Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Tampereen seutu odottaa syyslomalaisia

29.09.2020

Lomailu kotimaassa tulevalla syyslomalla on matkailuelinkeinolle erityisen tärkeää. Tampereella yritykset ovat lähteneet kehittämään syyslomatarjontaa monipuolisesti ja pilke silmäkulmassa, kuten kaupungin henkeen kuuluu.

 

 Syyslomalla Tampereella ja lähiseuduilla on tekemistä moneen makuun, mutta erityisesti perheille, pariskunnille ja ystäväporukoille, jotka etsivät kulttuurielämyksiä tai pientä vatsanpohjan kutkutusta.

 

– Tämä on hyvin tärkeää aikaa matkailualan yrityksille. Kotimaiset matkailijat etsivät jatkuvasti uusia vaihtoehtoja ja ovat löytäneet kaupungin tarjonnan lisäksi hyvin Tampereen ja lähialueiden luontokohteet. Kesä oli hyvä majoituslukujen puolesta ja myös syksyinen Tampere kiinnostaa matkailijoita kulttuuri- ja luontokohteet etunenässä. Kiinnostuksesta on saatu jo esimakua viikonloppuisin, jolloin hotellien käyttöasteet ovat kivunneet 60 prosentin tienoille, kertoo Visit Tampereen kumppanuus- ja markkinointijohtaja Noora Heino

 

Hotellinjohtaja Airi Tarvainen Scandic City Tampere -hotellista on tyytyväinen, että Tampereen seudulta löytyy paljon monipuolista tarjontaa matkailijoille.

 

– Kotimaassa matkailun suosio on nousussa ja toivomme, että syyslomalla lähdetään liikkeelle yhtä innokkaasti kuin kesällä. Kylpylät ovat suosittuja perhekohteita, ja kaupunkiympäristön aktiviteeteista kysytään meiltä paljon vinkkejä. Havaitsimme kesällä myös kasvavan kiinnostuksen kulttuurikohteisiin. Uskon, että jokaiselle löytyy täältä sopivaa tekemistä.

 

Koko perheen huvituksia

 

Komeassa valaistuksessa kylpevä Särkänniemen huvipuisto on pimeän aikaan kokemus jo itsessään. Karmivan Karnevaalin aikaan huvipuistossa voi lisäksi käydä testaamassa, mihin oma uskallus riittää. Koko perheen karnevaalialueelta löytyvät jännittävät elämykset, jossa ei ole pelkoa turhan pelottaviin tyyppeihin törmäämisestä.

Jännitystä on ohjelmassa museoissakin. Muumimuseossa järjestetään syyslomalla Mörkö pimeässä ja ne salaperäiset -kierroksia erityisesti heille, joita salaperäinen Mörkö kiehtoo. Museokeskus Vapriikissa taas voi lähteä kauhukierrokselle Teatterikaupunki-näyttelyyn tai Luonnontieteelliseen museoon.

 

Rakastavaisten Tampere

 

Pimeä aika tuo Tampereen kuluneen kesän uutuuteen, Roof Walk Finlayson Area -kattokävelyyn, aivan uuden näkökulman. Finlaysonin alueen kattojen ylle ja kaupungin valojen loisteeseen kannattaa lähteä ihailemaan maisemia ja kuulemaan alueen historiasta. Vielä ei ole kantautunut huhuja kosinnoista kattokävelyllä, mutta ehkä jo tänä syksynä.

Romanttista iltaa voi jatkaa lähtemällä kävelylle Tammerkosken rantaan ja kansallismaisemiin. Ohjelmaan kannattaa ehdottomasti ottaa vierailu Patosillalle, joka on Tampereen rakkauslukkosilta.

Tampereen teatteri- ja keikkapaikat ottavat turvallisuusasiat vakavasti ja pystyvät siksi tarjoamaan elämyksiä pimeän syksyn keskelle. Musiikkia, komiikkaa ja teatteriesityksiä on tarjolla jokaiseen makuuun.

 

Suunta syksyiseen luontoon

 

 Tampereen seudun retkeilypaikat houkuttelevat lomalaisia luontoon. Suunta kannattaa ottaa vaikkapa suolle tai vuoden retkipaikaksi valitulle Kintulammille, jossa on noin 15 km opastettua retkeilyreitistöä.

Suomaisemiin ja pitkospuureiteille taas pääsee Lauhanvuori – Hämeenkangas UNESCO Global Geoparkissa.

Lisää syyslomatekemistä ja -vinkkejä Visit Tampereen syysloma-sivuilta.