Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Webinaari vastuullisuussertifikaateista

27.10.2020

Visit Tampere on sitoutunut Visit Finlandin Sustainable Travel Finland – ohjelmaan, tavoitteena edistää vastuullista matkailua yhteistyössä alueen matkailuyritysten kanssa ja saavuttaa vastuullisen matkailudestinaation status. Tähän tarvitaan myös alueen matkailuyritysten vahvaa sitoutumista.

Yksi kriteereistä yrityskohtaisen STF-merkin saamiseksi on STF- ohjelman hyväksymän vastuullisuussertifikaatin hankkiminen. Lista hyväksyttävistä sertifikaateista löytyy täältä:
https://www.businessfinland.fi/suomalaisille-asiakkaille/palvelut/matkailun-edistaminen/vastuullisuus/sertifioinnit–ohjelmat/

Helpottaaksemme oikean sertifikaatin valinnassa, Visit Tampere ja Pirkanmaan matkailu ry järjestävät torstaina 12.11. webinaarin, jossa esitellään neljä erityyppisille matkailuyrityksille hyvin soveltuvaa sertifikaattia.

Esittelyssä ovat seuraavat sertifikaatit: Green Key, Green Activities, Ekokompassi ja ECEAT.

 

Webinaarin aikataulu:

9.00 – 9.10 Sustainable Travel Finland – askeleet Tampereella ja Pirkanmaalla, Matti Pollari

9.10 – 10.00 Green Key ja Activities, Marketta Viljasaari

Green Key sopii pienille ja suurille toimijoille: isoille ja keskisuurille hotelleille, pienille majoitusyrityksille (esim. B&B), leirintäalueille ja mökkikylille, ravintoloille ja kahviloille, käyntikohteille (esim. museot ja huvipuistot) sekä ohjelmapalveluille

Green Activities on ohjelma ja sertifikaatti pienille matkailualan ohjelmapalveluyrittäjille, jotka vievät asiakkaitaan luontoon ja joilla ei ole kiinteää toimipistettä.

10.00 – 10.50 Ekokompassi, Riku Eskelinen

Ekokompassi on ympäristöjärjestelmä ja sertifikaatti, joka perustuu 10 kriteerin noudattamiseen. Ekokompassi sopii kaikille toimialoille. Ekokompassin omistajana on Suomen luonnonsuojeluliitto ja järjestelmä pohjautuu ISO 14001 -standardiin.

Tauko

11.00 – 11.50 ECEAT, Terhi Arell/Kristiina Liinaharja

ECEAT (European Centre for Ecological and Agricultural Tourism) edistää ja kehittää ympäristövastuullista matkailua, joka tukee luomuviljelyä, luonnon- ja ympäristönsuojelua, kestävää maankäyttöä, kulttuuriperinnön ja -maisemien suojelua sekä maaseudun ekologisia toimeentulomahdollisuuksia. Majoitusta telttailusta täysihoitoon, luomu- ja lähiherkkuja, paikallista kulttuuria, kursseja ja retkiä, liikkumista lihasvoimin

11.50 – 12.00 Miten tästä eteenpäin, Matti Pollari

 

Ilmoittaudu mukaan:

https://www.lyyti.in/Sertifikaattien_Green_Key_Green_Activities_Ekokompassi_ja_ECEAT_esittely_0179

IIlmoittautumisaika päättyy tiistaina 10.11. klo 16. Lähetämme ilmoittautuneille linkin webinaariin keskiviikkona 11.11.

 

Lisätietoja:

Matti Pollari
Visit Tampere Oy
matti.pollari@visittampere.fi
p. 040 800 7800

Saila Valkeaniemi
Pirkanmaan Matkailu ry
saila.valkeaniemi@liekoranta.fi
p. 050 3091660

Lisää luettavaa