Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Tampere haastaa menestyneet kansainväliset luontoinstagrammaajat marraskuisella valokuvausleirillä: ”Ota kaunein kuvasi kurjimmassa säässä”

23.11.2018

Visit Tampere Oy järjestää 24.–27. marraskuuta Tampereella ainutlaatuisen Instagram-valokuvausleirin, Insta Campin, johon on kutsuttu viisi korkeatasoista luontoinstagrammaajaa ympäri maailmaa. Poikkeuksellisen leiristä tekee se, että henkeäsalpaavia luontokuvia ottamaan tottuneet instagrammaajat saapuvat Tampereelle marraskuussa, kun Suomen luonto on ankeimmillaan.

– Kesä on perinteisesti Tampereella matkailijoiden sesonkiaikaa. Haluamme panostaa siihen, että Tampere löydetään ympäri vuoden, sillä maailman Saunapääkaupunki tarjoaa luontoineen koettavaa ja herkullisia makuja kaikkina vuodenaikoina. Ajatus Insta Camp -valokuvausleiristä lähti rakentumaan tämän idean ympärille, Visit Tampere Oy:n markkinoinnin ja viestinnän asiantuntija Olga Javits kertoo.

Visit Tampere toteuttaa leirin yhteistyössä Visit Finlandin kanssa ja isännöi valokuvaajien ryhmää yhdessä Suomen tunnetuimpiin instagrammaajiin kuuluvan, tamperelaisen Daniel Taipaleen kanssa. Taipale tuntee seudun kätketyt helmet ja Suomen yleisesti. Leirille osallistuu myös toinen kansainvälisestikin menestynyt suomalainen luontovalokuvaaja, Julia Kivelä.

– Taipale ja Kivelä ovat erinomaisia henkilöitä auttamaan meitä esittelemään suomalaista kulttuuriamme ensikertalaisille, Javits iloitsee.

Leirin muina osallistujina nähdään Magomed Shapiev Venäjältä, Forrest Smith Yhdysvalloista, Julian Herbrig Saksasta ja Ása Steinarsdóttir Islannista. Instagrammaajilla on yhteensä noin miljoona seuraajaa. Insta Campiä ovat mukana mahdollistamassa myös Hertz, Saunaravintola Kuuma ja Kupilka.

Valokuvaushaaste haastaa myös huippukokin

Valokuvaaminen kurjissa sääolosuhteissa, keskellä metsää, on yhdistetty Visit Tampereen Insta Campissä huippuruokaan. Leiri toteutetaan yhteistyössä Tullin Saunan & Bistron kanssa. Tullin Sauna ”lainaa” Näsinneulassa ja Ravintola Pyyssäkin uraa luoneen kokkinsa Sakari Savolaisen loihtimaan leiriläisille järvi-Suomen parhaita sesongin herkkuja. Savolainen tulee kokkaamaan instagrammaajille taivaan alla Helvetinjärven kansallispuistossa ja Kintulammin retkeily- ja luonnonsuojelualueella.

– Savolaisen kokkaustaidot joutuvat todelliseen testiin Kintulammilla, jossa hän valmistaa leiriä varten suunnitellun menunsa luonnon armoilla julkisella leirinuotiolla, Javits selventää. – Ruoka on merkittävä osa tarjoamaamme luontokeskeistä seikkailua. Osa osallistujista ei ole ikinä vieraillut Suomessa eikä päässyt maistamaan paikallisia herkkujamme. Koska leiri järjestetään maaseudulla, osallistujat eivät pääse nauttimaan Tampereen monipuolisesta ravintolatarjonnasta. Meille on kuitenkin tärkeää, että voimme tarjota heille mahdollisuuden siihen ja sitä kautta myös ruoka-aiheisen sisällön luomiseen kanavissaan, Javits jatkaa.

Visit Tampere seuraa leirin edistymistä omalla Instagram-tilillään. Insta Campin tuotokset tulevat nähtäville leirin jälkeen sekä leiriläisten omiin kanaviin että visittampere.com-sivulle. Voit seurata leiriä aihetunnisteilla #InstaCampTampere2018, #VisitTampere ja #HungryforTampere.

Tutustu Insta Campiin osallistuvien instagrammaajien tileihin:

Daniel Taipale @dansmoe Julia Kivelä @julia_kivela Magomed Shapiev @photo_shapiev Julian Herbrig @care4art Ása Steinarsdóttir @asesteinars

Lisätietoja Insta Campista:

Olga Javits Asiantuntija, markkinointi ja viestintä Visit Tampere Oy puh. 040 865 0243 olga.javits (at) visittampere.fi