Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Tampereen suurin kauppakeskus avaa ovensa – Ratinan avajaiset 19.4.

13.04.2018

Kiinteistösijoitusyhtiö Spondan rakennuttama Kauppakeskus Ratina avaa ovensa Tampereella torstaina 19. huhtikuuta. Ainutlaatuisella paikalla Tampereen ydinkeskustassa sijaitsevasta Kauppakeskus Ratinasta tulee Tampereen suurin ja modernein kauppakeskus.

Luvassa erikoistarjouksia ja suosikkiesiintyjiä

Kauppakeskus Ratinan avajaisia vietetään torstaista sunnuntaihin 19. – 22.4. Avajaisjuhlat alkavat torstaiaamuna perinteisellä nauhan leikkauksella kello 9:55, jonka jälkeen kauppakeskuksen ovet avataan yleisölle kello 10. Avajaisjuhlissa kauppakeskus on neljän päivän ajan täynnä tapahtumia ja ohjelmaa kaikenikäisille, ja shoppailijoille on luvassa houkuttelevia erikoistarjouksia.

Avajaisten esiintyjinä nähdään suomalaisia huippuartisteja. Torstain pääesiintyjinä Ratinassa nähdään Emma-gaalassa vuoden tulokkaana palkittu Leo sekä vuoden naissolisti Evelina. ABREU vetää perjantaina kauppakeskuksessa akustisen minikeikan, ja yleisöä viihdyttävät myös muun muassa ilmapallotaituri JP Pirinen sekä Aleksanteri Hakaniemi. Lauantaina lavalla nähdään lasten suosikki Hevisaurus sekä The Voice of Finland -finalistit. Sunnuntaina Ratinassa esiintyvät Ryhmä Hau, Duudsonien Jarppi ja HP sekä Mikko Harju. Avajaisten tarkemman aikataulun ja tarjoukset voi tarkistaa Ratinan nettisivuilta.

Helposti paikan päälle

Kauppakeskus Ratinan avajaisiin on helppo tulla. Kauppakeskus sijaitsee Tampereen ydinkeskustassa Ratinan suvannon rannassa, linja-autoaseman ja Tampereen stadionin vieressä. Ainutlaatuisen sijaintinsa ansiosta Ratinaan pääsee sujuvasti kävellen, pyörällä, julkisilla liikennevälineillä ja omalla autolla.

Kauppakeskus Ratina järjestää avajaispäivä torstain ajan maksuttoman bussikuljetuksen kauppakeskukseen Hervannasta ja Lentävänniemestä. Ratina-bussit liikennöivät tauotta Ratinaan ja takaisin ja ottavat asiakkaita kyytiin jokaiselta bussipysäkiltä reittinsä varrella. Bussien reitit voi tarkistaa Ratinan nettisivuilta.

Omalla autolla liikkuvat voivat puolestaan ajaa autonsa Tampereen keskustan suurimpaan pysäköintihalliin, P-Ratinaan, johon on sisään- ja uloskäynnit Tampereen valtatieltä ja Suvantokadulta. Kauppakeskus Ratina tarjoaa avajaisten kunniaksi kaikille kaksi tuntia ilmaista parkkiaikaa P-Ratinassa toukokuun loppuun saakka. P-Ratina aukeaa avajaispäivänä kello 9:00.

Yli kolmannes liikkeistä uusia tulokkaita Tampereella

Kolmesta rakennuksesta muodostuvan Kauppakeskus Ratinan myötä Tampereelle avautuu uusi vapaa-ajan ja viihtymisen keskus, johon nyt avattavista liikkeistä yli kolmannes on täysin uusia tulokkaita Tampereella. Kauppakeskuksen pysäköintilaitos on Tampereen keskustan suurin ja tuo kaupunkiin yli 1200 uutta pysäköintipaikkaa.

Kauppakeskus Ratinassa tulee asiakkaita palvelemaan 140 liikettä. Ratinaan sijoittuu Tampereen keskustan kattavin päivittäistavaratarjonta sekä laajat muodin, hyvinvoinnin ja vapaa-ajan palvelut. Ratinasta liikkeensä avaavat päivittäistavarakaupoista Alko, K-Supermarket ja Lidl sekä muodin saralta muun muassa Halonen, H&M, Monki, New Yorker ja Zara.

Tampereen ravintolatarjonta laajenee myös merkittävästi. Ratinan kauppakeskuksen myötä kaupungissa toimintansa aloittaa 27 uutta kahvilaa ja ravintolaa, joihin kuuluvat esimerkiksi Arto Rastaan Periscope, Espresso House, Hanko Sushi, Sandro ja Tortilla House. Ratina vastaa myös sisustamisesta kiinnostuneiden asiakkaiden tarpeisiin tuomalla Tampereen ydinkeskustaan muun muassa Clas Ohlsonin, Eurokankaan, Finlaysonin, Granitin, Vallilan, Vepsäläisen ja Värisilmän liikkeet.

