Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Tavoitteet ja palvelut kumppaneille

Visit Tampere Oy on mukana saavuttamassa Tampereen kaupungin tavoitetta olla hiilineutraali vuonna 2030. Visit Tampere pyrkii vastuullisuustyöllään minimoimaan matkailun negatiivisia ympäristövaikutuksia ja vahvistamaan entisestään positiivisia sosiaalisia, taloudellisia ja kulttuurisia vaikutuksia.

Kumppaniverkostomme koostuu erilaisista matkailutoimijoista. Luonto, turvallisuus ja vastuullisuus nousevat tärkeimmiksi markkinointivalteiksi alueellamme niin kotimaisia kuin kansainvälisiä matkailijoita silmällä pitäen. Tärkeimpiä työkaluja ovat kumppaniverkoston yhteistyö, Sustainable Travel Finland -ohjelma sekä Valitse vastuullisemmin -palvelu.

 

Sustainable Travel Finland –ohjelma

Sustainable Travel Finland oVisit Finlandin kesäkuussa 2020 julkistama vastuullisen matkailun kansainväliseen markkinointiin ja valtakunnalliseen kehittämiseen tarkoitettu ohjelma. Tavoitteena on edistää kestävää matkailua Suomessa ja viestiä yhtenäisemmin Suomesta kestävän matkailun maana.  
 
Visit Tampere toimii STF-ohjelmaa koordinoivana alueorganisaationa Tampereella ja Pirkanmaalla. Teemme yhteistyötä Pirkanmaan Matkailu ry:n ja alueen kuntien kanssa ohjelman jalkauttamiseksi. Tärkein tavoite on saada alueemme kansainvälisille markkinoille suuntautunut yritysverkosto mukaan ohjelmaan ja hakemaan oma STF-merkki.  

Sustainable Travel Finland –merkin hakeminen on maksutonta ja ohjelma on avoin kaikille matkailuyrityksille. Kestävän kehityksen mukaisia toimenpiteitä ei tarvitse olla tehtynä hakuvaiheessa.  Ohjelma tarjoaa tähän kehityspolun ja konkreettiset työkalut, kuten ohjelmalle luodut valmennukset, e-oppaan ja digitaalisen työympäristön, joiden avulla Sustainable Travel Finland -merkin saavuttaminen mahdollistuu.  

Visit Tampere auttaa alueen yrityksiä hakupolulla järjestämällä koulutuksia, edistämällä yhteistyötä sertifikaattien hakemisessa ja Sustainable Travel Finland –kehityspolun eri askelilla. Hae mukaan ja tehdään yhdessä Pirkanmaasta kestävän matkailun kärkikohde! 

Valitse vastuullisemmin

Valitse Vastuullisemmin -palvelu on Visit Tampereen koordinoima palvelu, joka auttaa asiakkaita tekemään vastuullisempia valintoja sekä nostaa esille vastuullisia yrityksiä ja toimijoita. Valitse vastuullisemmin -palvelun kriteeristö on luotu yhteistyössä Helsinki Marketingin ja Demos Helsingin kanssa. Kriteeristö kirittää yrityksiä arvioimaan toimintaansa, toimimaan vastuullisemmin ja esittelemään vastuullisia tekojaan. Palvelu soveltuu eri kokoisille yrityksille ja eri toimialoille. Osallistuminen on yrityksille maksutonta.

Sertifikaatit ja ympäristöohjelmat

Vastuullisuussertifikaatin tai ympäristöohjelman rakentaminen on hyvä työkalu oman liiketoiminnan kehittämiseen ja laadun parantamiseen. Tarjolla on useita vaihtoehtoja, joiden kustannukset vaihtelevat muutamasta sadasta eurosta useisiin tuhansiin. Samoin niiden vaatima työmäärä vaihtelee yrityskoon, liiketoiminnan tyypin ja omien tavoitteiden mukaan.   

Visit Finlandin Sustainable Travel Finland ohjelma edellyttää yritykseltä ulkopuolisen toimijan auditoimaa sertifikaattia. Lista ohjelmaan soveltuvista sertifikaateista löytyy täältäAnnamme mielellämme lisätietoa ja voimme yhdessä miettiä yrityksellenne parhaiten soveltuvaa sertifikaattia. 

Visit Tampere valitsi oman toiminnan sertifiointiin Ekokompassin, jonka saimme käyttöön marraskuussa 2020. Se auttaa meitä oman toimintamme ja vastuullisen matkailun kehittämisessä sidosryhmiemme kanssa. Lisäksi se antaa meille asiantuntemusta myös kumppaniverkoston auttamiseen sertifikaattien hakemisessa ja rakentamisessa. 

Matti Pollari

Projektipäällikkö, kestävän matkailun kehitys

Työpöydällä yhdessä Helsingin ja Turun kanssa toteutettava 6aika: Carbon Neutral Tourism -hanke sekä Sustainable Travel Finland -ohjelman alueellinen edistäminen. Pyörämatkailu ja Pispala lähellä sydäntä.

Laila Walldén

Asiakkuusvastaava, Kongressit

Minulta saat neuvoja, jos harkitset kansainvälisen konferenssin kutsumista Tampereelle. Minut voi tavata myös korkeakoulujen kampuksilla.