Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Vastuulliset kongressit

Tampereen kaupunki on sitoutunut kestävän kehityksen mukaisesti ekologisia, sosiaalisia, kulttuurisia ja taloudellisia näkökulmia tasapainottavaan kehitykseen.

Tampereen tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä. Tällä tarkoitetaan sitä, että kasvihuonekaasupäästöjä vähennetään 80 prosenttia vuoden 1990 tasosta vuoteen 2030 mennessä ja että loput 20 prosenttia kompensoidaan mm. hiilinieluilla. Kestävä kehitys otetaan huomioon kaupungin toiminnassa ja päätöksenteossa, ja se on myös kaupunkistrategiaa läpileikkaava teema. Tampere on ollut Reilun Kaupan kaupunki vuodesta 2008 lähtien.

Tampere Convention Bureau on sitoutunut edistämään vastuullisten kongressien järjestämistä Tampereella. Teemme tiivistä yhteistyötä Tampereen yliopiston kongressitoimijoiden kanssa ja yhteinen tavoitteemme on kongressikävijöiden hiilijalanjäljen pienentäminen.

Vastuulliset valinnat ​​

Kongressien järjestämisessä vastuullisuuskysymykset kannattaa huomioida jo suunnitteluvaiheessa. Tamperelaisia edelläkävijöitä vastuullisten kokousten järjestämispaikkana ovat esimerkiksi Tampere-talo ja monet sertifioidut hotellit.

Tampere on destinaationa mukana Visit Finlandin Sustainable Travel Finland –ohjelmassa ja koordinoi destinaatiohakua sekä kehitystyötä Tampereen ja Pirkanmaan osalta. 

Valitse vastuullisemmin -palvelu nostaa esiin vastuullisia yrityksiä ja tarjoaa yrityksille työkaluja vastuullisuuden arviointiin ja tekojen kirittämiseen.