Tampere jatkaa upein luvuin kongressien kakkoskaupunkina - Visit Tampere

Tampere jatkaa upein luvuin kongressien kakkoskaupunkina

05.03.2019

 

Finland Convention Bureau on jälleen julkistanut vuoden 2018 kongressitilastot. Helsinki oli odotetusti maan vilkkain kongressikaupunki, mutta Tampere oli selkeästi kakkossijalla, sekä kongressien määrän että kävijämäärän mukaan.

 

Tampereella valtakunnan keskiarvoa parempi muutos

“Voimme olla todella tyytyväisiä Tampereen lukuihin”, toteavat Visit Tampereen kongressiasiantuntijat Laila Walldén ja Pia Helminen yhteen ääneen. “Valtakunnallisesti osallistujamäärät putosivat rutkasti; Tampereella oli vain pieni notkahdus, mutta pääsimme jälleen yli 9000 osallistujan rajan. Viime vuoteen verrattuna kongressien määrä kasvoi huomattavasti, mikä kielii siitä, että 2018 järjestettiin paljon pienempiä kongresseja.”

 

Suuri vaikutus kaupungille

Kaupungit seuraavat kiinnostuneesti kongressitilastoja siitäkin syystä, että juuri kongressit tuovat paljon rahaa. Vuoden 2018 kongressien tulovaikutus kaupungille on yli 12 miljoonaa euroa, sillä Finland Convention Bureaun tutkimuksen mukaan jokainen kongressikävijä jättää kaupunkiin keskimäärin 1340 €, mikä on viisi kertaa enemmän kuin lomailevan matkailijan tulovaikutus.

Helposti mitattavan rahallisen vaikutuksen lisäksi kongressit ovat erityisen merkittäviä yliopistomme kansainvälisen tunnettuuden ja kaupungin imagon kannalta. Kun kongressi järjestetään Tampereella, pääsevät paikalliset tutkijat ja huippuosaajat esittelemään työtään ja verkostoitumaan kansainvälisesti. Kongressien yhteydessä järjestettävät näyttelyt ja tutustumisvierailut paikallisiin kohteisiin ovat usein tärkeä osa kongressien ohjelmaa ja mahdollisuus esitellä tamperelaista osaamista laajemminkin.

 

Robotiikka houkutteli Tampereen suurimman kävijämäärän

Tampereen vuoden suurin kongressi järjestettiin heti alkuvuodesta, kun Suomen Robotiikkayhdistys isännöi yhdessä Tampereen teknillisen yliopiston kanssa European Robotics Forumia 13.–15.3.2018. Kongressin pääjärjestäjän, Suomen Robotiikkayhdistys ry:n puheenjohtaja Jyrki Latokartanon mukaan kongressiosallistujia oli yli 900, mutta kaiken kaikkiaan kävijöitä oli 1200, kun mukaan lasketaan näyttelyssä vierailleet koululaiset, jotka kävivät ihmettelemässä robotteja. Kansainväliset kongressivieraat olivat olleet erityisen vaikuttuneita kaupunkimme komeasta kongressikeskuksesta sekä todella laadukkaasta ruuasta. Myös oheisohjelmana tarjottu avantouinti ja vierailut paikallisiin yrityksiin olivat suuressa suosiossa.

 

Lisätietoja: 

 

Pia Helminen
Senior specialist, congresses
pia.helminen@visittampere.fi
puh. 040 706 6448

Laila Walldén
Senior specialist, congresses
laila.wallden@visittampere.fi
puh. 0406838789

 

Lisää uutisia

28.06.2019
Tampere on heinäkuussa valtakunnallisen Saunapäivän keskipiste. Saunapäivää vietetään kaupungin keskustassa Ratinanniemessä, missä pidetään yleisölle avoin ja maksuton tapahtuma lauantaina 27. heinäkuuta kello 14–22.30.
19.06.2019
Vuosi 2019 on tuonut mukanaan muutoksia Visit Tampereen toimintaan. Organisaatio on uudistunut ja Visit Tampereella on tällä hetkellä meneillään toimintastrategian päivitys, joka valmistuu kuluvan vuoden marraskuussa. Strategiatyössä mukana ovat niin kumppanit kuin tärkeimmät sidosryhmätkin.
18.06.2019
Ensimmäistä kertaa toteutettu, Visit Finlandin, Visit Tampereen ja Finnairin suurtapahtuma, Midnight Sun Workshop järjestettiin 10.-12.6.2019 Tampereella.