Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Tampereen Saunapäivää juhlitaan 27.7. koko Suomen kanssa

21.05.2019

Ylen koko kesän kestävä valtakunnallinen Saunapäivä-kampanja huipentuu 27.7. Tampereella kaikille yhteiseen Saunapäivään, jolloin koko Suomi saunoo yhdessä!

 

Saunapäivä-kampanja juhlistaa suomalaista saunomiskulttuuria positiivisella ylpeydellä! Tavoitteena on saada yhden päivän aikana kaikki mahdolliset saunat Suomessa auki ja suomalaiset yhdessä saunomaan, kohtaamaan toisensa ja pitämään hauskaa.

 

– Haluamme saada suomalaiset havahtumaan siitä, miten ainutlaatuinen saunakulttuuri meillä on! Juhlistamme saunaa juuri nyt, koska yleiset saunat ja yhdessä saunominen ovat kovassa nousussa ja suomalainen saunomisen kulttuuri on ensimmäinen asia, jota Suomesta haetaan Unescon aineettoman kulttuuriperinnön listalle, Saunapäivän tuottaja Tiina Klemettilä sanoo.

– Ja ennen kaikkea, haluamme tehdä jotain isoa ja hauskaa yhdessä! Saunoa!

 

Julkiset ja yksityiset voivat ilmoittaa oman saunansa mukaan juhlimaan suomalaista saunakulttuuria, ja Ylen sivuille voi käydä merkitsemässä saunaporukkansa saunomiskerrat löylymittariin.

 

Koko kesä ja ohjelma huipentuu suoraan finaalilähetykseen Tampereen Saunapäivästä 27.7., jolloin saunotaan, juhlitaan ja pidetään hauskaa yhdessä! Suoran lähetyksen pääpaikkana on Tampereen Ratinan alue.

 

Kesän aikana kuullaan ja nähdään toimittaja-juontaja Tuija Pehkonen, Puoli seitsemän juontaja Mikko Kekäläinen ja Yle Kioskin toimittaja Constantinos ”Gogi” Mavromichalis, jotka kiertävät Yle TV1:ssä 6.7. alkavassa Saunapäivä-tv-sarjassa niin Suomessa kuin ulkomailla tutustumassa erilaisiin saunaporukoihin ja -tapahtumiin sekä eri maiden saunakulttuureihin.

 

Lue lisää Ylen sivuilta!

Lisää saunauutisia