Kuulumisia ITB-messuilta Berliinistä - Visit Tampere

Kuulumisia ITB-messuilta Berliinistä

21.03.2019

 

Pirjo Puukka edusti Visit Tamperetta maailman suurimmilla matkailumessuilla Berliinissä maaliskuun alussa. Olimme mukana Visit Finlandin osastolla yhdessä läntisen Järvi-Suomen kumppaneidemme Lahden, Jyväskylän ja Hämeenlinnan seutujen kanssa.

 

Vaikuttaa siltä, että sitkeä puurtaminen Saksan markkinoilla alkaa tuottaa tulosta. On selkeästi havaittavissa, että Suomi kiinnostaa entistä enemmän matkakohteena ja esiin nousevat talven rinnalle kesätuotteet ja muutkin alueet kuin Lappi ja Helsinki – kiitos Visit Finlandin suuraluekampanjoiden. Käytyjen keskustelujen perusteella Tamperetta tarjotaan usealle matkanjärjestäjälle, tarjoajina ovat mm. Saarikoski Travels ja Lahti Region.

 

Mikä asiat nousivat esiin?

– valtaosa matkanjärjestäjistä kyseli FIT-tuotteita, ryhmien ohjelmia kyseltiin harvakseltaan
– kiertomatka, fly & drive
– useampi yö samassa paikassa, sieltä retkiä
– kiertomatkan tekeminen julkisilla kulkuvälineillä
– kestävä kehitys, miten se on huomioitu
– toive sähköpolkupyöristä
– sinkkujen ryhmämatkat
– miten tuotteistetaan helppo pyrähdys luontoon, joka on ostettavissa yksittäiselle matkailijalle?
– Suomi on nyt hyvässä nousussa, mutta meidän alueemme on edelleen sangen tuntematon

 

Maaliskuun manifesti: liittoudu!

– yksin emme pärjää Tampereen seutuna, pitää liittoutua muiden alueiden kanssa
– liittoutuminen ainakin (läntisen) Järvi-Suomen, rannikon ja saariston sekä pääkaupunkiseudun kanssa (esim. kiertomatka: rannikkoa pitkin kohti pohjoista, sisämaareittiä takaisin etelään)
– liittoutuminen laivayhtiöiden kanssa: Tallink Silja, Finnlines, Viking Line. Lisää myyjiä meidän tuotteillemme ja sisältöä laivayhtiöiden asiakkaille.
– liittoutuminen myyntiorganisaatioiden kanssa, esim. Saarikoski Travels, Lahti Region, helsinkiläiset incoming-toimistot, Borealis…
– liittoutuminen on aloitettava kotipesästä, ja yrittäjien välinen yhteistyö on yhä tärkeämpää. Yhtä yksittäistä tuotetta on melko mahdotonta nostaa esiin, ellei sattumoisin käy niin, että matkanjärjestäjä on juuri jotakin tiettyä palvelua vailla ja meillä on tuote, jolla voi vastata tarpeeseen.
– tässä päästiin taas muutama askel eteenpäin 20.3. järjestetyssä Visit Finlandin tuotekehitysakatemiassa, jossa yritykset kehittivät yhdessä potentiaalisia tuotteita Saksan, Englannin ja Japanin markkinoille. Uutta saatiin aikaiseksi! Kouluttajana ja sparraajana toimi ansiokkaasti Arja Kortesluoma.

On ollut hienoa huomata konkreettisia edistystä muun muassa kumppanikoulutuksessa, jossa saatiin kehitettyä Saksan, Japanin ja UK:n markkinoille potentiaalisia tuotteita!

 

Seuraavaksi tapaamme Suomesta ja alueestamme kiinnostuneita matkanjärjestäjiä kesäkuun alkupuolella Midnight Sun Workshopissa Tampereella.

 

Lisätietoja: 

Pirjo Puukka
Senior Specialist
pirjo.puukka@visittampere.fi
+358400484982

Lisää uutisia

10.06.2019
Tampere täyttyy kansainvälisistä matkanjärjestäjistä tällä viikolla, kun Suomen suurin matkailualan myyntitapahtuma Midnight Sun Workshop valtaa katukuvan. Yli 160 kansainvälistä matkailualan ostajaa 13 eri maasta saapuu kesäiseen Suomeen valmiina solmimaan sopimuksia matkailuyritysten kanssa ja tutustumaan Suomen ja Tampereen tarjontaan.
05.06.2019
Yhdistys, yritys, seura tai yhteisö: Haluatko esitellä toimintaasi tuhansille ihmisille? Haluatko kutsua ihmiset harrastamaan? Haluatko viettää hauskan päivän? Hae mukaan Hämeenpuiston Puistofiestaan ja pystytä toiminnallinen pisteesi vehreään puistoon päivän ajaksi sunnuntaina 18.8.2019!
05.06.2019
Pyynikin kesäteatterissa saa 14.6.2019 ensi-iltansa kotimainen kantaesitys Nuotin vierestä. Komediauutuudessa ovat ihmissuhteet solmussa ja rakkauden sävel hukassa. Tänä kesänä Pyynikin pyörivä katsomo täyttää kokonaiset 60 vuotta!