Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Jääkiekon MM-kotikisat pelataan Tampereella ja Helsingissä 13.−29.5.2022

21.01.2021

Leijonat pelaavat ottelunsa Tampereella, lisäksi semifinaalit sekä finaali- ja pronssiottelut järjestetään Tampereella. Neljännesfinaalit pelataan Tampereella ja Helsingissä. Tampereella pelataan tänä vuonna valmistuvalla areenalla.

Arvot ohjaavat tekemistä, kisailmeen inspiraatio revontulista

Vuoden 2022 MM-kisojen arvoina ovat vastuullisuus, hauskuus ja yhteisöllisyys.

”Arvot näkyvät kaikessa tekemisessämme. Haluamme järjestää suomalaisille hauskan tapahtuman, joka nostaa mielialoja vaikeamman ajan jälkeen. Vastuullisuutta viedään suunnitelmallisesti käytäntöön: esimerkiksi kisa-areenoiden sijainti mahdollistaa julkisten kulkuvälineiden sujuvan käytön. Junayhteydet toimivat eri puolilta Suomea ja kisakaupungista toiseen on matkaa junalla vain 1,5 tuntia”, pääsihteeri Heikki Hietanen sanoo.

Kisojen kattoteemana on Making Miracles, jonka avulla halutaan tuoda esille muun muassa erilaisia jääkiekkoon ja yhteisöihin liittyviä ihmeitä.

”Pelaajat tekevät jäällä maailmanmestaruuksien voittamisen ja ilmaveivin kaltaisia ihmeitä ja ovat näin esikuvia nuorille tuleville urheilijoille ja liikunnan harrastajille. Samalla haluamme nostaa esiin pieniä ihmeitä, joita tehdään esimerkiksi lasten ja nuorten harrastustoiminnassa tai vaikkapa MM-kisojen vapaaehtoistyöllä”, Heikki Hietanen kertoo.

Kisailmeeseen ja logoon on haettu inspiraatiota jääkiekolle ominaisista liikkeestä ja vauhdista sekä Suomen luonnosta ja revontulista. 

Lipunmyynti käynnistyy tänään vip-paketeilla, päiväliput peleihin myynnissä syksyllä

MM-kisojen vip-pakettien myynti käynnistyi tänään. Kisojen päiväkohtaiset liput tulevat myyntiin syksyllä 2021, kun kisojen virallinen otteluohjelma valmistuu. Lippuihin tulee laaja hintahaitari, käytössä on useita ottelu- ja katsomokategorioita.

Lue lisää 2022 jääkiekon MM-kisoista.

2022 Jääkiekon MM-kisat Suomessa – faktaa

  • Kisat järjestetään −29.5.2022 Tampereella ja Helsingissä
  • Kisoissa pelaa 16 joukkuetta
  • Otteluita pelataan kaikkiaan 64 kappaletta, kullakin joukkueella on seitsemän alkusarjaottelua
  • Neljännesfinaalit pelataan Tampereella ja Helsingissä
  • Semifinaalit sekä finaali- ja pronssiottelut järjestetään Tampereella
  • Leijonat pelaavat ottelunsa Tampereella
  • Kisakatsomoihin odotetaan puolta miljoonaa kisavierasta
  • Miesten jääkiekon MM-kisoilla oli vuonna 2019 yhteenlaskettuna 1,6 miljardia TV-katsojaa