Valaistu retkiluistelurata Tohloppijärvelle - Visit Tampere

Valaistu retkiluistelurata Tohloppijärvelle

14.12.2018

Tohlopin luisteluradan auraaja Tuukka Tuominen sai idean, että luistelukaudelle 2019 avataan 3,3 kilometrin perusradan lisäksi n. 1 kilometrin pituinen valaistu retkiluistelurata tammi-helmikuun ajaksi. Tiettävästi Tohlopin luistelurata tekee historiaa rakentamalla luonnonjäälle valaistun radan tässä mittakaavassa ensimmäisenä Suomessa.

 

Valaistu retkiluistelurata toteutetaan asentamalla jäälle 10 kappaletta 10 metriä korkeita valomastoja, joissa on yhteensä 20 kappaletta tehokkaita, mutta energiaa säästäviä ledivalaisimia. Valotehoa saadaan yhteensä 480 000 lum, joten keskimäärin valoa on 24 lx jään pinnassa. Tämä vastaa jääkiekkokaukalon valaistustasoa.

 

”Jäällä tapahtuvalle liikunnalle on paljon kysyntää pirkanmaalaisten ulkoilijoiden ja kuntoliikkujien piirissä. Tohloppijärvelle toteutettava valaistu rata mahdollistaa radan käytön myös pimeänä aikana myös iltaisin. Uskon, että valaistu retkiluistelurata on myös perheen pienimpien mieleen. Radan keskeisen sijainnin vuoksi palvelut ovat myös matkailijoiden helposti saavutettavissa”, Tuominen taustoittaa.

 

”Valaistun retkiluisteluradan toteuttaminen on mittava investointi. Oman rahoitusosuuden lisäksi idean mahdollisti yhteistyökumppaneiden mukaantulo. Pyrkimyksenä on, että valaistun radan avajaisia vietetään 11.1.2019. Yhteisenä tavoitteenamme on mahdollistaa maksuttomien lähiliikuntapaikkojen toteutus ja sitä kautta saada ihmiset iloisella mielellä liikkeelle”, kertoo Tuominen.

 

Tohlopin luistelurata 

 

Retkiluistelurata sijaitsee Tohloppijärven jäällä Epilässä, Länsi-Tampereella. Rata kiertää järven ympäri mukaillen sen rantaviivoja. Näin auraamalla radan profiilista saadaan vaihteleva ja mukava luistella. Radan pituus on n. 3,3 km ja se on leveydeltään n. 8 metriä. Kaudella 2018 rata oli avoinna yli 100 päivää.

 

Tohlopin luistelurata sai alkunsa yhden miehen ”Auraajan” päähänpistosta vuonna 2016. Perheen kanssa olisi mukava lähteä liikkumaan niin arkisin, kuin viikonloppuisin kotiovelta, mutta talvisia lähiliikuntapaikkoja Epilässä ei ollut, joten asialle oli tehtävä jotain. Näin syntyi Tohlopin luistelurata. Päähänpisto on mahdollistanut lapsille ja aikuisille luistelureitistön Tohloppijärven jäälle jo kolmen kauden ajan. Vuosi 2019 aloittaa neljännen kauden.

Radan käyttäminen on kaikille maksutonta ja sinne pääsee myös esteettömästi.

 

Lisätietoja:
Auraaja Tuukka Tuominen
044 240 9186
auraaja@tohlopinluistelurata.fi
www.tohlopinluistelurata.fi

 

Kuva: Soihtuluistelu Tohloppijärvellä / DS Films

Lisää uutisia

21.08.2019
Call for offers in connection to implementation of the Lakesperience project funded by the EU Interreg Central Baltic Programme.
16.08.2019
Odotettu musiikkiklubi G Livelab Tampere avautuu lauantaina 17.8. Tammerkosken rantaan – ”Sitä ovat monet artistit nauraneet, että Livelabissa pitääkin sitten osua nuottiin”
14.08.2019
Tampere ja Tampereen seutu ovat kansainvälisen valokuvaseikkailun päänäyttämönä, kun ranskalaisen luontokuvaajan ja dokumentaristin Philippe Boucherin järjestämä Paris–North Cape -valokuvaseikkailu saapuu Pohjoismaiden kiertueellaan Tampereelle 15.-17. elokuuta.