Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Pyhäjärven maisemareittejä polki ennätysmäärä pyöräilijöitä

15.09.2020

Pyhä-Näsin suosituimmalla reitillä vieraillut jopa 50 000 polkijaa

 

Tampereen kaupunki laski Tammerkoskesta Rajasalmen sillalle ulottuvan, noin 30 kilometrin mittaisen Maisemareitin kulkijoita heinä- ja elokuun taitteessa kahden viikon ajan. Vilkkaimpien mittauspisteiden ohi vilahti suosituimpina päivinä yli 1 100 pyöräilijää.

 

– Kokonaisuudessaan mitatut määrät ovat todella hienoja, hehkuttaa Pyhä-Näsi-pyöräilyverkostosta vastaava Olli Vakkala Ekokumppanit Oy:stä.

 

Mittauspisteitä oli kaikkiaan neljä, Rajasalmen sillalla, Mustavuoressa, Hyhkynlahdessa ja Loukonlahdessa. Mittausten pohjalta saatiin muodostettua laaja ja hyvä kuva reitin kävijämääristä.

 

– Kaikki mittauspisteen ohittaneet pyöräilijät eivät tietenkään olleet kiertämässä ainoastaan Maisemareittiä, vaan mukaan mahtuu niin työmatkalaisia kuin iltalenkkipyöräiljöitä, Vakkala sanoo.

– Osa mittauspisteistä oli kuitenkin sijoitettu niin, että niistä saadun datan pohjalta voidaan laskea itse reitillä vierailleen kevään ja kesän aikana n. 50 000 pyöräilijää.

 

Pyöräily on yleisestikin ollut vahvassa kasvussa ja pyöräretkeily sekä -matkailu ovat niin ikään kasvattaneet suosiotaan jatkuvasti. Tampereen kaupunkiseutu ja Pirkanmaa tarjoavatkin pyöräilijöille lukuisia upeita reittejä ja kohteita. Suosiosta ja kasvusta huolimatta Vakkala lupaa, että reiteillä riittää tilaa kaikille.

 

– Esimerkiksi Pyhä-Näsi -reitistö tarjoaa satoja kilometrejä mahtavia pyörämatkailureittejä, joiden parissa tutustua maakunnan upeisiin kohteisiin, palveluihin ja kauniisiin järvimaisemiin.

 

Lisätiedot

projektipäällikkö Olli Vakkala, Ekokumppanit Oy, p. 040 728 5677

 

www.pyhanasi.fi

Visit Tampereen Pyhä-Näsi -sivu