Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Tampereen päivää juhlitaan 29.9. – 1.10.2018

21.09.2018

Ruotsin kuningas Kustaa III allekirjoitti Tampereen kaupungin perustamiskirjan 1.10.1779, jonka kunniaksi Tampere juhlii joka vuosi lokakuun ensimmäisenä päivänä ja sitä lähimpänä viikonloppuna. Tampere täyttää tänä vuonna 239 vuotta. Tampereen päivää juhlitaan lauantaista maanantaihin 29.9. – 1.10.2018.

 

– Tänä vuonna myös Tampereen keskustan kaupalliset toimijat ovat voineet ilmoittaa tapahtumiaan, tarjouksiaan, ravintoloiden teemamenuja ja muita tempauksia osaksi Tampereen päivän ohjelmistoa. Ostoskeskustan ohjelma on koottu yhdessä Tampere tunnetuksi ry:n kanssa, kertoo Tampereen päivän ohjelmaa koordinoinut kulttuurituottaja Marianne Luoma kaupungin kulttuuripalveluista.

 

Lähes kaikkiin Tampereen päivän tapahtumiin on vapaa pääsy tai sisäänpääsy alennetulla hinnalla. Monissa mielenkiintoisissa kohteissa, kuten esimerkiksi Mediapoliksessa Tohlopissa, Hatanpään kartanossa ja Hiedanrannassa on lauantaina avoimet ovet. Tampereen päivän perinteeksi on muodostunut myös Tallipihan suuri käsityöläistapahtuma, jossa suuri joukko kädentaitaja esittelee töitään ja taitojaan sekä lauantaina että sunnuntaina. Myös kulttuuritalo Laikussa ja lastenkulttuurikeskus Rullassa on monenlaista ohjelmaa koko viikonlopun ajan. Niin ikään Tampereen päivän opastetuille kiertoajeluille voi osallistua molempina päivinä.

 

Sunnuntaina 30.9. Pirkanmaan pelastuslaitoksen keskuspaloasema juhlii 110-vuotisjuhliaan. Juhlan kunniaksi paloasemalla on avoimet ovet klo 10-16. Myös Hervannan paloasemalla voi käydä katsomassa paloautoja ja ambulansseja.

 

Moniin museoihin on sunnuntaina vapaa pääsy, kuten Muumimuseoon, Vapriikkiin lukuunottamatta Marilyn näyttelyä, Amurin työläismuseokortteliin, Tampereen taidemuseon Kultakutri-näyttelyyn, Milavidaan, Sara Hildénin taidemuseoon ja Lenin-museoon. Monitoimitalo 13:ssa on tarjolla runsaasti ohjelmaa perheille ja nuorille klo 11-15.

 

Koko Tampereen päivän viikonlopun ohjelman löydät päiväkohtaisesti osoitteesta tampere.fi/tampereen-paiva

 

Tampereen tarina ja uusi visuaalinen ilme syntyi

 

Tampereen päivänä otetaan käyttöön koko Tampereen yhteinen tarina ja uusi visuaalinen ilme. Ne pohjautuvat laajaan taustatyöhön, johon kaupunkilaiset ja muut sidosryhmät ovat osallistuneet.

 

– Tampereen tarina syntyi, koska Tampere tarvitsee oman, vahvan tarinan ja kertomisen tavan. Niiden avulla erotumme eduksemme sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Koko kaupunkia yhdistävä asenne ja Tampereen tunnelma kiteytyvät sanoihin ja visuaalisuuteen, vt. yritys- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Iina Ojala sanoo.

 

Tampereen kaupunki ottaa tarinan ja ilmeen käyttöön omassa viestinnässään. Tarina, ilme ja yhteinen Tampere.Finland -tunnus ovat myös kaikkien tamperelaisten hyödynnettävissä. Tunnus ja Tampereen tarina esitellään kaupunkilaisille Tampere-lehdessä.

Ojalan mukaan nyt suunniteltu kokonaisuus antaa tamperelaisille yrityksille ja yhteisöille yhtenäisen ja kiinnostavan tavan kertoa kotikaupungistaan.

 

– Tarinaa ja visuaalisia elementtejä voi käyttää esimerkiksi omien tuotteiden ja palveluiden markkinoinnissa. Tavoitteena on, että tamperelaisuus näkyy ja kuuluu.

 

Tampereen päivän kunniaksi sunnuntaina 30.9. kello 11.00 Keskustorilla jaetaan tuhannelle ensimmäiselle uuden visuaalisen ilmeen mukaisia Tampere.Finland-kasseja.

 

Tapahtuman virallinen Facebook-sivu (tapahtuma) löytyy nimellä Tampereen päivä. Juhlatunnelmaan voi osallistua myös sosiaalisessa mediassa tunnisteella #tampereenpäivä.

Tiedotteen voit lukea kokonaisuudessaan Tampereen kaupungin sivuilta.

 

Lisää luettavaa