Tohloppijärvelle Suomen ensimmäinen ympärivuotinen kaapelivetorata - Visit Tampere

Tohloppijärvelle Suomen ensimmäinen ympärivuotinen kaapelivetorata

19.09.2019

Tohlopille tuleva rata on ensimmäinen kaapelivetorata Suomessa, jossa käytetään kolmen vaijerin kannatustekniikkaa, joka on tarkoitettu ennen kaikkea pitkille radoille. Lisäksi kyseessä on Suomen ensimmäinen kaapelivetorata, joka on käytössä kesän lisäksi myös talvella!

Hankeen taustalla on Tohlopin luisteluradan auraaja Tuukka Tuominen.

 

”Ajatuksenani on tehdä Tohlopista monipuolinen vesiurheilukeskus, jossa on toimintaa ympäri vuoden, niin talvelle kuin kesälle”, Tuominen taustoittaa.

”Saimme Tampereen kaupungilta viisi vuotta voimassa olevan luvan keväällä, mutta radan valmistaja oli myynyt koko tuotantonsa isojen mastojen ja kolmoisvaijerin osalta kesäkauden alkaessa. Meille tarjottiin vaihtoehdoksi käytettyjä ratoja, mutta siihen emme halunneet lähteä mukaan. Tohlopin ulkoilumahdollisuuksien kehittämistä jatketaan vain parhaalla vaihtoehdolla. Sen vuoksi otamme radan käyttöön vasta järven jäädyttyä,” lisää Tuominen.

Tohlopin pohjoisrannalle retkiluisteluradan vuokrauspisteen tuntumaan on noussut kaksi pylvästä, joiden väliin viritetään kolme vaijeria. Radan tolppien väli on 300 metriä ja radan vetopituus on noin 260 metriä. Vetonopeus on enimmillään n. 50 kilometriä tunnissa. Kesällä kaapeliradalla saa huvitella wakeboard-laudalla, vesisuksilla tai sup-laudalla. Hyppyrit, obstaakkelit eli esteet ja välinevuokraamo tulevat radalle kesäksi 2020.

Talvella jalkaan voi laittaa lumilaudan tai hypätä jään päällä vedettävän ”donitsin” kyytiin. Talvikäyttö alkaa jo tulevana kautena 2019-2020.

”Kaapelirata sijoitetaan uimapaikasta länteen, eikä rannan tuntumassa ole asutusta. Kaapeli liikkuu sähkömoottorin avulla eikä siitä synny melua. Tämä on ekologinen vaihtoehto vesihiihdolle”, selventää Tuominen.

”Rata sopii erittäin hyvin Tohlopille, sillä tuuli ei pääse nostamaan pienellä järvellä kovia aaltoja ja keväällä järvi lämpenee nopeasti. Lisäksi vesi on erittäin kirkas. Radan keskeisen sijainnin vuoksi palvelut ovat myös matkailijoiden helposti saavutettavissa”, kertoo Tuominen.

Wakeboard- ja vesihiihtoharrastajat ovat tervetulleita kokeilemaan perus34rataa sunnuntaina 22.9.2019 klo 11-15 veloituksetta. Edellytyksenä on, että testaajilla on mukana omat välineet eli lauta, kelluntaliivi ja kypärä.

Lisätietoja:
Tuukka Tuominen
044 240 9186
auraaja@tohlopinluistelurata.fi
www.tohlopinluistelurata.fi

 

Lisää uutisia

25.05.2020
Tervetuloa mukaan kuulemaan Visit Tampereen loppuvuoden painopisteistä, markkinointisuunnitelmista ja miten voit tulla mukaan toimenpiteisiin!
11.05.2020
Täältä löydät kootusti kaikkien Visit Tampereen ja Business Tampereen webinaarien tallenteet.
07.05.2020
Visit Tampere on suunnannut katseet ja toimet vahvasti koronakriisin jälkeiseen aikaan. Ensiaskeleet omaan verkkokauppaan otettiin keräämällä kumppaneiden digitaalisesti myynnissä olevat tuotteet yhteen Osta verkosta -sivulle.