Uusi Tampere.Finland-sovellus antaa tietoa asukkaalle ja matkailijalle - Visit Tampere

Uusi Tampere.Finland-sovellus antaa tietoa asukkaalle ja matkailijalle

04.03.2019

 

Tampere.Finland -sovellus vastaa sekä asukkaiden että matkailijoiden tarpeeseen saada helposti tietoa Tampereen palveluista. Sovellus sisältää muun muassa reittiopastuksen, joukkoliikenteen reitit ja aikataulut, parkkihallien vapaat pysäköintipaikat, Tampereen tapahtumakalenterin sekä Tampere Tunnetuksi Passin. Tampere.Finland -sovelluksen voi ladata maksutta Googlen Play Storesta ja Applen App Storesta.

 

Tampere Tunnetuksi Passi on vakiinnuttanut paikkansa tamperelaisten taskuissa viimeisten viiden vuoden aikana. Passista löytyy tänäkin vuonna reilut sata tarjousta keskustan palveluista, ravintoloista ja kaupoista.

 

“On hienoa, että Tampereella tehdään yhteistyötä eri tahojen kanssa ja parannetaan näin käyttäjäkokemusta. Mitä enemmän palveluita yhdistyy yhteen sovellukseen, se muistuu mieleen useammin”, toteaa toiminnanjohtaja Riikka Töytäri Tampere Tunnetuksi ry:stä.

 

Sovellus tarjoaa myös opastuksen Tampereen keskusta-alueen mielenkiintoisiin kohteisiin.

“Sovellus opastaa kävelykierroksen, jossa voi tutustua Tammerkosken rantojen molemmilla puolilla sijaitseviin nähtävyyksiin”, kertoo Senior Specialist Turo Leppänen Visit Tampereelta.

 

Sovellusta kehitetään jatkuvasti käyttäjien toiveiden perusteella. Tavoitteena on, että tulevaisuudessa sovellus kattaa kaupungin palveluja monipuolisesti.

 

“Suunnittelemme, että Tampere.Finland -sovellusta voisi tulevaisuudessa käyttää myös esimerkiksi kirjojen lainaamiseen, bussien mobiililipun ostamiseen, latutilanteen tarkistamiseen tai vaikkapa Vapriikin pääsylippujen ostamiseen”, kertoo projektipäällikkö Anni Joela Tampereen kaupungilta.

 

Tampereen kaupunki etsii jatkuvasti uusia ratkaisuja parantaakseen kaupunkilaisten ja vierailijoiden kaupunkikokemusta ja digitaalisia palveluja. Nyt julkaistava sovellus on syntynyt kesäkuussa 2018 pidetyn hackathon-kilpailun tuloksena. Tapahtumien, reittien, joukkoliikenteen ja pysäköintipaikkojen tiedot päivittyvät sovellukseen automaattisesti kaupungin tarjoamien avointen data-rajapintojen kautta.

 

Sovellus on kehitetty Tampereen kaupungin Smart Tampere -ohjelmassa Euroopan unionin Horisontti 2020 -ohjelman rahoittaman STARDUST-projektin ja Visit Tampereen kanssa. Sovelluksen on toteuttanut Geniem Oy.

 

Lisätietoja:
Suunnittelija Carita Isomäki
carita.isomaki@businesstampere.com
puh. 044 208 7778

 

Latauslinkit
Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=fi.visittampere.tamperefinland
iOS: https://itunes.apple.com/fi/app/tampere-finland/id1451052639?l=fi

 

                               

 

 

Lisää uutisia

19.06.2019
Vuosi 2019 on tuonut mukanaan muutoksia Visit Tampereen toimintaan. Organisaatio on uudistunut ja Visit Tampereella on tällä hetkellä meneillään toimintastrategian päivitys, joka valmistuu kuluvan vuoden marraskuussa. Strategiatyössä mukana ovat niin kumppanit kuin tärkeimmät sidosryhmätkin.
18.06.2019
Ensimmäistä kertaa toteutettu, Visit Finlandin, Visit Tampereen ja Finnairin suurtapahtuma, Midnight Sun Workshop järjestettiin 10.-12.6.2019 Tampereella.
18.06.2019
Tampere saa jääkiekon MM-kisat vuonna 2022. Tampereen rakenteilla oleva monitoimiareena on jääkiekon MM-kisojen päänäyttämö. Tampereen areena on Suomen Leijonien kotiareena kotikisoissa.