Sorin Sirkuksen Joulushow 2018 on kunnianosoitus sirkushistorialle - Visit Tampere

Sorin Sirkuksen Joulushow 2018 on kunnianosoitus sirkushistorialle

14.11.2018

”Suuri sirkusattraktioni, Maan Mainioita Mahtinumeroita, Sirkusfriikkejä ja eläimiä!”

 

Tämän vuoden Sorin Sirkuksen Joulushow yhdistää vankkumattomalla ammattitaidolla tehdyt perinteiset joulunäytökset ja modernin sirkuksen 250. juhlavuoden. Nekalan sirkusareenalla palataan vanhan ajan sirkusmaailmaan ja seurataan kuvitteellisen sirkusperheen arkea, josta ei puutu romantiikkaa, draamaa tai kommelluksia. Luvassa on kahden tunnin ”Suuri sirkusattraktioni, Maan Mainioita Mahtinumeroita, Sirkusfriikkejä ja eläimiä!”. Taina Kopran ohjaama Joulushow tulee ensi-iltaan perjantaina 23.11. klo 18 ja esityskausi jatkuu aina 6.1.2019 saakka.

 

Sirkusperheen tarina

 

Tirehtööri Tukander perheineen tuo 1800-lukulaiseen, kovasti Tamperetta muistuttavaan kaupunkiin sirkuksensa, jossa on kavalkadi mitä erilaisimpia esiintyjiä kaksijalkaisista nelijalkaisiin. Kotoisan sirkusleirin arkea värittävät taitojen lisäksi tunteet ja kommellukset, konnat, voimanaiset sekä friikkien pieni yhteisö.

Sirkuksen alkuaikoina sirkus ammattina periytyi perheissä sukupolvelta toiselle kuten muutkin ammatit. Perheyksikkönä toimiminen oli taloudellista ja ura sirkusesiintyjänä alkoi usein jo hyvin varhain. Myös tulevat puolisot löytyivät toisista sirkusperheistä, joihin kiertueilla törmättiin. Sirkuksen kuningaslajeina pidettiin ratsastusnäytöksiä sekä paljon ammattitaitoa vaativia akrobatianumeroita.

Joulushow’ssa näistä kuningaslajeista ja monista muista ”spektakuläärisistä tempuista” sekä menneen sirkusmaailman lumosta ja arjesta nähdään Taina Kopran ja muun tekijätiimin luoma uniikki versio. Sorin Sirkuksen maneesin nuorten sirkustähtien ammatinvalinta ei enää ole vanhempien sirkustaidoista kiinni, mutta jotain alkuaikojen perhetraditiosta tuntuu silti säilyneen. Onhan tämänkin show’n tekijäkaartissa mukana kolme Sorin Sirkuksen omaa sirkusperhettä, joissa esiinnytään nyt jo toisessa polvessa.

 

Vuoden 2018 yhteistyökumppanina YLE

 

Tänä vuonna Sorin Sirkus ja YLE tekevät yhteistyötä pitkästä aikaa. Joulushow´n valmistumista ja harjoituskautta on kuvattu pitkin syksyä ja itse esitys taltioidaan 3.1.2019 näytöksessä. Dokumentti ja taltiointi nähdään YLE TV2 kanavalla vuoden 2019 aikana.

 

Kunnianhimoinen katsojatavoite

Sorin Sirkuksen Joulushow’n on nähnyt vuosittain yli 10 000 katsojaa ja samaa katsojamäärä tavoitellaan myös tänä vuonna. Tällä hetkellä yli 95 % lipuista on myyty tai varattu, vain joitain hajapaikkoja on jäljellä.

Sorin Sirkus kehottaakin katsojia hankkimaan lippunsa pian! Mahdolliset peruutuspaikat tulevat myyntiin ovelle tuntia ennen esitystä ja niistä tiedotetaan mm. Sorin Sirkuksen Facebook-sivulla.

 

Esitykset: 23.11.2018 – 6.1.2019

Sorin Sirkus, Ahlmanintie 63, 33800 Tampere.
Liput: www.lippu.fi

Lisätiedot ja haastattelut:
Sorin Sirkus: Christopher Hokkanen
c.hokkanen@sorinsirkus.fi
p. 044 3453738

 

Uutisen kuva on vuoden 2017 Joulushow’sta Kinahmi.

Lisää uutisia

17.01.2020
Tampereen kaupunkiseudun uusien matkailu- ja elinkeinostrategioiden vaikuttavuuden tueksi Business Tampereessa ja Visit Tampereessa toteutettiin organisaatiomuutokset, joiden myötä markkinointi- ja viestintäpalvelut keskittyvät Visit Tampereeseen.
07.01.2020
Kansainvälisen tason hotelli Courtyard by Marriott Tampere City on avautunut. Hotelli on Suomen ensimmäinen Courtyard by Marriott -brändin hotelli sekä globaalin Marriott-hotelliketjun ensimmäinen täysin uusi hotellirakennus Suomessa.
18.12.2019
Visit Tampereen kumppanuusverkostoa viimeiset pari vuotta luotsannut Heli Jokela keskittyy jatkossa markkinointikampanjoihin ja vetovastuun kumppanuusverkoston toiminnasta ottaa Mari Saloniemi.