Tamperrada 2018 - Visit Tampere

Tamperrada 2018

20.08.2018

Armas Kuppilan pintxo oli tuomariston valinta

Suomen suurimman ravintolafestivaalin Tamperradan parhaat pintxot on valittu. 55:stä kilpailuannoksesta tuomaristo arvioi gastronomisesti kiinnostavimmaksi Armas Kuppilan pintxon, joka rakentui keltuaiskreemistä, savustetusta lohenmädistä ja mesiangervo-omenahillokkeesta. Makujen keskinäinen tasapaino oli täydellinen, keltuaiskreemi toi annokseen täyteläisyyttä ja lohenmädin hento savuisuus oli juuri oikea vastapaino hillokkeen hienovaraiselle makeudelle. Tuomariston yhteispisteitä annos keräsi 245/300. Jaetulle kakkostilalle yltäneet Näsinneulan ja Tuhton pintxot saivat kumpikin 240 pistettä. Tiukassa kisassa 15 parasta pintxoa olivat 25 pisteen haitarin sisässä. Arvostelu muodostui kolmesta osa-alueesta: maku 60%, ulkonäkö 20% ja innovatiivisuus 20%. Asiantuntijatuomaristona toimivat Mikko Reinikka, Marko Alenius ja Anette Mellin.

 

– Tänä vuonna kilpailuannosten keskimääräinen taso oli noussut selvästi, kymmenen kärki oli pistemäärissä todella lähellä toisiaan, kilpailun päätuomari Mikko Reinikka kertoo. – Voittaja ratkesi täpärästi makupisteiden erolla.

 

Yleisön hurmasi Huberin lypsylehmä

Huber tarjosi 49 päivää dry aged kypsytettyä lypsylehmän fileselkää miedosti grillattuna tattipyreen ja japanisinapin kera. Kolme vuotta hallitsevana mestarina taituroinut Pikkubistro Kattila oli jälleen panostanut kaikkia muita enemmän tapahtumaan ja pintxovalikoima oli kaikista laajin. Kattila myi viidessä päivässä 14.900 kpl pintxoja, mikä on hurja määrä. Itse kilpailuannos ei kuitenkaan yltänyt yleisön mielestä aivan Huberin tasolle ja Kattila putosi täpärästi toiselle sijalle. Inez tavoitteli kärkeä aivan kannoilla.

 

10 yleisön suosikkia (osuus äänistä)

Ravinteli Huber 10,7%
Pikkubistro Kattila 10,2%
Inez 10,1%
Los Pollos 5,2%
2 H+K 5,1%
Bistro 14 4,5%
Sasor 3,7%
Fabric Bistro 3,6%
Periscope 3,5%
Tuhto 2,9%

Tamperrada on Suomen suurin ruokafestivaali, jossa tamperelaiset ravintolat tarjoavat viiden päivän ajan keittiönsä parasta osaamista pieninä ruoka-annoksina eli pintxoina edulliseen kolmen euron hintaan. Yleisö kävelee pitkin Tampereen katuja, tutustuu tamperelaiseen ravintolatarjontaan ja samalla tulevat kaikki kadut ja nähtävyydet sekä Tampereen kauniit maisemat tutuiksi.

 

Lue lisää täällä.

 

Lisää luettavaa

Fine diningia rennolla otteella
Ravintolat

Fine diningia rennolla otteella

Kansainväliset maut ja paikalliset, tuoreet raaka-aineet ovat paras yhdistelmä Tampereellakin!
Lue lisää
Pubit ja Gastropubit
Ravintolat

Pubit ja Gastropubit

Tässä suosikkimme joihin piipahtamista et varmasti kadu!
Lue lisää
Legendaariset ravintolat
Ravintolat

Legendaariset ravintolat

Etsitkö jotain taatusti tamperelaista? Aloita tästä listasta!
Lue lisää

Muita uutisia

Otsikko