Tampere haltuun kaupunki-infonäytöillä - Visit Tampere

Tampere haltuun kaupunki-infonäytöillä

03.06.2019

 

Tampereen infonäytöt tarjoavat reittiopastusta niin kävelijöille, pyöräilijöille kuin bussilla liikkujille. Näytöiltä saa myös monipuolista tietoa kaupungin tapahtumista, nähtävyyksistä ja palveluista sekä ajankohtaista tilannekuvaa liikenteestä.

 

Pohditko, mikä on lähin kahvila, mitä hauskaa Tampereen alue tarjoaa tänään lapsille tai missä pääsee nauttimaan makeimmista löylyistä? Kaupungin infonäytöt tarjoavat tiedon ja opastuksen kiinnostaviin nähtävyyksiin, kutkuttaviin kokemuksiin ja tarpeellisiin palveluihin. Voit tarkistaa myös ajankohtaisen liikennetilanteen, kävely- ja pyöräilyreittien poikkeusjärjestelyt sekä bussien ja junien aikataulut.

 

– Näytöillä halutaan erityisesti parantaa kaupunkiopastamista ja tuoda kaupungin kulttuuripalvelut ja tapahtumatarjonta lähelle kävijöitä sekä tarjota selkeä karttanäkymä ja monipuolista reittiopastusta, Opastamisen ekosysteemi -hankkeen projektipäällikkö Anni Joela kertoo.

 

Infonäyttöjä voit löytää ydinkeskustan alueelta Keskustorin tuntumasta, Kuninkaankadun kävelykadulta ja Koskipuistosta. Pian tulossa on myös sisänäyttö Linja-autoasemalle sekä infonäytön sisältävät Agora-pakettiautomaatit Tammelantorille, Frenckellin aukiolle ja Tammelan pallokentän viereen. Tulevaisuudessa näyttöjä saadaan vielä lisää matkailijoiden ja paikallisten kannalta tärkeisiin paikkoihin.

 

 

Mikä on lyhin reitti Tammelantorille?

 

Opastaminen infonäytöllä tapahtuu zoomattavan ja raahattavan karttanäkymän kautta. Voit hakea kartalle etsimäsi kohteen tai näkymän lähialueen kiinnostavista paikoista ja palveluista. Saat näytöltä opastuksen lyhimmästä reitistä ja arvion kävellen matkaan kuluvasta ajasta. Valitun reitin saat mukaasi lataamalla näytöltä qr-koodin omaan matkapuhelimeesi.

 

 

Mistä löydän suussa sulavimmat tamperelaiset herkut?

 

Infonäytöt tarjoavat monipuolista matkailuneuvontaa kaikille, jotka etsivät Tampereen alueelta nähtävää, tekemistä ja koettavaa. Pääset tutustumaan Tampereen seudun laajaan tapahtumatarjontaan infonäytöillä ja valitsemaan tapahtumia ajankohdan mukaan tänään, huomenna tai viikonloppuna. Näytöltä voit myös tarkistaa ravintoloiden aukioloajat, missä on lähin majoituspaikka tai vaikkapa miten päästä nauttimaan luonnosta ihan lähellä keskustaa.

 

 

Infonäytöt yritysyhteistyönä

 

Infonäyttöjen sisällön tuottamiseen on osallistunut useita yrityksiä. Näin näyttöjen tarjonnasta saatiin mahdollisimman runsas ja moniin tarpeisiin vastaava.

 

Kaupunki-infotaulut ovat Tampereella uudenlainen kaupunkimedia, joka palvelee niin kaupunkilaisia kuin matkailijoita. Infonäytöt mahdollistavat myös paikkakohtaisen tiedon välittämisen: Tammelantorin näytöllä voidaan kertoa Tammelantorin tapahtumista.

 

Infonäytöt ovat Smart Tampereen 6Aika:Opastamisen ekosysteemi -hankkeen yksi pilottikohde, johon yhdistettiin hankkeessa tehdyissä nopeissa kokeiluissa kehitettyjä ratkaisuja. Infonäyttöpilotti on tehty yhdessä Visit Tampereen kanssa. Mukana toteutuksessa olleita yrityksiä ovat Geniem, G-Works, Citynomadi ja Infotripla.

 

 

Lisätiedot:
Anni Joela
Projektipäällikkö
Smart Tampere
+358 40 721 9867
anni.joela@tampere.fi

 

Lisää luettavaa

19.06.2019
Vuosi 2019 on tuonut mukanaan muutoksia Visit Tampereen toimintaan. Organisaatio on uudistunut ja Visit Tampereella on tällä hetkellä meneillään toimintastrategian päivitys, joka valmistuu kuluvan vuoden marraskuussa. Strategiatyössä mukana ovat niin kumppanit kuin tärkeimmät sidosryhmätkin.
18.06.2019
Ensimmäistä kertaa toteutettu, Visit Finlandin, Visit Tampereen ja Finnairin suurtapahtuma, Midnight Sun Workshop järjestettiin 10.-12.6.2019 Tampereella.
18.06.2019
Tampere saa jääkiekon MM-kisat vuonna 2022. Tampereen rakenteilla oleva monitoimiareena on jääkiekon MM-kisojen päänäyttämö. Tampereen areena on Suomen Leijonien kotiareena kotikisoissa.