Tampereen Työväen Teatterin uusi musikaalikomedia Poikabändi vie katsojat 90-luvun musabisneksen keskiöön - Visit Tampere

Tampereen Työväen Teatterin uusi musikaalikomedia Poikabändi vie katsojat 90-luvun musabisneksen keskiöön

28.11.2018

Tampereen Työväen Teatterin uusi kotimainen musikaalikomedia Poikabändi vie katsojat suoraan 90-luvun musabisneksen keskiöön, tähtitehtaaseen nimeltä Toijala ja sieltä maailmanmaineeseen ponnahtavan poikabändin ToiBoysin tarinaan. Kantaesitys on 5.9.2019 Suurella näyttämöllä. Poikabändin kirjoittavat ja ohjaavat Heikki Syrjä ja Riku Suokas. Musiikin säveltävät tekijät lukuisten hittien takaa Risto Asikainen ja Kristian Maukonen sekä musikaalimaestro Pekka Siistonen. Koreografi on Markku Nenonen.

”Lähden superhyvällä fiiliksellä projektin kimppuun. 90-luvulla poikabändit oli niin iso ilmiö, että väkisinkin on jäänyt paljon referenssiä omaan alitajuntaan. Nyt niitä pääsee ikään kuin purkamaan ulos”, toteaa Risto Asikainen. ”Olen koettanut tehdä biisejä pilke silmäkulmassa. Mukana on vaikutteita eri genreistä, kuten soulista, housesta, dancesta ja discosta.” ”Luvassa on aikatrippi ysärille”, täydentää säveltäjä Kristian Maukonen, joka tunnetaan muun muassa XL5:n tuottajana ja biisintekijänä. ”Biisini noudattavat tarkasti 90-luvun fiilistä ja olen pyrkinyt tekemään mahdollisimman autenttisen ysärifiiliksen omaavia biisejä. Suuntaa antavat tietenkin 90-luvun suurimmat poikabändit Back Street Boys, Take That sekä tietenkin kotimainen XL5”.

Livebändinä on Alabama House Band. Jos Poikabändi-musikaalissa on kova tähtikaarti lavan takana, on se kova myös lavalla. ToiBoysin muodostavat monissa musikaaleissa loistanut TTT:n Jari Ahola (Vuonna 85, Mauno Peppone, Tytöt 1918, Rakkaudella merkitty), Jon-Jon Geiltel (Roope Salminen ja koirat, nimiroolit musikaaleissa Shrek ja Tarzan), Lauri Mikkola (Kinky Boots, Voice of Finland, Uuden Musiikin Kilpailu), TTT:n uusimpiin näyttelijäkiinnityksiin kuuluva Saska Pulkkinen (Tytöt 1918, Tarzan) sekä Jonas Saari (Les Miserables, Vampyyrien tanssi, Tom of Finland).

”Toivomme, että Poikabändi-musikaali herättää yleisössä naurua, nostalgisia oivalluksia ja uskoa parempaan huomiseen. On tärkeää, että Poikabändi-musikaalin bändin, ToiBoysin jäsenet ovat taitavia laulajia, tanssijoita sekä näyttelijöitä – ja toimivat yhteen hyvin, kuin oikea bändi”, kertoo Riku Suokas.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt www.ttt-teatteri.fi/ohjelmisto/poikabandi Tiedottaja Sari Andersson puh. 050 5969 069 sari.andersson@ttt-teatteri.fi   Tehdään mehuu! Ensimmäinen biisi ja musiikkivideo on nyt julki (Säv. ja san. Risto Asikainen, ohjaus Riku Suokas)

Lisää luettavaa

Tampere, Suomen teatteripääkaupunki
Teatteri

Tampere, Suomen teatteripääkaupunki

Tampere on tunnettu monipuolisesta teatteritarjonnastaan. Poimimme sinulle olennaiset!
Lue lisää
Teatterikevät 2020
Teatteri

Teatterikevät 2020

Tampereen teatterit tarjoavat tänäkin keväänä parastaan!
Lue lisää