Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Särkänniemi-Mustalahti alueesta muokataan kestävän matkailun ekosysteemiä

18.06.2018

Särkänniemen Mustalahden alueesta kehitetään EU-rahalla kestävän matkailun ekosysteemiä, joka mahdollistaisi pk-yritysten, tutkimuslaitosten ja kehittäjäorganisaatioiden yhteisten vähähiilisten palveluratkaisujen toteuttamisen.

Vuoden 2020 heinäkuun loppuun kestävässä Kestävän matkailun hub -hankkeessa tavoitteena on muodostaa uudistuvasta Särkänniemen-Mustalahden alueesta yhtenäinen, kansainvälisesti tunnettu ja vetovoimainen keskittymä. Se tarjoaisi kestäviä vähähiilisiä palveluratkaisuja ja hyödyntäisi mahdollisimman hyvin lähellä olevan Näsijärven elämys- ja matkailumahdollisuuksia.

Maakuntahallitus suuntasi Visit Tampere Oy:lle Kestävän matkailun hub –hankkeelle Euroopan aluekehitysrahastosta ja valtion rahoituksena yhteensä 66 784 euroa. Hankkeen osatoteuttajina ovat Suomen Itämeri-instituutin säätiö, Ekokumppanit Oy, Tampereen ammattikorkeakoulu Oy ja TTY-säätiö. Hankkeen jatkorahoitukseenkin varaudutaan, jos hanke etenee suunnitelman ja rahoituspäätöksen ehtojen mukaisesti.

Hanke tukee maakuntastrategiaa, jossa halutaan maakunnan kansainvälisen vetovoiman osalta nostaa huomion kohteeksi matkailutoimialojen ja -palvelujen kehittäminen. Kestävä matkailu on potentiaalinen kilpailuetu matkailumarkkinoinnissa.

Lisätiedot:
Visit Tampere Oy: kehitysjohtaja Jari Ahjoharju, jari.ahjoharju@visittampere.fi, p. 0400 638 696
Pirkanmaan liitto: erityisasiantuntija Tiina Harala, p. 050 594 4533

Kuvat: Arkkitehdit MY 2018

Lisää ajankohtaista