Uusi Tampere.Finland-sovellus antaa tietoa asukkaalle ja matkailijalle - Visit Tampere

Uusi Tampere.Finland-sovellus antaa tietoa asukkaalle ja matkailijalle

04.03.2019

 

Juuri julkaistu Tampere.Finland -sovellus vastaa sekä asukkaiden että matkailijoiden tarpeeseen saada helposti tietoa Tampereen palveluista. Sovellus sisältää muun muassa reittiopastuksen, joukkoliikenteen reitit ja aikataulut, parkkihallien vapaat pysäköintipaikat, Tampereen tapahtumakalenterin sekä Tampere Tunnetuksi Passin. Tampere.Finland -sovelluksen voi ladata maksutta Googlen Play Storesta ja Applen App Storesta.

 

Tampere Tunnetuksi Passi on vakiinnuttanut paikkansa tamperelaisten taskuissa viimeisten viiden vuoden aikana. Passista löytyy tänäkin vuonna reilut sata tarjousta keskustan palveluista, ravintoloista ja kaupoista.

 

“On hienoa, että Tampereella tehdään yhteistyötä eri tahojen kanssa ja parannetaan näin käyttäjäkokemusta. Mitä enemmän palveluita yhdistyy yhteen sovellukseen, se muistuu mieleen useammin”, toteaa toiminnanjohtaja Riikka Töytäri Tampere Tunnetuksi ry:stä.

 

Sovellus tarjoaa myös opastuksen Tampereen keskusta-alueen mielenkiintoisiin kohteisiin.

“Sovellus opastaa kävelykierroksen, jossa voi tutustua Tammerkosken rantojen molemmilla puolilla sijaitseviin nähtävyyksiin”, kertoo Senior Specialist Turo Leppänen Visit Tampereelta.

 

Sovellusta kehitetään jatkuvasti käyttäjien toiveiden perusteella. Tavoitteena on, että tulevaisuudessa sovellus kattaa kaupungin palveluja monipuolisesti.

 

“Suunnittelemme, että Tampere.Finland -sovellusta voisi tulevaisuudessa käyttää myös esimerkiksi kirjojen lainaamiseen, bussien mobiililipun ostamiseen, latutilanteen tarkistamiseen tai vaikkapa Vapriikin pääsylippujen ostamiseen”, kertoo projektipäällikkö Anni Joela Tampereen kaupungilta.

 

Tampereen kaupunki etsii jatkuvasti uusia ratkaisuja parantaakseen kaupunkilaisten ja vierailijoiden kaupunkikokemusta ja digitaalisia palveluja. Nyt julkaistava sovellus on syntynyt kesäkuussa 2018 pidetyn hackathon-kilpailun tuloksena. Tapahtumien, reittien, joukkoliikenteen ja pysäköintipaikkojen tiedot päivittyvät sovellukseen automaattisesti kaupungin tarjoamien avointen data-rajapintojen kautta.

 

Sovellus on kehitetty Tampereen kaupungin Smart Tampere -ohjelmassa Euroopan unionin Horisontti 2020 -ohjelman rahoittaman STARDUST-projektin ja Visit Tampereen kanssa. Sovelluksen on toteuttanut Geniem Oy.

 

Lisätietoja:
Suunnittelija Carita Isomäki
carita.isomaki@businesstampere.com
puh. 044 208 7778

 

Latauslinkit
Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=fi.visittampere.tamperefinland
iOS: https://itunes.apple.com/fi/app/tampere-finland/id1451052639?l=fi

 

                               

 

 

Lisää uutisia

15.03.2019
Tampere vihertyy tänäkin vuonna Irlannin kansallisjuhlan, Pyhän Patrikin päivän kunniaksi. Suomen uusin yleinen sauna, Saunaravintola Kuuma, sekä Näsinneulan näkötorni osallistuvat Irlannin matkailunedistämiskeskus Tourism Irelandin lanseeraamaan Global Greening -tapahtumaan yhdessä maailman ikonisten maamerkkien kanssa.
14.03.2019
Uudistuvasta Särkänniemestä rakennetaan entistä monipuolisempaa ympärivuotista matkailun ja elämysten keskittymää, ja sen tähtäimessä on olla kestävän matkailun ja elämysten kärkikohde.
08.03.2019
Palkinto myönnettiin Western Lakeland –projektin tekijöille Visit Tampere, Visit Lahti, Visit Hämeenlinna ja Visit Jyväskylä Berliinin ITB –messuilla 7.3.2019 kategoriassa Best Development. Kategoriassa palkitaan kehitystyö, jossa on paras visio, yhteistoiminta sekä innovaatio.