Mastersyleisurheilun EM-kisat Tampereelle! - Visit Tampere

Mastersyleisurheilun EM-kisat Tampereelle!

11.09.2019

Mastersyleisurheilun EM-kilpailut järjestetään Tampereella 2021. Tampereen valitsi kisaisännäksi mastersyleisurheilun eurooppalainen kattojärjestö European Masters Athletics (EMA), joka kokousti Venetsian lähellä Jesolossa Italiassa.

 

Kisat järjestetään Tampereella 3.–10. heinäkuuta 2021. Kisojen pääareena on Ratinan stadion, mutta myös Pyynikin kenttä on käytössä.

 

– Tampere on ollut yleisurheilussa vahva junioreiden arvokisojen järjestäjänä, nyt ensi kertaa haluttiin tuoda mastersyleisurheilijat Tampereelle kilpailemaan EM-mitaleista ja tekemään ennätyksiä, kertoo tapahtumajohtaja Perttu Pesä Tampereen kaupungilta.

 

Suomen Aikuisurheiluliiton puheenjohtaja Tapio Lindroos uskoo, että Tampereella nähdään kovatasoiset ja hyvin järjestetyt kilpailut.

 

– Jesolon EM-kisoissa on nyt 4100-4200 urheilijaa. Uskon, että Suomessa voidaan tavoitella 4500-5000 urheilijan osanottajamäärää, koska jo suomalaisten määrä tulee olemaan huomattavan paljon suurempi kuin mitä se nyt Italiassa on, Lindroos sanoo.

 

– Meille Tampereen valinta kisaisännäksi oli hieno asia. Olemme hakeneet kisoja aiemminkin, mutta nyt se onnistui. Yksi meidän vahvuuksista oli Tampereen ja Suomen hyvä maine arvokisojen järjestäjänä.

 

Tampere on järjestänyt aiemmin yleisurheilun 19-vuotiaiden EM -ja MM-kilpailut sekä 22-vuotiaiden EM-kilpailut. Arvokisojen järjestäjänä Tampereen vahvuus on osaavan organisaation ohella Ratinan stadionin keskeinen sijainti.

 

– Onhan se iso asia, kun urheilijat voivat tulla majoituspaikoista kävellen kentälle, Pesä sanoo.

 

Asiasta tiedotti Suomen Urheiluliitto

 

Lisää uutisia

07.11.2019
Rock-legenda Iron Maiden saapuu Tampereella järjestettävän Rockfestin pääesiintyjäksi kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna 5.-7.6.2020 ja tapahtumapaikkana on uusi, upea Särkänniemen tapahtumaranta!
06.11.2019
Tampereelle on syntymässä Tampere-talon ja Marriott-hotellin muodostama energiankulutukseltaan hiilineutraali kortteli. Tampere-talon kiinteistön käyttämä energia on ollut kokonaan uusiutuvaa 1. marraskuuta 2019 alkaen. Hotelli siirtyy käyttämään uusiutuvaa energiaa vuoden 2019 loppuun mennessä.
30.10.2019
Kokoustilat ja -palvelut ovat olennainen osa Tampereen matkailullista ja ammatillista vetovoimaa, ja kuluneen vuoden aikana Visit Tampere on ohjannut aktiivisesti kokoustiloja laittamaan tietonsa esille suosituksi kokous- ja tapahtumatilojen markkinapaikaksi kasvaneen MeetingPackage-hakuun.