Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Mikä on Visit Finland DataHub?

18.11.2021

Visit Finland DataHub on kansallinen matkailutiedon varasto. Se on aktiivinen tietokanta, johon suomalaiset matkailualan yritykset voivat tallentaa tiedot yrityksensä tarjoamista tuotteista ja palveluista. Tiedot pääsee syöttämään rekisteröitymisen jälkeen ja niitä pääsee myös päivittämään itse.

DataHubissa tiedot on jaettu eri kategorioihin: majoitus, nähtävyys, elämys, tapahtuma, vuokrauspalvelut, ravintola ja kauppa. Myös varattavat tilat, kuten kokous- ja juhlatilat, tulevat myöhemmin mukaan omana kategorianaan.

DataHubissa olevaa yritys- ja tuotetietoa hyödynnetään monin eri tavoin. Alueelliset matkailuorganisaatiot, Visit Finland ja erilaiset kaupalliset toimijat voivat rajapintojen kautta hakea DataHubista tietoja omille sivuilleen. Tietoa voivat hyödyntää myös kansainväliset matkanjärjestäjät omissa kanavissaan tai erilaiset online-jakelukanavat, kuten esimerkiksi TripAdvisort tai Booking.com.

DataHubin käyttäminen on ilmaista sekä matkailuyrityksille että datan hyödyntäjille. Kaupalliset toimijat voivat tarjota matkailuyrityksille myös maksullista näkyvyyttä omilla sivuillaan. 

Lue lisää Visit Finland DataHubista ja Visit Tampereen suunnitelmista.

Turo Leppänen

Projektipäällikkö, Digitrack-hanke

Vastaan TEM:n rahoittamasta Digitrack-hankkeesta, jonka tavoitteena on erityisesti kansainvälisille kongressi- ja tapahtumakävijöille suunnattujen oheispalveluiden saaminen myyntiin digitaalisiin kanaviin. Lisäksi hankkeessa keskitytään data-alustan kehittämiseen ja luodaan tuotteistamiskäsikirja alueen yritysten käyttöön.