Tampere isännöi 2022 jääkiekon MM-kisoja! - Visit Tampere

Tampere isännöi 2022 jääkiekon MM-kisoja!

18.06.2019

Leijonat pelaavat kisojen kotiottelunsa Tampereen uudella Areenalla keväällä 2022

Jääkiekon MM-kisojen isännyydestä on kilpaillut kuusi areenaa eri puolilta Suomea. Toinen kisakaupunki julkistetaan vasta myöhemmin.

 

Tampere saa jääkiekon MM-kisat vuonna 2022. Tampereen rakenteilla oleva monitoimiareena on jääkiekon MM-kisojen päänäyttämö. Tampereen areena on Suomen Leijonien kotiareena kotikisoissa.

Kisat järjestetään kahdella paikkakunnalla. Toinen kisakaupunki julkistetaan Jääkiekkoliiton mukaan vasta syksyllä. Muut tarjoukset ovat Helsingistä, Jyväskylästä ja Turusta.

Tampere rakentaa parhaillaan uutta monitoimiareenaa junaradan päälle.

 

Miesten jääkiekon MM-kisat pelataan Suomessa 13.–29.5.2022. Ensi keväänä kisoja isännöi Sveitsi, vuoden 2021 kisaisännyyden jakavat Valko-Venäjä ja Latvia.

– On hienoa, että päätös saatiin aikaiseksi vielä kesän kynnyksellä. Voimme nyt aloittaa kisavalmistelut Tampereen osalta samalla kun neuvottelut toisesta paikkakunnasta jatkuvat, kisojen pääsihteeri Heikki Hietanen kertoo.

 

Areena ehtii valmistua

Tampereen Kannen rakentamisesta kertova SRV:n varatoimitusjohtaja Timo Nieminen sanoo, että Tampere on synonyymi sanalle huippujääkiekko. Niemisen mukaan areena valmistuu vuoden 2021 loppupuolella.

– Alle kahden tunnin etäisyydellä asuu 3,7 miljoonaa suomalaista, Nieminen sanoo.

Kävelyetäisyydellä on 2 000 hotellihuonetta ja 4 000 pysäköintipaikkaa.

 

Kannen rakentaminen alkoi vuonna 2018. Kannen päälle tulee monitoimiareena. Sinne tulee myös toinen Suomen kasinoista. Areenan yhteydessä on myös hotelli.

– Uskon, että kisat jäävät historiaan, Nieminen sanoo.

 

Lue koko uutinen Ylen sivuilta.

 

Tutustu Tampereen Kansi ja Areena -hankeeseen ja uutisiin osoitteessa areenatampere.fi.

 

Lisää uutisia

25.05.2020
Tervetuloa mukaan kuulemaan Visit Tampereen loppuvuoden painopisteistä, markkinointisuunnitelmista ja miten voit tulla mukaan toimenpiteisiin!
11.05.2020
Täältä löydät kootusti kaikkien Visit Tampereen ja Business Tampereen webinaarien tallenteet.
07.05.2020
Visit Tampere on suunnannut katseet ja toimet vahvasti koronakriisin jälkeiseen aikaan. Ensiaskeleet omaan verkkokauppaan otettiin keräämällä kumppaneiden digitaalisesti myynnissä olevat tuotteet yhteen Osta verkosta -sivulle.