Maailman suurin Muumifani saapuu Tampereelle elokuussa - Belgialainen Sigrid on Muumimuseon kunniavieras! - Visit Tampere

Maailman suurin Muumifani saapuu Tampereelle elokuussa – Belgialainen Sigrid on Muumimuseon kunniavieras!

21.06.2018

Visit Tampere Oy, Muumimuseo ja Moomin.com järjestivät touko-kesäkuun aikana Maailman Suurimman Muumifanin etsinnät Instagram-kuva- ja videopalvelussa. Etsinnät ovat päättyneet: belgialaisesta Sigrid Meulemansista tulee Muumimuseon Kunniavieras.

Moomin Museum Guest of Honour -nimeä kantavan kilpailun voittaja saa palkinnoksi viiden päivän mittaisen vip- matkan Tampereelle sekä Muumimuseon Kunniavieras -tittelin. Maailman suurin Muumifani saapuu Tampereelle 8. elokuuta ja häntä hemmotellaan Tampereella todenteolla. Hän pääsee tutustumaan Tampereen mielenkiintoisimpiin kohteisiin ja osallistuu myös Muumimuseon Puutarhajuhlaan Tampereella elokuun 11. päivä. Yöpymään voittaja pääsee Lapland Hotels Tampereen pehmeisiin lakanoihin.

Kilpailuun osallistujien tuli tehdä itsestään video, jolla kertoi persoonallisella tai hauskalla tavalla, miksi juuri hänen pitäisi voittaa. Kilpailun voittajatyö kosketti kilpailuraatia. Sigrid Meulemans kertoo videollaan vaikeasta lapsuudestaan ja siitä, kuinka Tove Janssonista tuli hänen sankarinsa ja muumeista kuin perhe vaikeuksien keskellä. Muumi-sarjaa katsoessaan hän ei tuntenut oloaan koskaan surulliseksi tai turvattomaksi.

– Ette usko, kuinka onnelliseksi tämä minut tekee! Halusin tätä aivan valtavasti – itkin jopa hiukan voittoni vuoksi. Tein hyvin henkilökohtaisen videon ja olen todella onnellinen, että piditte siitä. En malta odottaa, että pääsen Tampereelle – vieläpä syntympäiväviikollani, Sigrid Meulemans riemuitsee lähettämällään kiitosvideolla.

(Teksti jatkuu videon alapuolella)

Moominmuseumguestofhonour-tunnisteella ladattiin Instagramiin yli sata kilpailutyötä ympäri maailmaa.

– Iso kiitos faneille upeista kilpailutöistä, oli hienoa nähdä kuinka paljon vaivaa moni oli nähnyt videonsa eteen. Oli koskettavaa käydä läpi näitä ja huomata kuinka paljon muumit herättävät tunteita ympäri maailman. Toivotamme Sigridin tervetulleeksi Suomeen ja Tampereelle, toivottavasti hänen kokemuksensa on unohtumaton, Moomin.comin markkinointipäällikkö Saara Sandell kiittää.

– Halusimme välittää kilpailun avulla maailman muumifaneille tietoa siitä, että muumien tarinaan pääsee tutustumaan Tampereella, maailman ainoassa Muumimuseossa. On ollut inspiroivaa nähdä, miten valtavasti ihmiset innostuivat tuosta mahdollisuudesta, Visit Tampereen markkinoinnin ja viestinnän asiantuntija Heli Jokela valottaa kampanjan taustoja.

Muumimuseo avattiin täysin uudistettuna Tampere-talossa viime kesänä. Elämyksellinen taidemuseo on houkutellut jo yli 100 000 kävijää ympäri maailman, erityisesti Japanista, Venäjältä, Iso-Britanniasta ja Saksasta.

– Jokaisella Muumimuseossa kävijällä on henkilökohtainen suhde muumeihin. Arvostamme todella, että Sigrid jakoi tarinansa kanssamme ja on hienoa, että voimme tarjota hänelle unohtumattoman kokemuksen museossa ja tunnelmallisessa Muumimuseon Puutarhajuhlassa elokuussa, Muumimuseon johtaja Taina Myllyharju iloitsee.

 Lisätietoja kampanjasta:

Sigrid Meulemansin kilpailutyö Instagramissa: https://www.instagram.com/p/BkNaG9XgsfR/

Sigrid Meulemansin kiitosvideo: https://youtu.be/V7k3MYF3aDc

Moomin Museum Guest of Honour -kampanjasivut: moominmuseum.com/guestofhonour

Heli Jokela
Specialist, Markkinointi ja viestintä
Visit Tampere Oy
puh. 040 844 1116
heli.jokela (at) visittampere.fi

Taina Myllyharju
Museonjohtaja
Muumimuseo
puh. 040 8016 665
taina.myllyharju (at) tampere.fi

Saara Sandell
Marketing manager
Moomin.com
Puh. 040 82 15 877
saara (at) moomin.com

 

Teksti: Sari Mäkelä, Visit Tampere Oy

Lisää luettavaa

09.08.2018
Muumimuseoon Tampereelle saapuu faneja tuhansien kilometrien päästä. Tampereen Muumimuseo ylitti yleisötavoitteensa jo ennen ensimmäistä vuosipäiväänsä, ja elokuun alkuun mennessä muumeja on käynyt ihastelemassa vajaat 120 000 ihmistä eri puolilta maailmaa.
05.07.2018
Visit Tampere Oy, Muumimuseo ja Tampere-talo pystyttävät Sorsapuistoon, Tampere-talon kupeeseen, iloiset Muumimuseon puutarhajuhlat lauantaina 11.8. klo 14–21. Puisto puetaan kesäkukin ja juhlaväkeä hemmotellaan mm. elävällä musiikilla, satutuokioilla ja muumianimaatioilla.
22.05.2018
Maailman ainoassa Muumimuseossa kävi tänään museon sadastuhannes asiakas. Hän oli toijalalainen Hanne Leskinen, joka saapui museovierailulle työporukan tykypäivän merkeissä.

Muita uutisia

Otsikko