Matkustajat käyttivät Pirkanmaalla 770 miljoonaa euroa vuonna 2017 - Visit Tampere

Matkustajat käyttivät Pirkanmaalla 770 miljoonaa euroa vuonna 2017

25.10.2019

Matkaajat käyttivät 770 miljoonaa euroa rahaa Pirkanmaalla vuonna 2017, ja tutkimuksen mukaan rahasta kaksi kolmannesta tuli Tampereelle, loput muihin kuntiin.

 

Tulokset selviävät Suomessa alueellisesti vertailukelpoisesta matkailun tulo- ja työllisyysvaikutus -tutkimuksesta, jossa Pirkanmaalta mukana oli 19 kuntaa. Välitön matkailutulo eli rahankäyttö ilman arvonlisäveroa oli noin 668 miljoonaa euroa. Tämä on noin 2 prosenttia maakunnan kaikkien yritysten liikevaihdosta.

Matkailutuloa saivat eniten majoitus- ja ravitsemusala, 340 miljoonaa euroa, sekä kaupan ala, 261 miljoonaa euroa. Lisäksi matkailutuloa saavat liikenne- ja vapaa-ajan palvelut: yhteensä 66 miljoonaa euroa. Koko maakunnan matkailutulosta noin 90 prosenttia tulee suomalaismatkailijoilta ja 10 prosenttia ulkomaalaisilta.

 

Matkailu toi maakuntaan välittömästi 3 406 henkilötyövuotta ja sitä kautta 14,6 miljoonaa euroa kunnallisverotuloja maakunnan kuntiin. Tampere sai koko Pirkanmaan matkailutulosta 68 prosenttia ja Tampereen seutukunta yhteensä 84 prosenttia eli muun maakunnan osuudeksi jäi noin 16 prosenttia.

Matkailutuloa laskettaessa on huomioitu vain seutukunnan ulkopuolelta kuntaan tulevien matkailijoiden rahankäyttö, ei siis paikallisten kulutusta oman seutukunnan sisällä: esimerkiksi tamperelaisten matkoja Pälkäneelle tai Hämeenkyröön ei ole tässä yhteydessä laskettu varsinaiseksi matkailuksi.

 

Tutkimuksen on toteuttanut TAK Research. Sitä on ollut rahoittamassa alueen kuntien lisäksi Ahlmanin hallinnoima, maaseudunkehittämisrahaston tukema Pure Pirkanmaa yritykset edellä -kehittämishanke.

Asiasta uutisoi Tamperelainen.

 

Lisää uutisia

07.11.2019
Rock-legenda Iron Maiden saapuu Tampereella järjestettävän Rockfestin pääesiintyjäksi kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna 5.-7.6.2020 ja tapahtumapaikkana on uusi, upea Särkänniemen tapahtumaranta!
06.11.2019
Tampereelle on syntymässä Tampere-talon ja Marriott-hotellin muodostama energiankulutukseltaan hiilineutraali kortteli. Tampere-talon kiinteistön käyttämä energia on ollut kokonaan uusiutuvaa 1. marraskuuta 2019 alkaen. Hotelli siirtyy käyttämään uusiutuvaa energiaa vuoden 2019 loppuun mennessä.
30.10.2019
Kokoustilat ja -palvelut ovat olennainen osa Tampereen matkailullista ja ammatillista vetovoimaa, ja kuluneen vuoden aikana Visit Tampere on ohjannut aktiivisesti kokoustiloja laittamaan tietonsa esille suosituksi kokous- ja tapahtumatilojen markkinapaikaksi kasvaneen MeetingPackage-hakuun.