Visit Tampere kehittää tapahtumajärjestäjän digitaalista polkua - Visit Tampere

Visit Tampere kehittää tapahtumajärjestäjän digitaalista polkua

26.11.2018

Tapahtuman järjestäminen on moninainen prosessi, jossa pitää selvitellä muun muassa sopivia paikkoja, tarvittavia lupia, rakenteita, turvallisuutta, markkinointia ja taloutta. Tietoa on saatavilla paljon, mutta aina ei ole helppo tunnistaa, mitkä asiat koskevat juuri omaa tapahtumaa.

Visit Tampere ja Smart Tampere / Tampereen kaupunki ovat käynnistäneet hankkeen, jossa selvitetään, voiko tapahtumajärjestäjälle tarkoitettuja sisältöjä esittää dynaamisemmin. Tavoitteena on löytää tapoja, joilla tapahtumaa järjestävälle henkilölle näytetään räätälöityä sisältöä hänen omien tarpeidensa ja neuvonnan edetessä tekemien valintojensa mukaan.

Osana yhteistä hanketta Visit Tampere ja Smart Tampere etsivät tarjouspyynnön avulla toimijaa laatimaan Tapahtumajärjestäjän digitaalisen polun konseptin. Tiedonlähteenä käytetään etenkin Visit Tampereen tapahtumajärjestäjille suunnattua sivustoa ja tarpeen mukaan muita lähteitä ja sivustoja.

”Haluamme erityisesti auttaa kahta asiakasryhmää saamaan tarvitsemansa tiedot tapahtuman järjestämisestä Tampereella”, sanoo tapahtuma-asiantuntija Inka Helin Visit Tampere Oy:stä. ”Yksi ryhmä on aloittelevat tapahtumajärjestäjät – ja toinen ryhmä on kokeneet järjestäjät, jotka eivät vielä tunne Tamperetta tapahtumakaupunkina.”

Hankkeessa on mukana Visit Tampereen ja Smart Tampereen asiantuntijoiden lisäksi Tampereen kaupungin viranomaisia. Tärkeimpänä sidosryhmänä ovat tapahtumia järjestävät henkilöt. Konseptointia varten on jo haastateltu sekä tapahtumajärjestäjiä että henkilöitä, joilla ei ole kokemusta tapahtuman järjestämisestä. Jatkossa tuotettavat ratkaisut on testataan kohderyhmillä.

Tarjouspyyntöön voi tutustua Smart Tampereen kehittämisalustalla: http://projektit.smarttampere.fi/kehittaminen-ja-kokeilut/tapahtumajarjestajan-digitaalinen-polku

 

Lisätiedot
Inka Helin
Tapahtuma-asiantuntija, Visit Tampere Oy
inka.helin@visittampere.fi
puh. 040 800 4191

Lisää uutisia

07.11.2019
Rock-legenda Iron Maiden saapuu Tampereella järjestettävän Rockfestin pääesiintyjäksi kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna 5.-7.6.2020 ja tapahtumapaikkana on uusi, upea Särkänniemen tapahtumaranta!
06.11.2019
Tampereelle on syntymässä Tampere-talon ja Marriott-hotellin muodostama energiankulutukseltaan hiilineutraali kortteli. Tampere-talon kiinteistön käyttämä energia on ollut kokonaan uusiutuvaa 1. marraskuuta 2019 alkaen. Hotelli siirtyy käyttämään uusiutuvaa energiaa vuoden 2019 loppuun mennessä.
30.10.2019
Kokoustilat ja -palvelut ovat olennainen osa Tampereen matkailullista ja ammatillista vetovoimaa, ja kuluneen vuoden aikana Visit Tampere on ohjannut aktiivisesti kokoustiloja laittamaan tietonsa esille suosituksi kokous- ja tapahtumatilojen markkinapaikaksi kasvaneen MeetingPackage-hakuun.