Tampere haltuun kaupunki-infonäytöillä - Visit Tampere

Tampere haltuun kaupunki-infonäytöillä

03.06.2019

 

Tampereen infonäytöt tarjoavat reittiopastusta niin kävelijöille, pyöräilijöille kuin bussilla liikkujille. Näytöiltä saa myös monipuolista tietoa kaupungin tapahtumista, nähtävyyksistä ja palveluista sekä ajankohtaista tilannekuvaa liikenteestä.

 

Pohditko, mikä on lähin kahvila, mitä hauskaa Tampereen alue tarjoaa tänään lapsille tai missä pääsee nauttimaan makeimmista löylyistä? Kaupungin infonäytöt tarjoavat tiedon ja opastuksen kiinnostaviin nähtävyyksiin, kutkuttaviin kokemuksiin ja tarpeellisiin palveluihin. Voit tarkistaa myös ajankohtaisen liikennetilanteen, kävely- ja pyöräilyreittien poikkeusjärjestelyt sekä bussien ja junien aikataulut.

 

– Näytöillä halutaan erityisesti parantaa kaupunkiopastamista ja tuoda kaupungin kulttuuripalvelut ja tapahtumatarjonta lähelle kävijöitä sekä tarjota selkeä karttanäkymä ja monipuolista reittiopastusta, Opastamisen ekosysteemi -hankkeen projektipäällikkö Anni Joela kertoo.

 

Infonäyttöjä voit löytää ydinkeskustan alueelta Keskustorin tuntumasta, Kuninkaankadun kävelykadulta ja Koskipuistosta. Pian tulossa on myös sisänäyttö Linja-autoasemalle sekä infonäytön sisältävät Agora-pakettiautomaatit Tammelantorille, Frenckellin aukiolle ja Tammelan pallokentän viereen. Tulevaisuudessa näyttöjä saadaan vielä lisää matkailijoiden ja paikallisten kannalta tärkeisiin paikkoihin.

 

 

Mikä on lyhin reitti Tammelantorille?

 

Opastaminen infonäytöllä tapahtuu zoomattavan ja raahattavan karttanäkymän kautta. Voit hakea kartalle etsimäsi kohteen tai näkymän lähialueen kiinnostavista paikoista ja palveluista. Saat näytöltä opastuksen lyhimmästä reitistä ja arvion kävellen matkaan kuluvasta ajasta. Valitun reitin saat mukaasi lataamalla näytöltä qr-koodin omaan matkapuhelimeesi.

 

 

Mistä löydän suussa sulavimmat tamperelaiset herkut?

 

Infonäytöt tarjoavat monipuolista matkailuneuvontaa kaikille, jotka etsivät Tampereen alueelta nähtävää, tekemistä ja koettavaa. Pääset tutustumaan Tampereen seudun laajaan tapahtumatarjontaan infonäytöillä ja valitsemaan tapahtumia ajankohdan mukaan tänään, huomenna tai viikonloppuna. Näytöltä voit myös tarkistaa ravintoloiden aukioloajat, missä on lähin majoituspaikka tai vaikkapa miten päästä nauttimaan luonnosta ihan lähellä keskustaa.

 

 

Infonäytöt yritysyhteistyönä

 

Infonäyttöjen sisällön tuottamiseen on osallistunut useita yrityksiä. Näin näyttöjen tarjonnasta saatiin mahdollisimman runsas ja moniin tarpeisiin vastaava.

 

Kaupunki-infotaulut ovat Tampereella uudenlainen kaupunkimedia, joka palvelee niin kaupunkilaisia kuin matkailijoita. Infonäytöt mahdollistavat myös paikkakohtaisen tiedon välittämisen: Tammelantorin näytöllä voidaan kertoa Tammelantorin tapahtumista.

 

Infonäytöt ovat Smart Tampereen 6Aika:Opastamisen ekosysteemi -hankkeen yksi pilottikohde, johon yhdistettiin hankkeessa tehdyissä nopeissa kokeiluissa kehitettyjä ratkaisuja. Infonäyttöpilotti on tehty yhdessä Visit Tampereen kanssa. Mukana toteutuksessa olleita yrityksiä ovat Geniem, G-Works, Citynomadi ja Infotripla.

 

 

Lisätiedot:
Anni Joela
Projektipäällikkö
Smart Tampere
+358 40 721 9867
anni.joela@tampere.fi

 

Lisää luettavaa

07.11.2019
Rock-legenda Iron Maiden saapuu Tampereella järjestettävän Rockfestin pääesiintyjäksi kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna 5.-7.6.2020 ja tapahtumapaikkana on uusi, upea Särkänniemen tapahtumaranta!
06.11.2019
Tampereelle on syntymässä Tampere-talon ja Marriott-hotellin muodostama energiankulutukseltaan hiilineutraali kortteli. Tampere-talon kiinteistön käyttämä energia on ollut kokonaan uusiutuvaa 1. marraskuuta 2019 alkaen. Hotelli siirtyy käyttämään uusiutuvaa energiaa vuoden 2019 loppuun mennessä.
30.10.2019
Kokoustilat ja -palvelut ovat olennainen osa Tampereen matkailullista ja ammatillista vetovoimaa, ja kuluneen vuoden aikana Visit Tampere on ohjannut aktiivisesti kokoustiloja laittamaan tietonsa esille suosituksi kokous- ja tapahtumatilojen markkinapaikaksi kasvaneen MeetingPackage-hakuun.