videomateriaalia, kuvia ja erilaisia tarinoita lokakuun alussa tehdyltä reissulta.

– Virtuaalisaunominen on vain yksi osoitus hyvästä yhteistyöstä, jota teemme Järvi-Suomen tunnetuksi tekemisessä kansainvälisillä markkinoilla. Ensi kuussa saunominen ja mökkikulttuuri näkyvät Tokion Metsäpaviljongin PR-tapahtumassa, jossa näymme laajemmalla matkailualueiden joukolla, Lakeland – Jyväskylä Region -hankkeen projektipäällikkö Päivi Heikkala Visit Jyväskylästä toteaa.

 

Virtuaalikierros Finntourin sivuilla: https://finnlivetour-aa1.peatix.com/
Atom Tanakan Moi Sauna -blogi: https://www.moisauna.com/ 
Instagram: https://www.instagram.com/atom_tanaka_official/
Tokion Metsäpaviljongista Business Finlandin sivuilla: https://www.businessfinland.fi/do-business-with-finland/kampanjasivut/tokio2020/

https://visitjyvaskyla.fi/
https://visittampere.fi/

Lisätiedot
Päivi Heikkala, Projektipäällikkö
Lakeland – Jyväskylä Region, Visit Jyväskylä
050 304 8467
paivi.heikkala@jyvaskyla.fi

Mari Saloniemi, Asiakkuusvastaava, kumppanuudet ja Aasia
Visit Tampere
050 594 5951
mari.saloniemi@visittampere.fi

Ayana Palander
Japanin Kordinaatio Ayana
044 9751 635
ayana.palander@gmail.com

Lisää luettavaa