Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Tampere–Pirkkalan lentoaseman pitkä remontti valmistui

14.08.2018

Tampere–Pirkkalan lentoaseman pitkä remontti valmistui ja nyt uudistuneelta asemalta voisi liikennöidä jopa Finnairin suurin kone. Lentoaseman päällikkö Mari Nurminen sanoo, että kiitotie ja asemataso mahdollistaisivat myös suurimpien Aasian-lentoja lentävien koneiden liikennöimisen Tampere–Pirkkalasta.

 

Kokonaisuudessaan Tampere–Pirkkalan lentoaseman remontti kesti noin viisi kuukautta. Kevään ja kesän aikana lentoasemalle on rakennettu uusi rullaustie, kiitotie on päällystetty ja asematasoa laajennettu. Viimeisetkin viimeistelytyöt saadaan Nurmisen mukaan valmiiksi tämän viikon aikana.

 

Uudistusten myötä Tampere–Pirkkalan lentoasemalle mahtuu nyt laskeutumaan jopa Finnairin lippulaivakone A350, jolla lennetään muun muassa Aasian-lentoja. Pääseekö Tampere–Pirkkalasta pian lentämään Aasiaan?

 

–Tulevaisuudessa se on mahdollista. Kiitotien ja asematason puolesta kenttä on riittävä mahdollistamaan liikenteen kasvun. Mitään varmaa ei kuitenkaan vielä ole. Uudistuksissa on lähdetty siitä, että halusimme mahdollistaa isommat koneet ja sen, että voimme toimia varakenttänä muille lentokentille, Nurminen sanoo.

 

Tampere–Pirkkalan kentältä lennetään päivittäin 10–12 kaupallista lentoa. Lisäksi kenttää käytetään paljon yleis- eli harrastusilmailuun, sotilasilmailuun ja lentokoulutuksiin.

 

–Kaikentyyppiset lennot mukaan luettuna meillä on päivittäin jopa 100 operaatiota. Vuodessa lentoja on 36 000. Se on valtava määrä, Nurminen toteaa.

 

Mitä remontissa tehtiin:

Lentoaseman kiitotielle tuli uutta päällystettä noin 330 000 neliötä, eli 50 jalkapallokentän verran.
Asemataso laajeni 22 000 neliötä.
Kiitotie sai uudet kääntöpaikat, joiden koko on yhteensä noin 8 000 neliötä.
Kiitotielle tuli uusi 150 metrin pituinen rullaustie.
Kiitotielle asennettiin 150 kappaletta uusia led-valoja reunavaloiksi.
Sähkökaapelointeja tehtiin noin 10 kilometriä.
Lentokoneiden pesupaikalle asennettiin kaksi uutta glykoolipumppaamoa, jotka keräävät jäänpoistoaineen talteen.
Investoinnit maksoivat yhteensä noin 17 miljoonaa euroa.

 

Asiasta uutisoi Aamulehti.

Lisää luettavaa

OtsikkoInfo