Matkailujohtajan terveiset - Visit Tampere

Matkailujohtajan terveiset

21.03.2019

Kolumni Jari Ahjoharju / Visit Tampere
21.3.2019

 

Hyvä matkailutoimija!

 

Aloitin maaliskuun alussa Visit Tampereen uutena matkailujohtajana, ja on todella hienoa olla mukana rakentamassa ja kehittämässä Tampereen ja sen seutukunnan matkailua. Tampere kasvaa ja kehittyy hurjaa vauhtia, ja matkailun on oltava mukana tässä kehityksessä. Kasvua saadaan vain yhdessä tekemällä.

 

Olen tosi iloinen, että Visitillä on nyt 140 kumppaniyritystä, joiden kanssa voimme yhdessä kehittää alueen matkailua. Kumppanit ovat meidän tärkein voimavaramme, kun haluamme menestyä. Paljon hyvää on saatu aikaiseksi; esimerkiksi viime vuonna ulkomaisten yöpyjien määrän kasvu Tampereella oli +11 prosenttia, kun valtakunnan tasolla se oli +1 prosentti. Lisäksi on hyvä muistaa, että Pirkanmaalla matkailuala työllistää toiseksi eniten Uudenmaan jälkeen – tuplasti enemmän kuin esimerkiksi Lapissa. Tämän toivottavasti myös päättäjät muistavat, kun he miettivät seuraavaa hallitus- ja maakuntaohjelmaa.

 

Tämän kevään ja syksyn aikana tulemme kirkastamaan strategiaamme, jotta se vastaa tätä päivää ja tulevia haasteita. Teimme muutama viikko sitten kyselyn niin kumppaneille kuin sidosryhmillekin, jossa halusimme tietää mitä meidän toiminnasta ja tulevaisuuden painopisteistä ajatellaan. Palautetta tuli yli sata, joten kiitos kaikille siitä. Strategiatyö jatkuu, ja mielelläni otan lisää kommentteja mihin suuntaan meidän toimintaa pitäisi mielestäsi kehittää: jari.ahjoharju@visittampere.fi

 

On selvää, että digitaalisuuden hyödyntämisessä meidän pitää ottaa vielä kunnon loikka eteenpäin. Visitissä pyrimme mahdollisuuksien mukaan auttamaan kumppaneita niin paljon kuin pystymme, sillä jos tuote ei ole myynnissä sähköisissä kanavissa, niin sitä ei kohta ole olemassa. Tuotekehitys sekä helposti ostettavat tuotteet ovat avainasemassa, kun haluamme lisää myyntiä.

 

Tampere on suomalaisten mielestä Suomen paras matkailukaupunki – pidetään siitä kiinni.

 

 

Jari Ahjoharju
matkailujohtaja

 

 

Lisää luettavaa

14.10.2019
Hyödynnä mahdollisuus hankkia tuotteellesi laajaa näkyvyyttä! Visitfinland.comin My Stay -tietokannan linkki on auki 10.–31.10.2019 vetovoimaisten ja kansainväliseen markkinointiin soveltuvien matkailutuotteiden syöttämistä varten.
25.09.2019
World Sauna Forum on Sauna from Finlandin järjestämä kansainvälinen koulutus- ja verkostoitumistapahtuma, joka kerää yhteen sauna-, hyvinvointi- ja matkailualan yrityksiä ja toimijoita ympäri maailman.
23.09.2019
Tampere isännöi maailmanmusiikin merkittävää kansainvälistä ammattilaistapahtumaa Womex World Music Expo -konferenssia 23.–27.10.2019.