Tampereen kaupunkiseudun globaalin tunnettuuden kasvuun vauhtia organisaatiouudistuksella - Visit Tampere

Tampereen kaupunkiseudun globaalin tunnettuuden kasvuun vauhtia organisaatiouudistuksella

17.01.2020

Tampereen kaupunkiseutu on pitkään ollut yksi kotimaan kiinnostavimpia kohteita matkailijoille, yritystoiminnalle sekä monenlaisille investoinneille. Seudun uusi matkailustrategia ”Kestävin askelin” ja elinkeinostrategia ”Tehrääs numeroo!” edellyttävät yhtenäisen Tampereen tarinan kokoamista, tehokkaampia ja luovempia markkinointiviestinnän keinoja sen kertomiseksi sekä digitaalisuuden yhä vaikuttavampaa hyödyntämistä.

 

Uusien strategioiden vaikuttavuuden tueksi Business Tampereessa ja Visit Tampereessa toteutettiin organisaatiomuutokset, joiden myötä markkinointi- ja viestintäpalvelut keskittyvät Visit Tampereeseen. Yhtiö vastaa elinkeino- sekä merkittäviltä osin lentoyhteysmarkkinoinnin toteutuksesta. Samaan aikaan tapahtumajärjestäjille suunnatut tapahtumapalvelut siirtyvät täydentämään suurtapahtumien hakua Visit Tampereesta Tampereen kaupungille elinkeino- ja kilpailukyvyn palvelualueelle. Jatkossa Visit Tampere Oy muodostaa yhtenäisen ja tehokkaan kaupunkimarkkinoinnin kokonaisuuden, joka vastaa elinkeino-, matkailu- ja kongressimarkkinoinnista.

 

 

”Tampereen kaupunkiseudulla on ainutlaatuisen hieno teollisen perinteen ja osaamisen, uudistumisen sekä dynaamisen tulevaisuuden sisältävä tarina kerrottavanaan yrittäjille, sijoittajille ja kävijöille. Nyt panostamme siihen, että meillä on eväät kertoa tämä tarina yhteisesti kumppaneidemme kanssa mahdollisimman kiinnostavasti niin kotimaassa kuin kansainvälisilläkin areenoilla”, Visit Tampereen ja Business Tampereen toimitusjohtaja Harri Airaksinen kertoo.

 

 

”Tapahtumatoiminnan kehittämiseen liittyvien toimintojen ja palveluiden kokoaminen samaan yksikköön Tampereen kaupungille mahdollistaa laadukkaampien ja sujuvampien palveluiden tuottamisen. Järjestely tukee kaupungin strategista tavoitetta olla Pohjoismaiden vetovoimaisin elämyskaupunki ja Euroopan kulttuuripääkaupunki vuonna 2026. Tukipalveluihin kuuluu mm. tapahtumajärjestäjien maksuton neuvonta ja Tampereen tapahtumatoiminnan kehittäminen ja koordinointi”, jatkaa Tampereen kaupungin kilpailukykyjohtaja Anna-Kaisa Heinämäki

 

Organisaatiomuutoksen vaikutukset vastuualueisiin

 

Matkailujohtaja Jari Ahjoharju jatkaa aiemmassa tehtävässään operatiivisena johtajana matkailuinvestointien, kehityshankkeiden ja tiedolla johtamisen parissa. Hänen tiiminsä vahvistuu kahdella henkilöllä. Business Tampereessa asiakkuusjohtajana toiminut Anna-Krista Sorvoja siirtyy kehitysjohtajaksi Visit Tampereeseen ja vastaa matkailuekosysteemin kehittämisestä erityisesti digitalisaation ja datan hyödyntämisen kautta. Marja Aalto jatkaa saavutettavuuden ja lentoliikenteen kehittämisyhteistyön parissa erityisasiantuntijana ja hoitaa osaa lentoyhtiöasiakkuuksista siirtyen Business Tampereesta Visit Tampereeseen.

 

Noora Heino jatkaa kumppanuus- ja markkinointijohtajana ja ottaa vastuulleen myös elinkeinomarkkinoinnin matkailumarkkinoinnin ja yritysyhteistyön lisäksi. Hän raportoi tehtävistään matkailujohtajalle. Hänen tiiminsä vahvistuu kahdella henkilöllä, Leena Mäki-Suomisella ja Johanna Sahlgrenilla. He toimivat elinkeinomarkkinoinnin yhteyshenkilöinä Visit Tampereessa.

 

Nimitykset ja uudet työtehtävät astuvat voimaan 1.2.2020.

 

Muutoksen myötä myös 1.1.2020 alkaen tapahtumapalveluiden asiantuntijat Marko Stenström ja Matilda Salminen ovat siirtyneet osaksi Tampereen kaupungin elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueelle vetovoima ja edunvalvonta -yksikköä, jossa toimii suurtapahtumien haku- ja tukipalvelut. Henkilöt jatkavat entisissä tehtävissään tapahtumapalveluiden parissa.

 

 

 

Lisätietoja:

Harri Airaksinen
toimitusjohtaja
Business Tampere ja Visit Tampere
p. 040 504 1215
harri.airaksinen@businesstampere.com

 

Noora Heino
Johtaja, kumppanuudet ja markkinointi
Visit Tampere
p. 044 537 8337
noora.heino@visittampere.fi

 

Jari Ahjoharju
Matkailujohtaja
Visit Tampere
p. 040 063 8696
jari.ahjoharju@visittampere.fi

 

Anna-Kaisa Heinämäki 
Kilpailukykyjohtaja
Tampereen kaupunki
p. 040 639 7701
Anna-Kaisa.Heinamaki@tampere.fi

tampere-finland-logo

Muita uutisia

21.02.2020
Tampere pitää pintansa suosittuna matkailukohteena. Vuonna 2019 majoitusliikkeissä kirjattiin ennätykselliset 1,18 miljoonaa yöpymistä. Eniten kasvua oli kotimaisten yöpyjien määrässä.
20.02.2020
Visit Tampere ja Forenom tarjoavat sosiaalisen median vaikuttajille uuden tavan tutustua Tampereeseen. #MyHomeTampere vaikuttaja-asunto on avoinna elokuun 2020 loppuun asti.
14.02.2020
Toukokuussa 2020 starttaa järjestyksessään toinen Perinnesaunottaja-koulutus. Koulutus sopii hyvin esimerkiksi alalla toimiville saunaterapeuteille, ohjelmapalvelutuottajille tai luontaishoitajille Itämeren alueen saunakulttuuriin ja hoitoperinteeseen syventäviksi opinnoiksi.