Myös uudenlaisia kauppakeskustoimijoita saadaan Tampereen sydämeen. Työterveyden ja työhyvinvoinnin palveluita tarjoava Pirte eli entinen Tullinkulman Työterveys tuo Tampereen päätoimipisteensä Ratinan kauppakeskuksen uusiin maisematiloihin. Myös Spondan palkittu coworking-konsepti MOW (Mothership Of Work) avaa syksyllä 2018 uuden coworking-tilan Ratinan kauppakeskuksen yhteyteen. Ratinan MOW Supernova tulee tarjoamaan joustavat työtilat Tampereen parhaalla paikalla noin 300 yrittäjälle ja työntekijälle.

Tapahtumat, yhteisöllisyys ja vastuullisuus keskiössä

Kauppakeskus Ratina toimii eloisana arjen ja vapaa-ajan kohtaamispaikkana sekä näyttämönä kaupunki- ja kulttuuritapahtumille. Ratinassa tullaan tänä vuonna järjestämään säännöllisesti tapahtumia koko perheelle ja eri ikäryhmille. Ratina on aktiivisesti myös mukana monissa Tampereen kesätapahtumissa kuten Likkojen Lenkillä, Unelmien liikuntapäivässä, Kukkaisiviikoilla sekä Tammerfestilla. Blockfestilla Ratina toimii rannekkeiden ennakkovaihtopaikkana.

Yhteisöllisyys ja asiakkaiden viihtyvyys ovat olleet tärkeitä teemoja kauppakeskuksen suunnittelussa. Kauppakeskusta on suunniteltu yhdessä pirkanmaalaisten kanssa ja heidän toiveitaan on kuunneltu Ratinan liike- ja palveluvalikoimaa toteutettaessa. Paikallisista ihmisistä on koottu asukasraati, jolta on saatu arvokkaita näkemyksiä ja mielipiteitä esimerkiksi liikkumiseen sekä yleisiin viihtyvyyttä lisääviin tekijöihin kauppakeskuksessa. Erityisesti lapsiperheiden tarpeet on huomioitu palveluissa, esteettömyydessä ja hoitotiloissa. Esteettömillä käytävillä on helppo liikkua lastenvaunujen kanssa ja kerroksesta toiseen voi liikkua kätevästi useilla hisseillä, joten lastenvaateliikkeissä ja lapsiystävällisissä ravintoloissa asiointi käy kuin leikki. Lapsille avataan toukokuussa myös oma Mini-Ratina -leikkihuone kauppakeskuksen 3. kerrokseen.

Myös ympäristövastuullisuus on ollut yksi Ratinan suunnittelun painopisteistä. Kauppakeskus Ratinalle tullaan hakemaan Very Good -tason BREEAM® -ympäristösertifikaatti, ja keskukseen on toteutettu lukuisia teknisiä ratkaisuja käytönaikaisen energiakulutuksen vähentämiseksi. Myös sijainti kaupungin ytimessä, julkisten liikenneyhteyksien äärellä, on ekologinen ja tukee Tampereen keskustan kehitystä.

www.ratina.fi

 

Lisätietoja:
Mervi Ahola
Kauppakeskuspäällikkö
p. 040 653 2575
mervi.ahola@sponda.fi

 

19.4.2018 avautuva Kauppakeskus Ratina rakennetaan Tampereen ydinkeskustaan Ratinan alueelle vilkkaiden liikenneväylien varrelle. Ratinan vaikutusalueella asuu noin 530 000 asukasta. 53 000 neliötä liike- ja palvelutilaa tarjoavasta Ratinasta tulee kaupungin isoin kauppakeskus, jossa on keskustan ylivoimaisesti kattavin päivittäistavaratarjonta. Ratinan 140 liikettä ja toriaukiot luovat ainutlaatuisen kaupunkitilan, jossa tehdään ostoksia, vietetään vapaa-aikaa ja viihdytään tapahtumissa. Ratinassa asioiminen on helppoa ja vaivatonta, kauppakeskukseen tulee muun muassa yli 1 200 pysäköintipaikkaa. Kauppakeskus Ratinan rakennuttaja on Sponda Oyj.  www.ratina.fi  

Sponda Oyj on Suomen suurimpien kaupunkien toimitilakiinteistöihin erikoistunut kiinteistösijoitusyhtiö. Spondan toiminta-ajatuksena on omistaa, vuokrata ja kehittää toimistotiloja, liiketiloja ja kauppakeskuksia toimintaympäristöiksi, jotka luovat edellytykset asiakkaiden menestykselle. Spondan sijoituskiinteistöjen käypä arvo on noin 3,9 miljardia euroa ja vuokrattava pinta-ala noin 1,2 miljoonaa neliömetriä. www.sponda.fi