Kuulumisia ITB-messuilta Berliinistä - Visit Tampere

Kuulumisia ITB-messuilta Berliinistä

21.03.2019

 

Pirjo Puukka edusti Visit Tamperetta maailman suurimmilla matkailumessuilla Berliinissä maaliskuun alussa. Olimme mukana Visit Finlandin osastolla yhdessä läntisen Järvi-Suomen kumppaneidemme Lahden, Jyväskylän ja Hämeenlinnan seutujen kanssa.

 

Vaikuttaa siltä, että sitkeä puurtaminen Saksan markkinoilla alkaa tuottaa tulosta. On selkeästi havaittavissa, että Suomi kiinnostaa entistä enemmän matkakohteena ja esiin nousevat talven rinnalle kesätuotteet ja muutkin alueet kuin Lappi ja Helsinki – kiitos Visit Finlandin suuraluekampanjoiden. Käytyjen keskustelujen perusteella Tamperetta tarjotaan usealle matkanjärjestäjälle, tarjoajina ovat mm. Saarikoski Travels ja Lahti Region.

 

Mikä asiat nousivat esiin?

– valtaosa matkanjärjestäjistä kyseli FIT-tuotteita, ryhmien ohjelmia kyseltiin harvakseltaan
– kiertomatka, fly & drive
– useampi yö samassa paikassa, sieltä retkiä
– kiertomatkan tekeminen julkisilla kulkuvälineillä
– kestävä kehitys, miten se on huomioitu
– toive sähköpolkupyöristä
– sinkkujen ryhmämatkat
– miten tuotteistetaan helppo pyrähdys luontoon, joka on ostettavissa yksittäiselle matkailijalle?
– Suomi on nyt hyvässä nousussa, mutta meidän alueemme on edelleen sangen tuntematon

 

Maaliskuun manifesti: liittoudu!

– yksin emme pärjää Tampereen seutuna, pitää liittoutua muiden alueiden kanssa
– liittoutuminen ainakin (läntisen) Järvi-Suomen, rannikon ja saariston sekä pääkaupunkiseudun kanssa (esim. kiertomatka: rannikkoa pitkin kohti pohjoista, sisämaareittiä takaisin etelään)
– liittoutuminen laivayhtiöiden kanssa: Tallink Silja, Finnlines, Viking Line. Lisää myyjiä meidän tuotteillemme ja sisältöä laivayhtiöiden asiakkaille.
– liittoutuminen myyntiorganisaatioiden kanssa, esim. Saarikoski Travels, Lahti Region, helsinkiläiset incoming-toimistot, Borealis…
– liittoutuminen on aloitettava kotipesästä, ja yrittäjien välinen yhteistyö on yhä tärkeämpää. Yhtä yksittäistä tuotetta on melko mahdotonta nostaa esiin, ellei sattumoisin käy niin, että matkanjärjestäjä on juuri jotakin tiettyä palvelua vailla ja meillä on tuote, jolla voi vastata tarpeeseen.
– tässä päästiin taas muutama askel eteenpäin 20.3. järjestetyssä Visit Finlandin tuotekehitysakatemiassa, jossa yritykset kehittivät yhdessä potentiaalisia tuotteita Saksan, Englannin ja Japanin markkinoille. Uutta saatiin aikaiseksi! Kouluttajana ja sparraajana toimi ansiokkaasti Arja Kortesluoma.

On ollut hienoa huomata konkreettisia edistystä muun muassa kumppanikoulutuksessa, jossa saatiin kehitettyä Saksan, Japanin ja UK:n markkinoille potentiaalisia tuotteita!

 

Seuraavaksi tapaamme Suomesta ja alueestamme kiinnostuneita matkanjärjestäjiä kesäkuun alkupuolella Midnight Sun Workshopissa Tampereella.

 

Lisätietoja: 

Pirjo Puukka
Senior Specialist
pirjo.puukka@visittampere.fi
+358400484982

Lisää uutisia

16.04.2019
Eurooppalaisten lentoyhtiöiden reittisuunnittelusta vastaavat tahot äänestivät Tampereen viiden parhaan markkinointiviestijän joukkoon yhdessä Sevillan, Vilnan, Kroatian ja Wienin kaupungin kanssa. Voittajaksi ylsi viimein Wien, mutta Tampere oli heti hyvänä kakkosena!
09.04.2019
Moomin: the Art and the Story -näyttely avautuu yleisölle Tokion Mori Arts Center Galleryssä 9.4.2019.
08.04.2019
Neljäs kerta toden sanoo - ainakin Solo Sokos Hotel Tornin kohdalla, jolle on jälleen myönnetty arvostettu Modern Luxury Hotel of The Year -palkinto.