Yleisurheilun nuorten maailmanmestaruuskisat Tampereella 10.-15.7. 2018 - Visit Tampere

Yleisurheilun nuorten maailmanmestaruuskisat Tampereella 10.-15.7. 2018

22.05.2018

Tampereella järjestettäviin IAAF U20 yleisurheilun nuorten maailmanmestaruuskisoihin on enää alle 50 päivää, ja kisojen isännillä sekä Suomen urheilijoilla on viime hetken valmistelut heinäkuun 10.-15. varten täydessä vauhdissa.

Tampereen kisat ovat ensimmäinen kerta, kun pohjoismainen kaupunki isännöi ikäryhmän maailmanlaajuiset kisat, ja niistä näyttääkin muodostuvan yhdet isoimmista. Alustava osallistujien ilmoittautuminen on jo suljettu, ja 1718 urheilijaa 171 maasta ovat ilmoittaneet kiinnostuksestaan kilpailla Tampereella.

Varsinainen osallistujamäärä tulee todennäköisesti olemaan pienempi siinä vaiheessa kun sitova ilmoittautuminen loppuu, mutta määrä saattaa silti hätyytellä Barcelonassa 2012 järjestettyjen kisojen ennätystä, 1566 osallistujaa.

Tampereella järjestäjät ovat valmiina toivottamaan koko maailman tervetulleeksi kaupunkiinsa ja tällä viikolla julkaistiin kisojen virallinen tiedote (englanniksi).

Lue tiedote | Lataa tiedote

Tiedotteessa annetaan monenlaista tietoa ja päivityksiä maailmanmestaruuskisoista, ja siinä kerrotaan mm. paikallisen järjestelytoimikunnan päätöksestä toimittaa ainoastaan hanavettä urheilijoille, pulloveden sijaan. Suomen hanavesi on maailman laadukkaimpia vesiä ja sen on tutkittu olevan huomattavasti puhtaampaa kuin pullotetun veden.

Suomen alle 20-vuotiaiden urheilijoiden kisakuume on niin ikään nousussa, kuten viimeisimmässä lehdistötilaisuudessa viestitettiin.

”Innolla odotan”, kertoi pikajuoksija Samuel Purola, “tulee olemaan hieno kokemus juosta MM-kisoissa kotiyleisön edessä”.

Kesäkuun 28. päivästä heinäkuun 1. päivään monet suomalaiset kaupungit järjestävät urheilukarnevaaleja nostattaakseen maan urheilijoiden ja heidän kannattajiensa kisahenkeä nuorten MM-kisojen lähestyessä.

”Suomessa on vain reilu 5 miljoonaa asukasta, mutta tähän mennessä jo 49 yleisurheilun olympiavoittajallaan Suomi iskee kokoaan isommassa sarjassa ja edustaa urheilijoiden nykyaikaista henkistä kotia”, muotoili IAAF:n puheenjohtaja Sebastian Coe.

”Suomi oli yksi IAAF:n perustajajäsenistä vuonna 1912 ja on sen jälkeen niittänyt kansainvälistä mainetta suurten urheilukisojen menestyksekkäänä järjestäjänä – Suomessa on järjestetty yhdet olympialaiset, kahdet maailmanmestaruuskisat ja kolmet Euroopan mestaruuskilpailut.

”Kansallinen urheilukulttuuri, laaja kokemus kisojen isännöimisestä sekä urheilua rakastava kaupunki ovat yhdistelmä, joka takaa että IAAF U20 Nuorten maailmanmestaruuskisoista 2018  Tampereella tulee varsinainen urheilujuhla”.

IAAF

Lue alkuperäinen IAAF:n tiedote englanniksi täällä.

Viralliset kisasivut löytyvät osoitteesta tampere2018.com