Särkänniemen alue: ilmastopositiivisen elämystalouden edelläkävijä - Visit Tampere

Särkänniemen alue: ilmastopositiivisen elämystalouden edelläkävijä

27.01.2020

Tervetuloa uudistuva Särkänniemen alue: ilmastopositiivisen elämystalouden edelläkävijä -tapahtumaan!

 

Uudistuvasta Särkänniemen alueesta luodaan ympärivuotista vapaa-ajan ja matkailun kärkikohdetta. Alueen kehittymisen keskeisinä johtoteemoina ovat kestävyys ja vähähiilisyys.

 

Tilaisuuden avaa apulaispormestari Jaakko Stenhäll. Aamupäivällä esittelemme alueen uudistumisen suunnitelmia sekä ilmastopositiivisen elämystalouden tiekartan. Lisäksi kuulemme Helsingin kaupungin erityissuunnittelija Jukka Punamäen terveiset Helsingin kestävän matkailun ohjelmasta.

 

Iltapäivällä Särkänniemi Shark Tankissa projektipartnerit pitchaavat asiantuntijaraadille ja yleisölle lupaavimmat teemakohtaiset kestävyysratkaisut:

– liikkumisen palvelut – Olli Vakkala, Ekokumppanit Oy
– kestävät energiaratkaisut – Pyry Rinkinen, Ekokumppanit Oy
– vähähiiliset ruokaketjut – Mikael Lindell, TAMK
– digitaaliset yhteisratkaisut – Kirsikka Kaipainen, TAU

 

Tapahtuma järjestetään 14.2.2020 kello 9:00-15:30 Särkänniemen Planetaariossa

 

Tapahtuman ohjelmaan pääse tutustumaan täältä
Ilmoittautumaan pääset täältä

TILAISUUDEN JÄRJESTÄVÄT KESTÄVÄN MATKAILUN HUB -HANKKEEN PUOLESTA VISIT TAMPERE OY JA SUOMEN ITÄMERI-INSTITUUTTI YHTEISTYÖSSÄ TAMPEREEN SÄRKÄNNIEMI OY:N KANSSA.

EU:n rahoittamassa Kestävän matkailun hub -hankkeessa rakennetaan Särkänniemen alueelle vähähiilisten matkailupalveluiden keskittymää. Projektia koordinoi Visit Tampere ja osatoteuttajina ovat Ekokumppanit Oy, Suomen Itämeri-instituutti, Tampereen Ammattikorkeakoulu sekä Tampereen Yliopisto. Hanke toteutetaan tiiviissä yhteistyössä Särkänniemi Oy:n, Tampereen kaupungin sekä laajan kumppani- ja yritysverkoston kanssa. Lisätietoa: www.visittampere.fi/kestavan-matkailun-hub

 

Image result for tampere university logo

 

Lisää uutisia

01.07.2020
Poikkeuksellisen kevään jälkeen kotimaanmatkailu houkuttelee suomalaisia, ja tamperelaisten majoituspaikkojen käyttöaste oli kesäkuun lopussa korkeampi kuin Suomessa keskimäärin.
25.06.2020
Tampere ja 19 Pirkanmaan kuntaa jatkavat toiseen vaiheeseen kilpailussa Euroopan kulttuuripääkaupungin 2026 tittelistä. Myös muut Suomen hakijat, Oulu ja Savonlinna, jatkavat toiselle kierrokselle.
18.06.2020
Tule kokeilemaan Näsijärvireitille suunniteltuja uusia laivareissun ja pyöräretken yhdistäviä lähimatkailupalveluita!