Tammerkoski jäätyy tänään - Tampereelle omat kentät kansainväliseen pilkkipeliin - Visit Tampere

Tammerkoski jäätyy tänään – Tampereelle omat kentät kansainväliseen pilkkipeliin

08.11.2017

Visit Tampere Oy on tuottanut Tampereelle omat kentät Ice Lakes -pilkkipeliin, jolla on tällä hetkellä noin 350 000 pelaajaa ympäri maailmaa. Pelissä voi pilkkiä 8. marraskuuta lähtien Tammerkoskessa – keskellä Tampereen kansallismaisemaa – Siilinkarilla ja jopa saunassa. Peli on tamperelaisen Iceflake Studiosin käsialaa.

Ice Lakes on moderni pilkkipeli, joka julkaistiin alun perin huhtikuussa 2016. Peli nousi nopeasti julkaisun jälkeen suosituimpien listalle pelinjakopalvelu Steamissa. Peliä on kehitetty aktiivisesti ja päivityksiä on julkaistu sen jälkeen säännöllisesti parin kuukauden välein, joten peli on kehittynyt merkittävästi julkaisun jälkeen.

– Pelillä on tällä hetkellä noin 350 000 pelaajaa, ja uusia pelaajia tulee tuhansia päivittäin, kertoo Iceflake Studiosin toimitusjohtaja Lasse Liljedahl.

Peli sai julkaisun jälkeen erittäin myönteisen reaktion ulkomailla, ja virtuaalisen talvikalastuksen suosio yllätti pelintekijätkin. Peliä pelataan nykyisin ainakin Yhdysvalloissa, Japanissa, Koreassa, Kiinassa, Kanadassa, Iso-Britanniassa, Ranskassa ja Saksassa.

– Suomen talvi kiinnostaa kansainvälisiä matkailijoita. Kun Iceflake Studios ehdotti yhteistyötä, katsoimme pelin olevan mainio tapa kertoa Tampereen matkailutarjonnasta kohderyhmälle, jota mekin tavoittelemme. Tampere on kahden järven ympäröimä kaupunki, jossa on maailman ainoa Muumimuseo, Suomen Pelimuseo ja huvipuisto järvimaisemissa. Halusimme nämä elementit myös peliin, Visit Tampere Oy:n markkinointi- ja viestintäjohtaja Karoliina Lehtonen selostaa.

Sekä että PC:llä että iOS- ja Android-mobiililaitteilla pelattavissa oleva Ice Lakes opettaa pelaajalle pilkkimisen saloja. Pelaaja harjaantuu siinä, miten vuodenaika, pohjan muodot, vuorokaudenaika ja sää vaikuttavat kalojen käyttäytymiseen. Nyt peli välittää myös Tampere-kuvaa.

– Tampere-tasot tuovat peliin aivan uudenlaisen urbaanin ympäristön Suomen ytimestä, jollaista ei ole pelissä aiemmin nähty. Kentät perustuvat todellisiin lokaatioihin historiallisissa Tampereen kaupunkimaisemissa, jossa urbaani ympäristö yhdistyy luontoon vain Suomelle ainutlaatuisella tavalla, Liljedahl korostaa.

LISÄTIETOJA:

Karoliina Lehtonen
Head of Marketing and Communications/ Visit Tampere Oy
puh. 050 542 0606
karoliina.lehtonen (at) visittampere.fi

Lasse Liljedahl
Toimitusjohtaja/ Iceflake Studios
puh. 040 706 3845
lasse (at) iceflake.com

Pelin trailer Youtubessa: https://youtu.be/e3jsoAQHbb8

Teksti: Sari Mäkelä/ Visit Tampere Oy