Särkänniemi-Mustalahti alueesta muokataan kestävän matkailun ekosysteemiä - Visit Tampere

Särkänniemi-Mustalahti alueesta muokataan kestävän matkailun ekosysteemiä

18.06.2018

Särkänniemen Mustalahden alueesta kehitetään EU-rahalla kestävän matkailun ekosysteemiä, joka mahdollistaisi pk-yritysten, tutkimuslaitosten ja kehittäjäorganisaatioiden yhteisten vähähiilisten palveluratkaisujen toteuttamisen.

Vuoden 2020 heinäkuun loppuun kestävässä Kestävän matkailun hub -hankkeessa tavoitteena on muodostaa uudistuvasta Särkänniemen-Mustalahden alueesta yhtenäinen, kansainvälisesti tunnettu ja vetovoimainen keskittymä. Se tarjoaisi kestäviä vähähiilisiä palveluratkaisuja ja hyödyntäisi mahdollisimman hyvin lähellä olevan Näsijärven elämys- ja matkailumahdollisuuksia.

Maakuntahallitus suuntasi Visit Tampere Oy:lle Kestävän matkailun hub –hankkeelle Euroopan aluekehitysrahastosta ja valtion rahoituksena yhteensä 66 784 euroa. Hankkeen osatoteuttajina ovat Suomen Itämeri-instituutin säätiö, Ekokumppanit Oy, Tampereen ammattikorkeakoulu Oy ja TTY-säätiö. Hankkeen jatkorahoitukseenkin varaudutaan, jos hanke etenee suunnitelman ja rahoituspäätöksen ehtojen mukaisesti.

Hanke tukee maakuntastrategiaa, jossa halutaan maakunnan kansainvälisen vetovoiman osalta nostaa huomion kohteeksi matkailutoimialojen ja -palvelujen kehittäminen. Kestävä matkailu on potentiaalinen kilpailuetu matkailumarkkinoinnissa.

Lisätiedot:
Visit Tampere Oy: kehitysjohtaja Jari Ahjoharju, jari.ahjoharju@visittampere.fi, p. 0400 638 696
Pirkanmaan liitto: erityisasiantuntija Tiina Harala, p. 050 594 4533

Kuvat: Arkkitehdit MY 2018

Lisää ajankohtaista

15.06.2018
Miten kehittäisit Särkänniemi-Mustalahti -alueesta toimivan matkailualueen ja Järvikeskuksen osaksi sitä?
05.04.2018
Ennakkokatsaus vuoden 2018 suurimpiin tapahtumiin Tampereella. Huomaathan että lista päivittyy jatkuvasti ja muutokset ovat mahdollisia.
16.01.2018
Suomeen suuntautuvan matkailun edistämisestä valtakunnallisesti vastaava Visit Finland on käynnistänyt kattomarkkinointiprojektin vahvistaakseen Suomen mielikuvaa järvimatkailumaana.