Ikuriin avautuu sunnuntaina 3.2. jääveistospolku - Visit Tampere

Ikuriin avautuu sunnuntaina 3.2. jääveistospolku

31.01.2019

– Jääveistospolun teokset ovat sulaneet lauhassa säässä, polku on suljettu –

 

Tampereen Ikuriin avautuu sunnuntaina jääveistospolku – Viime vuonna teoksista tuli huippusuosittu ilmiö

Elämänpolulle tulee toistakymmentä veistosta.

 

Tampereen Ikurissa avautuu jälleen jääveistospolku ensi sunnuntaina. Ikurin Vireen ja Ikuri-Haukiluoman omakotiyhdistyksen järjestämän jääveistos-, ääni- ja valotapahtuman teemana on syntymästä kuolemaan. Se on nimetty tänä vuonna Elämänpoluksi.

Noin kolmensadan metrin mittaiselle polulle tulee toistakymmentä valaistua teosta. Veistoksia tehdään pääosin talkoovoimin viikon aikana. Jääveistospolku on maksuton ja avoinna ympäri vuorokauden niin kauan kuin sääolot sallivat.

Tähän mennessä valmistelut ovat sujuneet oikein hyvin, kertoo tapahtumaa puuhaava Kari Manninen. Kaikkiaan talkoolaisia on kymmenkunta. Tapahtumaa tukevat taloudellisesti paikalliset yritykset.

Jääveistoksia veistävät Mannisen lisäksi Antti Pedrozo Porista, Jussi Miettinen Kuopiosta, Andrius Petkus Liettuasta, Pasi Ahokas, Arto Koivisto ja Maria Karvinen Tampereelta ja niitä rakentavat Olavi Laine, Ossi ja Mikko Kataja Tampereelta.

 

Vuoden 2018 ilmiö

Tänä vuonna Tammerkosken ja Tampereen Nuorkauppakamarit valitsivat veistospolun vuoden 2018 tamperelaiseksi ilmiöksi. Pyhäpoluksi nimetyllä reitillä vieraili järjestäjien mukaan noin 30 000 katsojaa sen avoinnaoloaikana. Manninen sanoo, että tälle vuodelle ei ole asetettu erityisiä kävijätavoitteita.

Mannisen mukaan veistokset ovat saaneet olla yleensä hyvin rauhassa. Viime vuonna polulta käytiin kaatamassa jokunen veistos, mutta tihutyö saatiin Mannisen mukaan korjattua.

Varsinainen jääveistos-, valo- ja äänitapahtuma rakennetaan nyt kolmatta kertaa. Omakotiyhdistyksen ja urheiluseuran talvitapahtumalla on kuitenkin jo parikymmenvuotinen perinne, ja jääveistokset ovat olleet mukana alusta asti. Polun valaistuksesta vastaa Suomen Jouluvalo Oy.

 

Elämänpolku aukeaa yleisölle sunnuntaina 3.2 hämärän laskeuduttua.

 

Asiasta uutisoi Aamulehti

Kuvat ovat vuoden 2018 Ikurin jääveistospolulta ikuistanut Visit Tampereen Laura Vanzo.

Lisää uutisia

16.04.2019
Eurooppalaisten lentoyhtiöiden reittisuunnittelusta vastaavat tahot äänestivät Tampereen viiden parhaan markkinointiviestijän joukkoon yhdessä Sevillan, Vilnan, Kroatian ja Wienin kaupungin kanssa. Voittajaksi ylsi viimein Wien, mutta Tampere oli heti hyvänä kakkosena!
09.04.2019
Moomin: the Art and the Story -näyttely avautuu yleisölle Tokion Mori Arts Center Galleryssä 9.4.2019.
08.04.2019
Neljäs kerta toden sanoo - ainakin Solo Sokos Hotel Tornin kohdalla, jolle on jälleen myönnetty arvostettu Modern Luxury Hotel of The Year -palkinto.