Tampereen Valoviikot huipentuvat valograffititapahtumaan - Visit Tampere

Tampereen Valoviikot huipentuvat valograffititapahtumaan

20.02.2019

Tampereen Valoviikkojen huipennus: Monitoimitalo 13 koristautuu nuorten taideteoksin 

#äläjäädy @Monitoimitalo 13

 

Miltä näyttää valograffiti tamperelaisen maamerkin seinillä satakertaisena suurennoksena? Entä miten sellaisen voisi valmistaa itse? Kaikkeen tähän antaa vastauksen Tampereella perjantaina 01.03. klo 19–20 Monitoimitalo 13 järjestettävä talvinen tapahtuma osana #äläjäädy-viikkoa. 

 

#VALO#GRAFFITI

 

Vuoden 2018 ja alkuvuodesta 2019 Pirkanmaata on kiertänyt #VALO#GRAFFITI -hanke, jonka puitteissa nuorilla on ollut mahdollisuus tutustua video mapping -tekniikkaan ja valo- ja graffititaiteeseen. Nuoret ovat päässeet työpajoissa suunnittelemaan omia valograffitejaan, joista nyt luotu installaatio valaisee Tampereen Nuorisopalveluiden käyttämän Monitoimitalo 13 julkisivun näyttäväksi, eläväksi taideteokseksi. Teoksen paljastuminen huipentaa Tampereen Valoviikot.
Samaisessa tapahtumassa kaikilla on mahdollisuus kokeilla oman valograffitin tekemistä piirtopadeilla sekä nähdä kuinka oma teos herää eloon. Lisäksi tarjolla on muuta mukavaa ohjelmaa.

Tapahtumaa ovat mukana tekemässä Tampereen Nuorisopalvelut, Tampereen kaupunki sekä Tampereen Valoviikot. Tekniikan ja valoinstallaation toteuttava #VALO#GRAFFITI -hankkeen t2+r -taidekollektiivi on saanut tukea Pirkanmaan Kulttuurirahastolta.

 

Lisää valovoimaisia uutisia

04.10.2018
Tampereen 53. Valoviikot avataan perjantaina 26. lokakuuta. Avajaiset järjestetään Koskipuistossa klo 19.
30.08.2018
Tampereen 53. Valoviikot avataan tänä vuonna 26.10. Koskipuistossa. Lisätietoa ohjelmasta on tulossa.
30.08.2018
Katso kuvia ja videoita viime vuoden Valoviikoilta.
28.10.2017
Tampereen Valoviikot avattiin perjantaina 27.10. Valoviikot levittäytyvät kaupungille aiemmilta vuosilta tuttujen ja uusien valokuvioiden, valopallojen, vaijerivalaisimien, valohuntujen, arkkitehtuurivalaistuksen ja Valogallerian näyttelyn avulla. Uutena alueena Valoviikkoihin liittyy Hiedanranta, johon luodaan omaleimainen valaistus.