Tampereelle uusi työkalu tapahtuma-alan suunnitteluun - Visit Tampere

Tampereelle uusi työkalu tapahtuma-alan suunnitteluun

06.09.2018

Visit Tampere Oy on tänään julkaissut tapahtuma-alan suunnittelukalenterin. Kalenterin tarkoitus on kerätä ja antaa pitkällä aikajänteellä tietoa Tampereen tulevista tapahtumista muun muassa tapahtuma-, majoitus- ja ravitsemusalojen ammattilaisille sekä alaan liittyville viranomaisille.

– Tapahtuma-ala liikuttaa suuria ihmisjoukkoja, ja Tampereen kokoisessa kaupungissa on vuodessa tuhansia festivaaleja, urheilukilpailuja, kongresseja, messuja ja muita tapahtumia. Niiden koordinoimisessa auttavalle kalenterille oli selkeä tilaus, sanoo tapahtuma-asiantuntija Inka Helin Visit Tampere Oy:stä.

Tapahtuma-alan suunnittelukalenteria voi ryhtyä käyttämään heti. Sieltä voi jo nyt katsoa, mitä tapahtumia tietylle ajanjaksolle on suunnitteilla ja ottaa ne huomioon omassa toiminnassa.

– Tapahtumajärjestäjiltä toivomme, että he myös syöttävät itse tapahtumiaan järjestelmään tiedoksi meille ja muille. Kalenteriin voi syöttää myös ei-julkaistavia ja alustavia tietoja, Helin kertoo.

Suunnittelukalenteria käytetään yhteistyössä monien toimijoiden, esimerkiksi Tampereen kaupungin viranomaisten kanssa. Kalenterin tarve oli tunnustettu laajasti jo jonkin aikaa sitten.  Projektin alussa Helin haki Suomesta ja maailmalta esimerkkejä. Tähän käyttöön tarkoitettua kalenteria ei kuitenkaan löytynyt, joten Visit Tampere päätti tilata sen itse. Toteuttajaksi valikoitui muiden suomalaisten kaupunkien kanssa toisenlaista yhteistyötä tehnyt Eventz International Oy.

Sivusto on osoitteessa suunnittelukalenteri.visittampere.fi ja sinne pääsee myös Visit Tampereen ammattilaissivuston kautta. Suunnittelukalenteri on kaikille alan ammattilaisille avoin.

Lisätietoja:
Inka Helin
Asiantuntija, Tapahtumapalvelut
Visit Tampere Oy
puh. 040 800 4191
inka.helin (at) visittampere.fi

Lisää uutisia

10.07.2018
Yleisurheilun nuorten MM-kilpailuissa otetaan käyttöön Tampere Events App. Sovellus tarjoaa käyttäjälle laajasti tietoa tapahtumasta, reiteistä ja palveluista. Jatkossa sovellusta on tarkoitus käyttää laajasti erilaisissa tapahtumissa.
02.07.2018
Tutustu Visit Tampereen uuteen kaksikieliseen Tapahtumien Tampere - Eventful Tampere -esitteeseen. Esite antaa yleiskuvan Tampereesta tapahtumakaupunkina ja on suunnattu erityisesti ulkopaikkakuntalaisille ja ulkomaalaisille. Mukana ovat muun muassa osa kaupungin kovimmista tapahtumapaikoista ja Tampereen kaupungin merkittävimmät tapahtuma-alan kehityshankkeet.
05.04.2018
Ennakkokatsaus vuoden 2018 suurimpiin tapahtumiin Tampereella. Huomaathan että lista päivittyy jatkuvasti ja muutokset ovat mahdollisia.