Muumimuseosta on tullut Tampereen suurin kansainvälinen vetonaula - Visit Tampere

Muumimuseosta on tullut Tampereen suurin kansainvälinen vetonaula

09.08.2018

Muumimuseoon Tampereelle saapuu faneja tuhansien kilometrien päästä. Tampereen Muumimuseo ylitti yleisötavoitteensa jo ennen ensimmäistä vuosipäiväänsä, ja elokuun alkuun mennessä muumeja on käynyt ihastelemassa vajaat 120 000 ihmistä eri puolilta maailmaa.

Tampereen Muumimuseossa on elokuisena arkipäivänä vilkasta.

Melkein puolet kävijöistä on silmä- ja korvamääräisesti arvioituna ulkomaalaisia. Tilastot vahvistavat havainnon: museon amanuenssi Minna Honkasalon mukaan yli kolmannes kesäkauden kävijöistä on ulkomaalaisia.

– Japaninkielinen oppaamme sanoi, että hänellä on ollut vain muutama työpäivä, kun ei ole puhunut japania.

Näyttelytilassa japanilainen Miyuki Noda tutkii keskittyneenä Tove Janssonin alkuperäisiä kuvituskuvia. Hän ihastui Muumeihin lapsena televisiossa pyörineiden Muumi-animaatioiden kautta. Suomeen ja Tampereelle hän saapui yksinomaan Muumimuseon houkuttelemana.

– Tutustuin tähän jo ennalta netissä. Olin odottanut tänne pääsyä pitkään, ja olen todella iloinen päästyäni tänne. Nyt haluan tietää paljon lisää Suomesta.

Japanilaiset ovat suurin yksittäinen kansainvälinen vierailijajoukko. Museossa käy myös paljon brittejä, saksalaisia ja venäläisiä. Heli Jokela Visit Tampereelta arvioi, että juuri Isossa-Britanniassa olisi kasvun mahdollisuuksia.

– Siellä on muun muassa järjestetty muumiaiheisia pop-up-näyttelyjä.

Minna Honkasalo on hyrisee tyytyväisyyttään kerratessaan Muumimuseon ensimmäistä vuotta. Kesäkuun 17. päivänä viime vuonna avattu museo saavutti sadan tuhannen kävijän rajan jo toukokuussa, kuukausi ennen vuosipäiväänsä.

– Uskon että tänäkin vuonna päästään samoihin lukuihin.

Visit Tampereen Heli Jokelan mukaan Muumimuseosta on kasvanut Tampereen tärkein yksittäinen kansainvälinen vetonaula järvi- ja saunakokemusten rinnalle.

– Muumimuseon kilpailuetu on, että vastaavaa ei ole missään muualla maailmassa.

Ensimmäiseen vuoteen mahtui myös draamaa, kun osa herkimmistä teoksista jouduttiin viemään turvaan läheisen hotellityömaan paalutustöiden alta. Minna Honkasalon mukaan tästä selvittiin vahingoitta, ja museossa odotetaankin jo innolla hotellin valmistumista.

– Odotamme lisää kanta-asiakkaita hotellivieraista.

Mutta mikä ihme saa ihmiset matkustamaan ympäri maailman tutustumaan näihin satuhahmoihin?

– Sitä on vaikea selittää. Muumit vain ovat miellyttäviä ja tekevät oloni mukavaksi, Miyuki Noda sanoo.

 

Asiasta uutisoi Ylen uutiset.

Lisää luettavaa

05.07.2018
Visit Tampere Oy, Muumimuseo ja Tampere-talo pystyttävät Sorsapuistoon, Tampere-talon kupeeseen, iloiset Muumimuseon puutarhajuhlat lauantaina 11.8. klo 14–21. Puisto puetaan kesäkukin ja juhlaväkeä hemmotellaan mm. elävällä musiikilla, satutuokioilla ja muumianimaatioilla.
21.06.2018
Visit Tampere Oy, Muumimuseo ja Moomin.com järjestivät touko-kesäkuun aikana Maailman Suurimman Muumifanin etsinnät Instagramissa. Etsinnät ovat päättyneet: belgialaisesta Sigrid Meulemansista tulee Muumimuseon Kunniavieras.
22.05.2018
Maailman ainoassa Muumimuseossa kävi tänään museon sadastuhannes asiakas. Hän oli toijalalainen Hanne Leskinen, joka saapui museovierailulle työporukan tykypäivän merkeissä.
Maailman ainoa Muumimuseo
Museot

Maailman ainoa Muumimuseo

Maailman ainoa Muumimuseo tarjoaa laajan kattauksen Tove Janssonin taidetta.
Lue lisää

Lisää uutisia

Otsikko