Rajaportin saunalla juhlitaan suomalaisen saunan päivää 8.6. - Visit Tampere

Rajaportin saunalla juhlitaan suomalaisen saunan päivää 8.6.

27.05.2019

Saunapääkaupunkimme historiallinen helmi, Rajaportin sauna, on Suomen vanhin yhä toiminnassa oleva yleinen sauna. Mikäpä olisikaan sen oivallisempi paikka juhlia suomalaista saunaa kesäkuun 8. päivänä!

 

Rajaportin sauna Pispalassa aloitti toimintansa vuonna 1906 ja on Suomen vanhin edelleen toiminnassa oleva yleinen sauna. Sauna on lähes alkuperäisessä asussaan aikamatka menneeseen. Saunan sydän on massiivinen kertalämmitteinen kiuas. Yli tonnin painoiset löylykivet lämmitetään metrin haloilla punahehkuisiksi. Tulen sammuttua heitetään häkälöylyt, pellit suljetaan ja lämpö tasaantuu, kiuas siintyy. Löyly on aluksi tuikeampaa ja kuivempaa ja loppuillasta leppeämpää ja kosteampaa.

 

 

Suomalaisen saunan päivä lauantai 8.6. kello 13-22

Rajaportin saunan muikeisiin löylyihin pääsee juhlan kunniaksi jo kello 13 alkaen ja telttasaunassa on luvassa hoitavaa vastomista ja vihtapesuja. Päivän aikana opiskellaan vihtojen tekoa vihtamestarin opastuksella, ja Hoitolan hierojan Tuomas Tolpon palvelut ovat vierailijoiden ilona. Kahvilan tarjonnat, pihakeittiön tarjoilut sekä pihapiirin ohjelma tekevät tästä saunapäivästä täydellisen!

 

Pihapiirin ohjelman juontaa Pirkko Uitto ja perinteisen saunarauhan julistaa Ari Johansson. Tutustu koko ohjelmaan täällä.

 

 

 

 

Yhteistyökumppanit: Pispalan musiikkiyhdistys, Folk Extreme, Tampereen Sävel, Tampere Guitar Festival TGF, Visit Tampere Oy

 

Lisää saunauutisia

21.05.2019
Ylen koko kesän kestävä valtakunnallinen Saunapäivä-kampanja huipentuu 27.7. Tampereella kaikille yhteiseen Saunapäivään, jolloin koko Suomi saunoo yhdessä! Saunapäivä-kampanja juhlistaa suomalaista saunomiskulttuuria positiivisella ylpeydellä! Tavoitteena on saada yhden päivän aikana kaikki mahdolliset saunat Suomessa auki ja suomalaiset yhdessä saunomaan, kohtaamaan toisensa ja pitämään hauskaa.
08.01.2019
Maailman suurin saunatapahtuma World Sauna Forum järjestetään tänä vuonna maailman saunapääkaupungissa Tampereella! World Sauna Forumilla on tärkeä rooli yhteistyön edistämisessä suomalaisten ja kansainvälisten yritysten kesken; se kokoaa toimijoita yhteen, tarjoaa ajankohtaista tietoa ja osaamista sekä auttaa toimijoita tapaamaan ja ideoimaan uusia yhteistyöavauksia. 
21.05.2018
Tamperetta tehdään nyt tunnetuksi saunapääkaupunkina. Tampere on saanut sekä kansainvälisen saunaliiton, International Sauna Associationin, että Suomen Saunaseura ry:n puoltavat lausunnot, jotka tukevat kaupungin asemaa saunapääkaupunkina.