Muumimuseon Puutarhajuhla kutsuu nauttimaan kesäisestä yhdessäolosta - Visit Tampere

Muumimuseon Puutarhajuhla kutsuu nauttimaan kesäisestä yhdessäolosta

05.07.2018

Visit Tampere Oy, Muumimuseo ja Tampere-talo pystyttävät Sorsapuistoon, Tampere-talon kupeeseen, iloiset Muumimuseon puutarhajuhlat lauantaina 11.8. klo 14–21. Puisto puetaan kesäiseen kukkaloistoon ja juhlaväkeä hemmotellaan mm. elävällä musiikilla, satutuokioilla ja muumianimaatioilla.

Luonnonhelmaan katetaan pöytäliinoin ja kukkakoristein somistettuja pitkiä pöytiä ja erilaisia ruokaryhmiä, joiden äärellä voi viettää kesäjuhlaa puistossa myytäviä herkkuja tai omia eväitä nauttien. Puutarhajuhlajuhlan tunnelman pitävät korkealla lukuisat toimintapisteet, joissa voi pitää hauskaa mm. pihapelejä pelaillen. Tampereen partiolaiset tuovat lammelle kanootteja ja puistossa pääsee myös Tivoli Sariolan karusellin kyytiin.

Puutarhajuhlan musiikillisesta annista vastaa mm. ihastuttava Emma Klingenberg, joka esittää Tove Janssonin lyriikoihin perustuvaa tuotantoa.

Muumimuseon Puutarhajuhla järjestetään Tove Janssonin elokuisen syntymäpäivän ja 1-vuotiaan Muumimuseon kunniaksi. Tapahtuma on jatkoa helmikuussa Sorsapuistossa järjestetylle Muumimuseon Taikatalvi -tapahtumalle.

– Saimme Taikatalvi -tapahtumasta valtavasti positiivista palautetta ja osallistujat toivoivat, että tapahtuma saisi jatkoa. Maailman ainoa Muumimuseo on Tampereelle merkittävä valtti, ja haluamme ehdottomasti tarjota ihmisille lisää mahdollisuuksia päästä nauttimaan muumien iloisesta elämänasenteesta, tapahtuman vastaava tuottaja, Visit Tampere Oy:n tapahtumapalveluiden johtaja Saara Saarteinen hymyilee.

Muumimuseo on avoinna lauantaina 11.8. normaalia pidempään, klo 21 asti. Museon opastetuilla Muumit näyttämöllä -kierroksilla muumien maailma ja Toven tarinat avautuvat yleisölle toisenlaisesta näkökulmasta. Museon Ateljeessa pääsee itse tekemään teatteria.

– Muumilaakson marraskuu -kirjassa Vilijonkka järjestää juhliin lumoavaa ohjelmaa, varjonäytelmän nimeltään Kotiinpaluu. Varjoteatterin taika on yksinkertainen, se perustuu valoon ja siluetteihin. Ateljeen ohjatussa nonstop-työpajassa voi tehdä oman varjoteatterihahmon, ja halutessaan hahmoilla voi esittää tarinansa Ateljeen näyttämöllä, museonjohtaja Taina Myllyharju kertoo.

– Muumit seikkailevat maalla ja vesillä, ja tarinan lopussa vietetään juhlia kotiinpaluun kunniaksi. Haluamme tarjota samaa riemua kaikenikäisille Puutarhajuhlan merkeissä. Muumimuseolla puolestaan keskitytään muumitarinoihin teatterin kautta. Jansson itse rakasti teatteria ja sen taikaa, jännitystä ja eläväisyyttä, Myllyharju jatkaa.

Muumimuseon Puutarhajuhla on maksuton koko perheen tapahtuma. Muumimuseon pääsymaksu on 12 € aikuisilta ja 6 € lapsilta. Perhelipun hinta on 30 €.

Muumimuseon kunniavieras saapuu voittomatkalle Tampereelle

Visit Tampere Oy, Muumimuseo ja Moomin Characters järjestivät touko-kesäkuun aikana Maailman Suurimman Muumifanin etsinnät Instagram-kuva- ja videopalvelussa. Kilpailun voitti belgialainen Sigrid Meulemans. Hän saa elokuussa palkinnoksi vip- matkan Tampereelle sekä Muumimuseon Kunniavieras (Moomin Museum Guest of Honour) -tittelin. Voittaja osallistuu myös Muumimuseon Puutarhajuhlaan.

Moominmuseumguestofhonour-tunnisteella ladattiin Instagramiin yli sata kilpailutyötä ympäri maailmaa.

– Kilpailutöistä välittyi upeasti, kuinka rakastettuja hahmoja muumit ihmisille ovat. Sigridin video oli hyvin henkilökohtainen ja koskettava. Hän on todella innoissaan päästessään Tampereelle ja Muumimuseoon. On ilo päästä tarjoamaan hänelle ikimuistoinen kokemus kaupungissamme ja Muumimuseon Puutarhajuhlassa, Visit Tampereen markkinoinnin ja viestinnän asiantuntija Heli Jokela kertoo.

Sigrid Meulemansin kilpailutyö Instagramissa: https://www.instagram.com/p/BkNaG9XgsfR/
Sigrid Meulemansin kiitosvideo: https://youtu.be/V7k3MYF3aDc

Lisätietoa Muumimuseon Puutarhajuhlasta:

Tapahtumasivu Facebookissa: https://www.facebook.com/events/2136412906590894/

Saara Saarteinen
Tapahtumapalveluiden johtaja
Visit Tampere Oy
puh. 040 801 6222
saara.saarteinen@visittampere.fi

Taina Myllyharju
Museonjohtaja
Muumimuseo
puh. 040 8016 665
taina.myllyharju@tampere.fi

Tiedotteen teksti: Sari Mäkelä, Visit Tampere Oy

Lisää aiheesta

21.06.2018
Visit Tampere Oy, Muumimuseo ja Moomin.com järjestivät touko-kesäkuun aikana Maailman Suurimman Muumifanin etsinnät Instagramissa. Etsinnät ovat päättyneet: belgialaisesta Sigrid Meulemansista tulee Muumimuseon Kunniavieras.
09.05.2018
Tampere on aloittanut maailman suurimman Muumifanin etsinnän. Voittaja saa matkan Tampereelle, jossa häntä odottaa VIP-kohtelu ja Muumimuseon kunniavieras -titteli.
14.02.2018
Ainutlaatuinen Muumimuseon taikatalvi -tapahtuma täyttää Tampereen keskustassa olevan Sorsapuiston talvisella hauskanpidolla ja satumaisella valaistuksella lauantaina 3.3.2018 klo 14–21.

Lisää luettavaa

Maailman ainoa Muumimuseo
Museot

Maailman ainoa Muumimuseo

Maailman ainoa Muumimuseo tarjoaa laajan kattauksen Tove Janssonin taidetta.
Lue lisää
Kulttuuria lapsille
Lapsille

Kulttuuria lapsille

Kulttuuririennot kutsuvat Tampereella ja lähiseudulla!
Lue lisää
Perhebloggaajien lempiravintolat
Lapsille

Perhebloggaajien lempiravintolat

Minne mentäisiin syömään?
Lue lisää
Eläinpihoja ja kotieläinpuistoja Tampereen seudulla
Lapsille

Eläinpihoja ja kotieläinpuistoja Tampereen seudulla

Tampereella pääsee näkemään monenmoisia eläimiä vaikkapa Särkänniemessä ja kotieläinpuistoissa.
Lue lisää