Matkailujohtajan terveiset - Visit Tampere

Matkailujohtajan terveiset

21.03.2019

Kolumni Jari Ahjoharju / Visit Tampere
21.3.2019

 

Hyvä matkailutoimija!

 

Aloitin maaliskuun alussa Visit Tampereen uutena matkailujohtajana, ja on todella hienoa olla mukana rakentamassa ja kehittämässä Tampereen ja sen seutukunnan matkailua. Tampere kasvaa ja kehittyy hurjaa vauhtia, ja matkailun on oltava mukana tässä kehityksessä. Kasvua saadaan vain yhdessä tekemällä.

 

Olen tosi iloinen, että Visitillä on nyt 140 kumppaniyritystä, joiden kanssa voimme yhdessä kehittää alueen matkailua. Kumppanit ovat meidän tärkein voimavaramme, kun haluamme menestyä. Paljon hyvää on saatu aikaiseksi; esimerkiksi viime vuonna ulkomaisten yöpyjien määrän kasvu Tampereella oli +11 prosenttia, kun valtakunnan tasolla se oli +1 prosentti. Lisäksi on hyvä muistaa, että Pirkanmaalla matkailuala työllistää toiseksi eniten Uudenmaan jälkeen – tuplasti enemmän kuin esimerkiksi Lapissa. Tämän toivottavasti myös päättäjät muistavat, kun he miettivät seuraavaa hallitus- ja maakuntaohjelmaa.

 

Tämän kevään ja syksyn aikana tulemme kirkastamaan strategiaamme, jotta se vastaa tätä päivää ja tulevia haasteita. Teimme muutama viikko sitten kyselyn niin kumppaneille kuin sidosryhmillekin, jossa halusimme tietää mitä meidän toiminnasta ja tulevaisuuden painopisteistä ajatellaan. Palautetta tuli yli sata, joten kiitos kaikille siitä. Strategiatyö jatkuu, ja mielelläni otan lisää kommentteja mihin suuntaan meidän toimintaa pitäisi mielestäsi kehittää: jari.ahjoharju@visittampere.fi

 

On selvää, että digitaalisuuden hyödyntämisessä meidän pitää ottaa vielä kunnon loikka eteenpäin. Visitissä pyrimme mahdollisuuksien mukaan auttamaan kumppaneita niin paljon kuin pystymme, sillä jos tuote ei ole myynnissä sähköisissä kanavissa, niin sitä ei kohta ole olemassa. Tuotekehitys sekä helposti ostettavat tuotteet ovat avainasemassa, kun haluamme lisää myyntiä.

 

Tampere on suomalaisten mielestä Suomen paras matkailukaupunki – pidetään siitä kiinni.

 

 

Jari Ahjoharju
matkailujohtaja

 

 

Lisää luettavaa

10.06.2019
Tampere täyttyy kansainvälisistä matkanjärjestäjistä tällä viikolla, kun Suomen suurin matkailualan myyntitapahtuma Midnight Sun Workshop valtaa katukuvan. Yli 160 kansainvälistä matkailualan ostajaa 13 eri maasta saapuu kesäiseen Suomeen valmiina solmimaan sopimuksia matkailuyritysten kanssa ja tutustumaan Suomen ja Tampereen tarjontaan.
05.06.2019
Yhdistys, yritys, seura tai yhteisö: Haluatko esitellä toimintaasi tuhansille ihmisille? Haluatko kutsua ihmiset harrastamaan? Haluatko viettää hauskan päivän? Hae mukaan Hämeenpuiston Puistofiestaan ja pystytä toiminnallinen pisteesi vehreään puistoon päivän ajaksi sunnuntaina 18.8.2019!
05.06.2019
Pyynikin kesäteatterissa saa 14.6.2019 ensi-iltansa kotimainen kantaesitys Nuotin vierestä. Komediauutuudessa ovat ihmissuhteet solmussa ja rakkauden sävel hukassa. Tänä kesänä Pyynikin pyörivä katsomo täyttää kokonaiset 60 vuotta!