Saunatakki päällä ilmainen bussikyyti Tampereen Saunapäivänä 27.7. - Visit Tampere

Saunatakki päällä ilmainen bussikyyti Tampereen Saunapäivänä 27.7.

28.06.2019

Tampere on heinäkuussa valtakunnallisen Saunapäivän keskipiste. Saunapäivää vietetään kaupungin keskustassa Ratinanniemessä, missä pidetään yleisölle avoin ja maksuton tapahtuma lauantaina 27. heinäkuuta kello 14–22.30.

 

Tapahtumassa on mukana noin 20 saunaa, joihin kuka tahansa löylyjä rakastava on tervetullut saunomaan. Lisäksi alueella on muun muassa musiikkia, pihapelejä, terasseja ja suomalaista kesäruokaa.

 

Valtakunnallisen Saunapäivän taustalla on Saunapäivä-kampanja, joka on Ylen kesän 2019 kärkihanke. Sen tarkoituksena on juhlistaa suomalaista saunakulttuuria ja saada koko Suomi saunomaan yhdessä. Ylen kesäkampanja huipentuu Ratinanniemen festivaalipuistossa pidettävässä tapahtumassa.

 

Tampere on luonteva valinta Saunapäivän tapahtumapaikaksi, sillä Tampere on nimetty maailman saunapääkaupungiksi. Tampereen seudulla on Suomen eniten yleisiä saunoja ja niiden taso on korkea.

 

Kaupungin saunayhteisön pitkäjänteinen ja tavoitteellinen työ suomalaisen saunakulttuurin puolesta on johtanut siihen, että Tampereen saunakulttuuri on elävää, värikästä ja elinvoimaista.

 

– Tampere on kuin onkin Suomen saunapääkaupunki eli nyt näytetään maailmalle yhdessä mistä tuo nimitys tulee. Kaikki tamperelaiset siis liikkeelle, etenkin kun Tampereen seudun joukkoliikenne Nysse on tapahtumassa mukana: Saunapäivänä yöliikennettä lukuun ottamatta saunatakki päällä saa ilmaisen bussikyydin, mainitsee kaupunkitapahtumien päällikkö Saara Saarteinen Events Tampereesta.

 

Ylen kampanjassa kannustetaan yleisiä ja yksityisiä saunoja ympäri maan mukaan Saunapäivään. Ideana on, että kuka tahansa voi avata saunansa ovet yleisölle. Mukaan voi ilmoittautua Ylen verkkosivuilla. Sivustolle kootaan maanlaajuinen saunakartta.

 

Lisäksi sivulle tulee näkymiin löylymittari, johon voi merkitä saunomiskerrat.

 

Heinäkuussa lauantai-iltaisin nähdään neliosainen Saunapäivä-sarja Yle TV1:ssä, joka huipentuu lauantaina 27. heinäkuuta nähtävään, ympäri Suomea tehtävään suoraan lähetykseen.

 

Asiasta uutisoi Tamperelainen

 

 

Lisää saunauutisia

21.05.2019
Ylen koko kesän kestävä valtakunnallinen Saunapäivä-kampanja huipentuu 27.7. Tampereella kaikille yhteiseen Saunapäivään, jolloin koko Suomi saunoo yhdessä! Saunapäivä-kampanja juhlistaa suomalaista saunomiskulttuuria positiivisella ylpeydellä! Tavoitteena on saada yhden päivän aikana kaikki mahdolliset saunat Suomessa auki ja suomalaiset yhdessä saunomaan, kohtaamaan toisensa ja pitämään hauskaa.
08.01.2019
Maailman suurin saunatapahtuma World Sauna Forum järjestetään tänä vuonna maailman saunapääkaupungissa Tampereella! World Sauna Forumilla on tärkeä rooli yhteistyön edistämisessä suomalaisten ja kansainvälisten yritysten kesken; se kokoaa toimijoita yhteen, tarjoaa ajankohtaista tietoa ja osaamista sekä auttaa toimijoita tapaamaan ja ideoimaan uusia yhteistyöavauksia. 
21.05.2018
Tamperetta tehdään nyt tunnetuksi saunapääkaupunkina. Tampere on saanut sekä kansainvälisen saunaliiton, International Sauna Associationin, että Suomen Saunaseura ry:n puoltavat lausunnot, jotka tukevat kaupungin asemaa saunapääkaupunkina.