Tampere haluaa olla maan kiinnostavin ruokakaupunki - Visit Tampere

Tampere haluaa olla maan kiinnostavin ruokakaupunki

13.02.2018

Visit Tampere Oy on käynnistänyt Tampereen ruokavaikuttajien kanssa kampanjan, joka kokoaa yhteen kaupungin laadukkaat ja omaperäiset ravintolat, sosiaalisen median vaikuttajat ja kaupungin matkailupalvelut. Hungry for Tampere -nimeä kantava kampanja haluaa nostaa esiin kaupungin klassikkoravintoloita, moderneja trendipaikkoja ja persoonallista olutkulttuuria. Kampanjan tavoitteena on tehdä Tampereesta maan kiinnostavin ruokamatkailukaupunki.

Tampereen sijainti kahden järven välissä on ainutlaatuinen. Ympäröivä luonto ja maaseutu näkyy Pohjoismaiden suurimman Kauppahallin lisäksi monen ravintolan ruoka- ja juomalistalla. Lähiruoka, innovatiivisuus ja raaka-aineiden kunnioitus on ravintoloissa enemmän sääntö kuin poikkeus. Kun Viisi Tähteä listasi tammikuussa Suomen 50 parasta ravintolaa, löytyi kolmanneksi eniten laaturavintoloita Tampereelta: Ravintola C (14.), Ravinteli Bertha (17.), Ravinteli Huber (19.), 4 Vuodenaikaa (44.), Gastropub Tuulensuu (48. ja Paras olutlista). Mainittujen lisäksi Tampereella on lukuisia muitakin helmiä ja Tampere aikoo nyt haastaa Helsingin, Turun ja Porvoon maineen ruokamatkailun keitaina.

Hungry for Tampere -kampanjan tavoitteena on kehittää Tampereen seudulle suuntaavaa ruoka- ja juomamatkailua. Kampanjan taustalla on Visit Tampere ja sitä suunnittelemaan ja koordinoimaan on palkattu ruokaharrastajana tunnettu viestinnän ammattilainen ja bloggaaja Emmi Nuorgam.

– Tamperelaisuus näkyy ravintoloissa laadukkaana käsityönä, välittömänä asiakaspalveluna ja kiinnostavina tarinoina. Olen älyttömän onnellinen, että ravintolaharrastukseni muuttuu nyt myös työksi ja pääsen yhdistämään rakkaan harrastuksen ja vuosien viestintäkokemuksen maan ehdottomasti kiinnostavinta kaupunkia hyödyttäväksi paketiksi!, Visit Tampereelle kampanjaa koordinoimaan palkattu ruokaharrastaja ja bloggaaja Emmi Nuorgam iloitsee.

Kampanjassa on mukana persoonallisten ja laadukkaiden ravintoloiden ravintoloitsijoita, sosiaalisen median vaikuttajia ja muita ruoka-alan toimijoita. Hungry for Tampere lanseeraa myös Tampereen ensimmäiset ruokalähettiläät, jotka toimivat kampanjan kasvoina. Kampanjan äitinä toimivan Nuorgamin lisäksi Hungry for Tampere Ambassadoreiksi on valittu mustamakkara- ja juuresmiehenä sekä Tampere Food Clubin perustajana tutuksi tullut Santeri “Chef Santeri” Vuosara, vapaa toimittaja ja Savusuolaa -ruokabloggaaja Janica Brander sekä Kohokohdat -ruokamedian Ronja ja Toni Honko.

– Matkailijoiden kiinnostus Suomea kohtaan kasvaa jatkuvasti ja myös Tampereelle matkustetaan ruuan perässä. Tällä hetkellä ihmiset etsivät autenttisia ruokakokemuksia ja tarinoita ruuan takaa. On hienoa, että tamperelaiset ruuan ammattilaiset haluavat tehdä kanssamme yhteistyötä ja jakaa gastronomisia elämyksiä Tampereella, Visit Tampereen markkinointi- ja viestintäjohtaja Karoliina Lehtonen pohtii.

– Tampereen parhaat ravintolat kestävät kansainvälisen vertailun ja hinta-laatusuhde on todella hyvä, koska ravintolat eivät lisää hintoihin imagolisää. Viime vuosina olen entistä useammin ulkomailla syödessäni miettinyt, että tämä on hyvää, mutta Tampereelta saa vähintään yhtä hyvää ja parempaakin. Keittiöissä on täällä hyvällä tavalla nöyrä henki. Tehdään ensisijaisesti hyvää ruokaa, ei pönkitetä julkkiskokin brändiä, Hungry for Tampere Ambassador Janica Brander toteaa.

Hungry for Tampere -kampanjan pohjana toimii Visit Finlandin Hungry for Finland -ruokamatkailustrategia. Strategian tavoitteena on ruokaelämysten ja ruokamatkailutuotteiden kehittäminen siten, että suomalaisen ruokakulttuurin tunnettuus ja imago parantuvat niin suomalaisten kuin kansainvälistenkin matkailijoiden keskuudessa.

Hungry for Tampere -kampanjassa mukana olevia toimijoita ovat mm. Gastropub Tuulensuu, Ravintola C, 4 Vuodenaikaa, Tampereen Kauppahalli, Kalaherkut Nygrén, Ravintola Tiiliholvi, Champagne Bar Santé, Ravintola Näsinneula, Sandro ja Ravintola Muusa.

Kampanjan sivut: www.hungryfortampere.fi

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Emmi Nuorgam
Koordinaattori, Hungry for Tampere
Visit Tampere Oy
emmi.nuorgam (at) visittampere.fi
puh. 050 441 3189

Karoliina Lehtonen
Markkinointi- ja viestintäjohtaja
Visit Tampere Oy
karoliina.lehtonen (at) visittampere.fi
puh. 050 572 0606

Lisää luettavaa

Rehdit teatteriravintolat Aisti ja Heinätori
Hungry for Tampere

Rehdit teatteriravintolat Aisti ja Heinätori

Aisti ja Heinätori ovat konstailemattomia laaturavintoloita Tampereen teatterikeskittymässä.
Lue lisää
Public House Huurre on Kalevan komein korttelikuppila
Hungry for Tampere

Public House Huurre on Kalevan komein korttelikuppila

Panimoravintolassa pannaan olut ensin ja mietitään sitten vasta ruokaa.
Lue lisää
Laaturavintolat Sorsapuiston tuntumassa
Hungry for Tampere

Laaturavintolat Sorsapuiston tuntumassa

Tutustu Sorsapuiston kulinaariseen keskittymään!
Lue lisää
Ravintola Kajo – suomalaisesta metsästä, Välimereltä ja suoraan sydämestä
Hungry for Tampere

Ravintola Kajo – suomalaisesta metsästä, Välimereltä ja suoraan sydämestä

Kajo on hurmaava yhdistelmä osaamista, tyylitajua ja rakkautta.
Lue lisää