Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Tampere vihertyy Pyhän Patrikin päivän kunniaksi

15.03.2019

Tampere vihertyy tänäkin vuonna Irlannin kansallisjuhlan, Pyhän Patrikin päivän kunniaksi. Suomen uusin yleinen sauna, Saunaravintola Kuuma, sekä Näsinneulan näkötorni osallistuvat Irlannin matkailunedistämiskeskus Tourism Irelandin lanseeraamaan Global Greening -tapahtumaan yhdessä maailman ikonisten maamerkkien kanssa. Vihreinä ovat aiempina vuosina loistaneet muun muassa Rooman Colosseum, Sacré-Cœurin basilika Pariisissa sekä Kiinan muuri.

 

Pyhän Patrikin päivä on kasvanut Irlannin suojeluspyhimyksen kunniaksi vietetystä pyhäpäivästä kansainväliseksi, koko irlantilaista kulttuuria juhlistavaksi ilmiöksi.

 

Tampere on lähettänyt vihertävät onnittelut Irlannille jo vuodesta 2016 lähtien. Tampereen Greening-kampanjat ovat herättäneet huomiota pohjoismaisella eksotiikallaan: aiempina vuosina vihreäksi on valaistu Rauhaniemen avanto paikallisine saunojineen sekä pilkkijät Näsijärven jäällä. Mies Tampereen vihertämisen takana on irlantilainen Oliver Hussey Business Tampereesta.

Tänä vuonna Tampere, maailman saunapääkaupunki, värjäsi vihreäksi Suomen uusimman yleisen saunan, Saunaravintola Kuuman. Sauna valaistiin vihreäksi sekä rakennuksen sisältä että ulkoa, ja saunojat saivat nauttia talviuinnista saunan vilvoittelualtaassa, vihreänä hehkuvassa jäisessä Pyhäjärven vedessä.

 

“Sauna on meille luontaisin paikka lähettää vihreäksi valaistut terveisemme”, kertoo Olga Javits, Visit Tampereen markkinointi- ja viestintäkoordinaattori. ”Yleinen saunakulttuuri on Tampereella hyvin omintakeinen, ja se on olennainen osa myös paikallisten elämäntyyliä.”

 

Tampereen tunnetuin maamerkki ja Pohjoismaiden korkein näkötorni Näsinneula valaistaan niin ikään vihreäksi Irlannin kunniaksi maaliskuun 11.–17. päivä.

 

 

Tampereen aiemmista Greening-tapahtumista mediassa:

 

https://www.irishexaminer.com/examviral/here-are-the-quirkiest-landmarks-turning-green-for-st-patricks-day-832286.html

http://www.bbc.com/news/uk-northern-ireland-43387570

http://www.dailymail.co.uk/travel/travel_news/article-5509585/In-Pictures-The-world-goes-green-St-Patrick-s-Day.html

 

Lisätietoja:

Instagram: @visittampereofficial
Facebook: facebook.com/visittampere
Twitter: @VisitTampere

 

Yhteystiedot:

Osoitteesta tampere.pic.fi löytyy Tampereen jatkuvasti päivittyvä kuvapankki.

Lehdistötiedustelut: Olga Javits, olga.javits@visittampere.fi tai 040 865 0243

 

Tourism Ireland on Irlannin matkailua ja tunnettuutta edistävä matkailunedistämiskeskus.

Yhteystiedot:

Tourism Ireland
Osoitteessa http://media.ireland.com on päivitetty mediapankki, josta löytyy inspiroivia artikkeleita, lehdistötiedotteita sekä linkki kuvagalleriaan.

Lehdistötiedustelut: Niamh Walsh, nwalsh@tourismireland.com tai + 45 33 17 72 32

 

 

Lisää uutisia