Matkailuneuvonta ottaa Tampereella digiloikan - Visit Tampere

Matkailuneuvonta ottaa Tampereella digiloikan

26.10.2017

Visit Tampereen tarjoama nykymuotoinen matkailijoiden neuvontapalvelu muuttaa muotoaan, kun matkailuneuvonta Hämeenkadun teatteritalossa suljetaan vuoden lopussa. Syynä muutokseen on perinteisen matkailuneuvonnan vähäinen kysyntä. Matkailuneuvontaan panostetaan digitaalisissa kanavissa – erityisesti mobiilisisällöin – ja tarjoamalla henkilökohtaista palvelua sähköpostitse, puhelimitse ja sosiaalisen median kanavissa. Kasvokkain matkailijoita palvellaan Tampereen kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluiden ensi vuonna avattavassa palvelupisteessä Frenckellissä. Visit Tampere tarjoaa matkailuneuvontaa palvelupisteessä sesonkiaikana ja jalkautuu lisäksi merkittävimpiin tapahtumiin.

Matkailijat etsivät ja jakavat nykyään tietoa matkailukohteista verkossa. Kehitys näkyy myös Tampereella, sillä neuvonnan kokonaiskävijämäärä on pienentynyt kuudesosaan viidessä vuodessa, vaikka sekä kotimaisten että ulkomaalaisten matkailijoiden määrä on Tampereella kasvussa.

– Visit Tampereen kaikista asiakaskontakteista vain prosentti asioi neuvonnan tiskillä, kertoo Visit Tampereen matkailuneuvonnan asiakaspalvelupäällikkö Turo Leppänen.

Matkailuneuvonnan uudistuessa vuodenvaihteessa matkailupalveluita tarjotaan erityisesti digitaalisesti yhteistyökumppanien, mm. hotellien kanssa.

– Olemme tehneet kesän ja syksyn ajan käyttäjätutkimusta sivustoillamme ja kehitämme digitaalisia palveluitamme saamamme palautteen perusteella. Panostamme erityisesti sivustomme mobiilioptimointiin ja tapahtumakalenteriin, joka tehdään tiiviissä yhteistyössä Aamulehden Menoinfon kanssa, sivuston palvelumuotoiluprojektista vastaava Visit Tampereen markkinoinnin ja viestinnän vanhempi asiantuntija Sari Mäkelä.

Lisäksi Tampereen kaupungin Smart Tampere -ohjelmassa kehitetään matkailijoiden digitaalista opastusta yhteistyössä Visit Tampere Oy:n kanssa. Uuden teknologian avulla pystytään rikastuttamaan palveluita ja auttamaan matkailijoita haluttuun kohteeseen löytämisessä.

Digitaalisten palveluiden lisäksi Tampereen matkailuneuvonta tulee näkymään myös katukuvassa.

– Tampere tunnetaan Suomessa laajasta tapahtumatarjonnastaan ja kaupungissa panostetaan voimakkaasti kulttuuri- ja urheilutapahtumiin. Tapahtumiin jalkautumalla tuomme palvelumme jatkossa sinne, missä asiakkaammekin ovat. Tästä syystä tulemme jalkautumaan merkittävimpiin tapahtumiin, Visit Tampereen markkinointi- ja viestintäjohtaja Karoliina Lehtonen.

Tampereen kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelut avaa Frenckelliin ensi vuonna palvelupisteen, josta asiakkaat saavat tarvittaessa myös matkailuneuvontaa.

– Virkeän kesäsesongin vuoksi harkitsemme oman kausityöntekijän sijoittamista Frenckellin palvelupisteeseen. Palvelupisteestä saa ympärivuotisesti materiaaliamme, mm. tuttuja karttoja ja matkailuesitteitä, Lehtonen mainitsee.


LISÄTIETOJA:
Harri Airaksinen
Toimitusjohtaja / Visit Tampere Oy
puh. 040 504 1215
harri.airaksinen (at) visittampere.fi

Karoliina Lehtonen
Markkinointi- ja viestintäjohtaja / Visit Tampere Oy
puh. 050 572 0606
karoliina.lehtonen (at) visittampere.fi

Turo Leppänen
Asiakaspalvelupäällikkö / Visit Tampere Oy
puh. 040 860 9217
turo.leppanen (at) visittampere.fi