Tampere isännöi 2022 jääkiekon MM-kisoja! - Visit Tampere

Tampere isännöi 2022 jääkiekon MM-kisoja!

18.06.2019

Leijonat pelaavat kisojen kotiottelunsa Tampereen uudella Areenalla keväällä 2022

Jääkiekon MM-kisojen isännyydestä on kilpaillut kuusi areenaa eri puolilta Suomea. Toinen kisakaupunki julkistetaan vasta myöhemmin.

 

Tampere saa jääkiekon MM-kisat vuonna 2022. Tampereen rakenteilla oleva monitoimiareena on jääkiekon MM-kisojen päänäyttämö. Tampereen areena on Suomen Leijonien kotiareena kotikisoissa.

Kisat järjestetään kahdella paikkakunnalla. Toinen kisakaupunki julkistetaan Jääkiekkoliiton mukaan vasta syksyllä. Muut tarjoukset ovat Helsingistä, Jyväskylästä ja Turusta.

Tampere rakentaa parhaillaan uutta monitoimiareenaa junaradan päälle.

 

Miesten jääkiekon MM-kisat pelataan Suomessa 13.–29.5.2022. Ensi keväänä kisoja isännöi Sveitsi, vuoden 2021 kisaisännyyden jakavat Valko-Venäjä ja Latvia.

– On hienoa, että päätös saatiin aikaiseksi vielä kesän kynnyksellä. Voimme nyt aloittaa kisavalmistelut Tampereen osalta samalla kun neuvottelut toisesta paikkakunnasta jatkuvat, kisojen pääsihteeri Heikki Hietanen kertoo.

 

Areena ehtii valmistua

Tampereen Kannen rakentamisesta kertova SRV:n varatoimitusjohtaja Timo Nieminen sanoo, että Tampere on synonyymi sanalle huippujääkiekko. Niemisen mukaan areena valmistuu vuoden 2021 loppupuolella.

– Alle kahden tunnin etäisyydellä asuu 3,7 miljoonaa suomalaista, Nieminen sanoo.

Kävelyetäisyydellä on 2 000 hotellihuonetta ja 4 000 pysäköintipaikkaa.

 

Kannen rakentaminen alkoi vuonna 2018. Kannen päälle tulee monitoimiareena. Sinne tulee myös toinen Suomen kasinoista. Areenan yhteydessä on myös hotelli.

– Uskon, että kisat jäävät historiaan, Nieminen sanoo.

 

Lue koko uutinen Ylen sivuilta.

 

Tutustu Tampereen Kansi ja Areena -hankeeseen ja uutisiin osoitteessa areenatampere.fi.

 

Lisää uutisia

19.09.2019
Tohlopille tuleva rata on ensimmäinen kaapelivetorata Suomessa, jossa käytetään kolmen vaijerin kannatustekniikkaa, joka on tarkoitettu ennen kaikkea pitkille radoille. Lisäksi kyseessä on Suomen ensimmäinen kaapelivetorata, joka on käytössä kesän lisäksi myös talvella!
18.09.2019
Visit Finland etsii yhteistyössä työ- ja elinkeinoministeriön kanssa Suomen parasta nousevaa hyvinvointimatkailun verkostoa Wellbeing EDEN Finland 2019 -kilpailussa, jossa Tampereen seudulta on edustettuna neljä eri toimijaa. Kilpailussa etsitään matkailuverkostoa, joka yhdistää hyvinvointia ja matkailua raikkaalla tavalla.
11.09.2019
Järvi-Suomen yhdeksän maakunnan maakuntajohtajat ja matkailutoimijat kokoontuivat syyskuussa Helsinkiin sopimaan Visit Finlandin ja Järvi-Suomen suuralueyhteistyöstä kansainvälisillä markkinoilla. Tilaisuudessa toimijat allekirjoittivat myös virallisen yhteistyösopimuksen.