Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Tampere mukana uusissa matkanjärjestäjien tuotannoissa

25.01.2019

Sitkeä työ Japanin, Saksan, Sveitsin ja Ison-Britannian markkinoilla alkaa tuottaa tulosta. Visit Tampereen Mari Saloniemi ja Pirjo Puukka ovat osallistuneet myyntipäiville ja messuille, tehneet asiakaskäyntejä ja emännöineet useita matkanjärjestäjäryhmiä Tampereella ja Pirkanmaalla, etsineet sopivia kohteita matkanjärjestäjien tarpeisiin, auttaneet ja ideoineet sekä pitäneet aktiivisesti yhteyttä matkanjärjestäjiin.

Hyvinä yhteistyökumppaneina ovat toimineet muun muassa Nordic Marketing, läntisen Järvi-Suomen kollegat, ja muutamat incoming-toimistot kuten Saarikoski Travels ja Lahti Region, joka nimestään huolimatta myy muutakin kuin Lahden seutua.

 

Tampere onkin päässyt jo muutamankin matkanjärjestäjän tuotantoon. Tässä ovat listattuna toistaiseksi tiedossa olevat, jo sovitut ohjelmat:

 

– Studiosus (Saksa), 12 lähtöä kesällä 2019 läntisen Järvi-Suomen alueelle

– Tour Vital (Saksa), 4 lähtöä kesällä 2019 läntisen Järvi-Suomen alueelle

– Glur Reisen (Sveitsi), Tampere on otettu mukaan FIT-kiertomatkatuotteeseen kesäksi 2019. Kesälle 2020 on suunnitelmissa on laajempi näkyvyys läntisen Järvi-Suomen alueelle.

– Behringer Touristik, Saksan suurin bussimatkatukkuri, ottaa Tampereen tuotantoonsa osana kiertomatkaa 2019. Tarkemmat tiedot puuttuvat vielä, paketti on työn alla.

– Titan Travel (UK), osa isoa Saga-konsernia. Tuotantoon kesällä 2020 opastettu ryhmämatka Helsinki – Turku – Tampere, asiakkaat liikkuvat junalla, ryhmässä 20-25 henkilöä. Koematka kesällä 2019.

– Terra Nova (islantilainen incoming-toimisto, operoi Norjassa, Islannissa ja Suomessa). Kesällä 2019 tarjolla 10 ryhmämatkaa, joissa Tampere on osana. Tämän ryhmän ohjelmasta kiitos kuuluu Tampereen oppaille.

 

Japanin markkinoille on yhteistyössä Jyväskylän seudun kanssa ideoitu uusi, naisille suunnattu hyvinvointi/sauna-teemainen kiertomatka, jota myy Finn Corporation / Nordic Japan. Heillä on myynnissään myös muita sauna-teemaisia tuotteita, joissa Tampere saunapääkaupunkina luonnollisesti on mukana. Finn Corporation on virallinen Muumi-matkoja myyvä toimisto.

Finn Corporationin lisäksi Tampere on myynnissä ainakin mm. Tumlarella, Eco conscious Japanilla, Alis tourilla ja Nippon Travel Agencylla. Aivan kaikkien myyjien tuotteita ei ole saatu tietoon. Lahti Regionin kautta Tampere on mukana mm. muutaman korealaisen matkatoimiston kiertomatkatuotteissa.

Tampere on myös mukana Hankyu Express – matkanjärjestäjän kiertomatkatuotteessa yhdessä mm. Helsingin, Turun ja Ahvenanmaan kanssa. Lähtöjä on tulevalle kesälle 9 kappaletta. Hankyu Express on volyymeiltään yksi suurimmista pakettimatkojen järjestäjistä Japanissa.

 

“Iloksemme voimme siis todeta, että pää on saatu auki, kiinnostusta on ja syksyllä näemme miten moni lähdöistä on toteutunut”, tiivistää Pirjo Puukka.

 

Hyvänä apuna on ollut Visit Finlandin Lakeland-kampanja, joka on mahdollistanut näiden pakettien markkinointia siten että ne alueet, joille matka kohdistuu, osallistuvat 25 % osuudella, Visit Finland 25 % osuudella ja matkanjärjestäjä 50 % osuudella. Imagomarkkinoinnin lisäksi tehdään siis tuotemainontaa suoraan kuluttajille.

 

Lisää uutisia