Tampere isännöi 2022 jääkiekon MM-kisoja! - Visit Tampere

Tampere isännöi 2022 jääkiekon MM-kisoja!

18.06.2019

Leijonat pelaavat kisojen kotiottelunsa Tampereen uudella Areenalla keväällä 2022

Jääkiekon MM-kisojen isännyydestä on kilpaillut kuusi areenaa eri puolilta Suomea. Toinen kisakaupunki julkistetaan vasta myöhemmin.

 

Tampere saa jääkiekon MM-kisat vuonna 2022. Tampereen rakenteilla oleva monitoimiareena on jääkiekon MM-kisojen päänäyttämö. Tampereen areena on Suomen Leijonien kotiareena kotikisoissa.

Kisat järjestetään kahdella paikkakunnalla. Toinen kisakaupunki julkistetaan Jääkiekkoliiton mukaan vasta syksyllä. Muut tarjoukset ovat Helsingistä, Jyväskylästä ja Turusta.

Tampere rakentaa parhaillaan uutta monitoimiareenaa junaradan päälle.

 

Miesten jääkiekon MM-kisat pelataan Suomessa 13.–29.5.2022. Ensi keväänä kisoja isännöi Sveitsi, vuoden 2021 kisaisännyyden jakavat Valko-Venäjä ja Latvia.

– On hienoa, että päätös saatiin aikaiseksi vielä kesän kynnyksellä. Voimme nyt aloittaa kisavalmistelut Tampereen osalta samalla kun neuvottelut toisesta paikkakunnasta jatkuvat, kisojen pääsihteeri Heikki Hietanen kertoo.

 

Areena ehtii valmistua

Tampereen Kannen rakentamisesta kertova SRV:n varatoimitusjohtaja Timo Nieminen sanoo, että Tampere on synonyymi sanalle huippujääkiekko. Niemisen mukaan areena valmistuu vuoden 2021 loppupuolella.

– Alle kahden tunnin etäisyydellä asuu 3,7 miljoonaa suomalaista, Nieminen sanoo.

Kävelyetäisyydellä on 2 000 hotellihuonetta ja 4 000 pysäköintipaikkaa.

 

Kannen rakentaminen alkoi vuonna 2018. Kannen päälle tulee monitoimiareena. Sinne tulee myös toinen Suomen kasinoista. Areenan yhteydessä on myös hotelli.

– Uskon, että kisat jäävät historiaan, Nieminen sanoo.

 

Lue koko uutinen Ylen sivuilta.

 

Tutustu Tampereen Kansi ja Areena -hankeeseen ja uutisiin osoitteessa areenatampere.fi.

 

Lisää uutisia

28.06.2019
Tampere on heinäkuussa valtakunnallisen Saunapäivän keskipiste. Saunapäivää vietetään kaupungin keskustassa Ratinanniemessä, missä pidetään yleisölle avoin ja maksuton tapahtuma lauantaina 27. heinäkuuta kello 14–22.30.
19.06.2019
Vuosi 2019 on tuonut mukanaan muutoksia Visit Tampereen toimintaan. Organisaatio on uudistunut ja Visit Tampereella on tällä hetkellä meneillään toimintastrategian päivitys, joka valmistuu kuluvan vuoden marraskuussa. Strategiatyössä mukana ovat niin kumppanit kuin tärkeimmät sidosryhmätkin.
18.06.2019
Ensimmäistä kertaa toteutettu, Visit Finlandin, Visit Tampereen ja Finnairin suurtapahtuma, Midnight Sun Workshop järjestettiin 10.-12.6.2019 Tampereella.