Zones by Särkänniemi avautuu kokonaisuudessaan lauantaina 19.5. - Visit Tampere

Zones by Särkänniemi avautuu kokonaisuudessaan lauantaina 19.5.

04.05.2018

Zones by Särkänniemi -viihdekeskus avataan kokonaisuudessaan Lempäälän Ideaparkissa lauantaina 19.5. Jo aiemmin avautuneiden Kid Zonen, Family Fun Zonen ja Chill Zonen lisäksi avataan erityisesti nuorille ja aikuisille suunniteltu Action Zone, viihdepelien täyttämä Game Zone sekä Family Fun Zonen laajennusosa. Kokonaisuudessaan viihdekeskus käsittää lähes 10 000 m² alueen. Uusina kohteina viihdekeskukseen on rakennettu 9-ratainen hohtominigolfrata, karaokehuoneita sekä VR-pelialueet. Zones by Särkänniemeä operoivan FunZones Oy:n pääomistaja on Tampereen Särkänniemi Oy. 

Zones by Särkänniemen alueen suunnittelussa mukana on ollut amerikkalainen BDR Design -suunnittelutoimisto, jonka aiempia kohteita Suomessa ovat olleet Särkänniemen Koiramäki ja Angry Birds Land. Inspiraatiota teemaan haettiin metromatkailusta ja joukkoliikenteestä.

“Zones by Särkänniemi tarjoaa mahdollisuuden matkustaa huvituksesta toiseen. Matkan keston, sisällön ja hinnan asiakas voi räätälöidä itse valitsemalla häntä kiinnostavat zonet”, kertoo puistonjohtaja Maria Eskelinen.

“Jokainen zone on kuin oma pieni puistonsa, mikä mahdollistaa myös lyhyemmän vierailun, vaikka kesken kauppareissun. Päivälipulla taas pääsee vapaasti zonelta toiselle, jolloin tekemistä riittää koko päiväksi”, kuvailee Eskelinen.

Uutuuksina hohtominigolfia, karaokea ja VR-pelejä

Uusi kokonaisuus on 9-ratainen hohtominigolfrata. Radan suunnittelusta ja toteutuksesta on vastannut ruotsalainen City Golf Europe, joka on Euroopan johtava minigolfratojen valmistaja. Zones by Särkänniemen minigolfrata sopii siis vaativammallekin pelaajalle.

”Tämä kenttä antaa hyvän silmäyksen siihen, mihin suuntaan minigolf on kilpailulajinakin etenemässä. Minigolf on pitkään painottunut kesälajiksi, ja sisäratoja Suomesta ei löydy kovinkaan montaa. Sisätilat antavat minigolfille monia erilaisia tapoja luoda tunnelmaa, kuten tämän kentän teemoitus hohtovaloin ja taitelijan tekemin maalauksin”, kertoo City Golf Europen edustaja Jouni Valkjärvi.

Viihdekeskuksessa pääsee myös laulamaan, kun alueelle valmistuu kaksi karaokehuonetta, joissa Muvika Karaoke mahdollistaa tuhansien laulujen valikoiman. SimVisionin VR-pelit sopivat vaikka leikkimieliseen kisaan virtuaalimaailmassa.

”Projektin alussa keräsimme asiakkaiden toiveita uutuuksista. Minigolf nousi esille monessa vastauksessa, samoin toive aikuisille sopivista aktiviteeteista. Alueella sijaitsee myös maailman johtavan lasersotavalmistajan Delta Striken Lasersota, ja mielestämme kokonaisuus vastaa erinomaisesti esitettyjä toiveita”, toteaa Eskelinen.

Game Zone toteutetaan yhdessä Pelikan kanssa. Alueelle tulee yli 30 erilaista peliä ilmakiekosta erilaisiin videopeleihin.

”On hienoa olla mukana toteuttamassa näin laajaa pelialuetta. Alueelle on suunniteltu kokonaisuus, josta jokainen perheenjäsen löytää oman pelisuosikkinsa”, kertoo Pelikan toimitusjohtaja Kevin Lindström.

Vaikka kokonaisuus huvilaitteineen, seikkailuratoineen ja trampoliineineen on jo laaja, myös jatkuva uudistuminen on tärkeää.

”Osana nyt avautuvaa aluetta on Pop Up Zone, joka on varattu erilaisille muuttuville sisällöille esimerkiksi sesonkien mukaan. Tälle alueelle ovat tervetulleita myös yhteistyökumppanit, joiden sisältö voisi kiinnostaa asiakaskuntaamme. Näin haluamme tarjota jotain uutta myös usein vieraileville asiakkaille”, puistonjohtaja Maria Eskelinen sanoo.

Avajaisissa supersuosittu tubettaja Roni Back

Zones by Särkänniemen avajaisia juhlitaan la–su 19.–20.5. Lauantaina puisto on avoinna klo 13–20 ja sunnuntaina klo 10–20. Lauantaina viihdekeskuksessa on yksityistilaisuus klo 10–13. Ensimmäinen vierailumahdollisuus halutaan tarjota syöpään sairastuneille lapsille, joilla ei infektioriskin vuoksi ole mahdollisuutta vierailla puistossa normaaleina aukioloaikoina.

Klo 13 alkaen avajaisjuhlassa on tarjolla lastentaikuri Paspartuun esityksiä, ilmapalloja sekä ilmaisia kasvomaalauksia. Sunnuntaina Zones by Särkänniemeen saapuu vuonna 2017 suomen suosituimmaksi vloggaajaksikin valittu Roni Back. Esiintymisen lisäksi hänet voi tavata Action Zonella pidettävässä Meet & Greet -tilaisuudessa. Koko viikonlopun on tarjolla myös avajaistarjouksia.

zonesbysarkanniemi.fi

Lisätiedot:
FunZones Oy
Puistonjohtaja Maria Eskelinen
puh. 0207 310 501
maria.eskelinen (at) zonesbysarkanniemi.fi

Visit Tampere Zones By Sarkanniemi

Särkänniemi Zones

Ideaparkinkatu 4, Lempäälä
Lue lisää
Visit Tampere Ideapark Laura Vanzo

Ideapark

Ideaparkinkatu 4, 37570 Lempäälä
Lue lisää
Särkänniemi - Laura Vanzo-9

Särkänniemi

Laiturikatu 1 33230 Tampere
Lue lisää
Visittampere Superpark Sarkanniemi

SuperPark Särkänniemi

Särkänniemi, Laiturikatu, Tampere
Lue lisää

Lisää luettavaa

Kulttuuria lapsille
Lapsille

Kulttuuria lapsille

Kulttuuririennot kutsuvat Tampereella ja lähiseudulla!
Lue lisää
Näissä hotelleissa viihtyy koko perhe
Hotellit

Näissä hotelleissa viihtyy koko perhe

Tampereella on monia hotelleja, joissa viihtyvät niin perheen pienemmät kuin isommatkin matkailijat.
Lue lisää
Särkänniemen Top 10
Lapsille

Särkänniemen Top 10

Särkänniemen huvipuistossa on kieputtu, kiljuttu, huviteltu ja viihdytty jo vuodesta 1975 lähtien!
Lue lisää
Top 10 Kivaa koko perheelle – sisätiloissa!
Lapsille

Top 10 Kivaa koko perheelle – sisätiloissa!

Eikö keli helli lomallasi? Ei hätää, Tampereella riittää sisäkohteita koko perheelle!
Lue lisää