Uudistuvasta Särkänniemestä ilmastopositiivinen elämysten kärkikohde - Visit Tampere

Uudistuvasta Särkänniemestä ilmastopositiivinen elämysten kärkikohde

12.02.2020

Särkänniemen alueesta rakentuu tämän vuosikymmenen aikana monipuolinen ja ympärivuotinen elämyskeidas Tampereen matkailun vetovoimavaltiksi. Vähähiilisyys ja kestävyys ovat keskeisiä osia alueen tulevaisuuden kehityksessä.

 

Uudistuvan Särkänniemen ilmastopositiivisen vision ja kestävän kehityksen tavoitteet esittelevä tiekartta julkaistaan Särkänniemessä perjantaina 14.2.2020. Tiekartta on koottu laajalla yhteistyöllä osana Visit Tampere Oy:n koordinoimaa Kestävän matkailun Hub –hanketta.

 

Ilmastopositiivisuus kiteytyi tiekartan vision avainsanaksi, koska halusimme korostaa jatkuvan parantamisen ja positiivisen tekemisen tärkeyttä kestävän tulevaisuuden rakentamisessa. Visio on alueen tulevien elämystalouden toimijoiden yhdistäjä ja yhteistyö on tiekartan kantava teema, kertoo projektipäällikkö Matti Pollari Visit Tampere Oy:stä

 

Arvolupauksessa asiakkaille korostuu huolettomuus. Särkänniemi on ennen kaikkea viihtymisen ja ilon paikka. Yritysten tehtävä on tuottaa palvelut kestävästi ja pyrkiä vähähiilisyyden jatkuvaan kehittämiseen. Tiekartan tavoite on tarjota yrityksille suuntaviitat ja yhteisiä ratkaisuja tämän työn tueksi.

 

Hiilineutraalin Tampereen edelläkävijäksi

 

Särkänniemeen suunniteltu resort-tyyppinen kokonaisuus kaupungin keskustassa on ainutlaatuinen Suomessa. Alue yhdistää kaupunkikulttuurin järviluontoon ja tuo huvipuiston rinnalle monipuolisesti aktiviteetteja, hyvinvointia sekä ravintola- ja majoituspalveluita. Kestävyys on alueen uudistumisen läpileikkaava perusta, kommentoi kehitysjohtaja Ville Aarresuo Tampereen Särkänniemi Oy:stä.

 

Alueen suunnittelu ja rakentuminen etenevät samassa tahdissa Tampereen vuoteen 2030 asetetun hiilineutraaliustavoitteen kanssa. Tiekarttatyön yksi päämäärä on yhdistää kaupungin ja matkailuliiketoiminnan kehitys sekä nostaa Särkänniemen alue hiilineutraalin Tampereen näkyväksi veturiksi.

 

Särkänniemen alueella on mahdollisuus toimia koko kaupungille ja valtakunnallisestikin mallikohteena miten kestävyystavoitteita viedään eteenpäin rohkeasti ja yhteistyössä. Tärkeä osa kehitystä ja alueen tulevaisuutta on myös tamperelaisten viihtyminen omassa kaupungissaan entistä monipuolisempien palvelujen ja elämysten parissa, visioi Tampereen kaupungin apulaispormestari Jaakko Stenhäll

 

Särkänniemen energiayhteisö ja Food Market 2.0

 

Tiekartan rinnalla hankkeessa on suunniteltu konkreettisia ratkaisuja energian, liikkumisen ja ruokaketjujen hiilijalanjäljen pienentämiseen. Tiekartan julkistustilaisuudessa hankkeen partnerit esittelevät näihin osa-alueisiin keskittyviä kärkikonsepteja. Ratkaisuissa korostuvat palvelujen jakaminen ja yritysten yhteistyö.

 

TAMKin johdolla visioitu Food Market 2.0 on alustataloutta soveltava uusi palvelumalli lähiruoan hyödyntämiseen. Ekokumppanit Oy:n konseptoima energiayhteisön malli taas pyrkii rakentamaan kestävän energian kokonaisratkaisun alueelle. Siihen yhdistetty kompensointimalli on nähdäkseni valtakunnallisestikin ainutlaatuinen idea ja tärkeä väline ilmastopositiivisuuden tavoittelussa, Matti Pollari arvioi.

 

Seuraava askel on kutsua yrityksiä mukaan konseptien jatkokehitykseen ja viedä tiekartta osaksi alueen rakentumista. Tampereen Särkänniemi Oy ja kaupunki ovat tässä avaintoimijat.

 

Lisätiedot:

Matti Pollari
Visit Tampere Oy
040 800 7800
matti.pollari@visittampere.fi

Miikka Seppälä
Tampereen Särkänniemi Oy
050 377 0303
miikka.seppala@sarkanniemi.fi

Lisää uutisia

03.04.2020
Tammi-helmikuussa 2020 venäläisten matkailijoiden yöpymiset Tampereella kasvoivat 70 prosenttia verraten viime vuoden samaan ajankohtaan.
03.04.2020
Koronavirusepidemia on johtanut mittaviin sopeuttamistoimiin lentoliikenteen osalta.
02.04.2020
Koronavirusepidemia on aiheuttanut monille yrityksille rahoitusvaikeuksia. Visit Tampere ja Business Tampere auttavat ja jakavat tietoa muun muassa kriisitukipalvelun ja webinaarien avulla.  

Lisätietoja:

Matti Pollari

Projektipäällikkö, Kestävän matkailun hub -hanke
matti.pollari@visittampere.fi
+358408007800

Rakennan Särkänniemen alueelle kestävän matkailun palvelukeskittymää ja kehitysalustaa yhdessä monipuolisen yhteistyöverkoston kanssa. Pyörämatkailu ja paikalliskulttuuri lähellä sydäntä.

Miksi Tampere?

Mikä muu kaupunki olisi voinut synnyttää sekä Kulttuuritalo Telakan että Popedan?