Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Tampere jatkoon kulttuuripääkaupunkien kisassa

25.06.2020

Tampere ja 19 Pirkanmaan kuntaa jatkavat toiseen vaiheeseen kilpailussa Euroopan kulttuuripääkaupungin 2026 tittelistä. Myös muut Suomen hakijat, Oulu ja Savonlinna, jatkavat toiselle kierrokselle.

Toinen vaihe käynnistyy alkusyksystä mukana olevien kuntien tapaamisella ja rahoituspäätösten tekemisellä. Haun toiseen vaiheeseen kuuluu hakukirjan laajentaminen ja jatkokehitys sekä raadin vierailun hakijakaupungeissa. Toinen vaihe huipentuu keväällä 2021 Euroopan kulttuuripääkaupungin 2026 valintaan. Valinnan tekee sama kansainvälinen raati, joka valitsi kaupungit nyt jatkoon.

Tampereen ja Pirkanmaan kuntien yhteinen hakemus Euroopan kulttuuripääkaupungiksi sai otsikokseen Quality by Equality (Laatua yhdenvertaisesti). Hakukirja ja sen suomenkielinen tiivistelmä on julkaistu verkossa ja siihen voi tutustua täällä.

Tampereen ja Pirkanmaan haussa ovat Tampereen lisäksi mukana Akaa, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Kangasala, Kuhmoinen, Lempäälä, Mänttä-Vilppula (pääkuntakumppani), Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi.

Lue lisää:

https://tampereregion2026.fi/ 

Lisää luettavaa