Mastersyleisurheilun EM-kisat Tampereelle! - Visit Tampere

Mastersyleisurheilun EM-kisat Tampereelle!

11.09.2019

Mastersyleisurheilun EM-kilpailut järjestetään Tampereella 2021. Tampereen valitsi kisaisännäksi mastersyleisurheilun eurooppalainen kattojärjestö European Masters Athletics (EMA), joka kokousti Venetsian lähellä Jesolossa Italiassa.

 

Kisat järjestetään Tampereella 3.–10. heinäkuuta 2021. Kisojen pääareena on Ratinan stadion, mutta myös Pyynikin kenttä on käytössä.

 

– Tampere on ollut yleisurheilussa vahva junioreiden arvokisojen järjestäjänä, nyt ensi kertaa haluttiin tuoda mastersyleisurheilijat Tampereelle kilpailemaan EM-mitaleista ja tekemään ennätyksiä, kertoo tapahtumajohtaja Perttu Pesä Tampereen kaupungilta.

 

Suomen Aikuisurheiluliiton puheenjohtaja Tapio Lindroos uskoo, että Tampereella nähdään kovatasoiset ja hyvin järjestetyt kilpailut.

 

– Jesolon EM-kisoissa on nyt 4100-4200 urheilijaa. Uskon, että Suomessa voidaan tavoitella 4500-5000 urheilijan osanottajamäärää, koska jo suomalaisten määrä tulee olemaan huomattavan paljon suurempi kuin mitä se nyt Italiassa on, Lindroos sanoo.

 

– Meille Tampereen valinta kisaisännäksi oli hieno asia. Olemme hakeneet kisoja aiemminkin, mutta nyt se onnistui. Yksi meidän vahvuuksista oli Tampereen ja Suomen hyvä maine arvokisojen järjestäjänä.

 

Tampere on järjestänyt aiemmin yleisurheilun 19-vuotiaiden EM -ja MM-kilpailut sekä 22-vuotiaiden EM-kilpailut. Arvokisojen järjestäjänä Tampereen vahvuus on osaavan organisaation ohella Ratinan stadionin keskeinen sijainti.

 

– Onhan se iso asia, kun urheilijat voivat tulla majoituspaikoista kävellen kentälle, Pesä sanoo.

 

Asiasta tiedotti Suomen Urheiluliitto

 

Lisää uutisia

11.09.2019
Järvi-Suomen yhdeksän maakunnan maakuntajohtajat ja matkailutoimijat kokoontuivat syyskuussa Helsinkiin sopimaan Visit Finlandin ja Järvi-Suomen suuralueyhteistyöstä kansainvälisillä markkinoilla. Tilaisuudessa toimijat allekirjoittivat myös virallisen yhteistyösopimuksen.
11.09.2019
Mastersyleisurheilun EM-kilpailut järjestetään Tampereella 2021. Tampereen valitsi kisaisännäksi mastersyleisurheilun eurooppalainen kattojärjestö European Masters Athletics (EMA), joka kokousti Venetsian lähellä Jesolossa Italiassa.
10.09.2019
Visittampere.fi -sivusto avattiin täysin uudistettuna huhtikuussa 2018, jolloin sekä sivuston rakenne että ulkoasu laitettiin uuteen uskoon. Halusimme tarjota monipuolisen ja inspiroivan paikan tutustua Tampereen ja seudun matkailu- ja tapahtumatarjontaan, ja sivustolla olevien artikkeleiden avulla pääsisi sukeltamaan Tampereen salaisuuksiin ja kiinnostavimpiin kohteisiin.