Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Tavoitteet ja palvelut kumppaneille

Vastuullisuuden ja kestävän kehityksen merkitys korostuu vuosi vuodelta vahvemmin matkailuliiketoiminnan perusedellytyksenä ja myös alueellisena menestystekijänä. Matkailu on lähtökohtaisesti varsin hiili-intensiivinen teollisuuden ala ja negatiiviset ympäristövaikutukset usein korostuvat keskustelussa. Vastaavasti matkailu tuo alueelle rahaa, työpaikkoja, hyvinvointia ja monipuolisia kulttuurisia ja sosiaalisia hyötyjä.

Visit Tampere Oy pyrkii omalla vastuullisuustyöllään minimoimaan ympäristövaikutuksia ja vahvistamaan entisestään positiivisia sosiaalisia, taloudellisia ja kulttuurisia vaikutuksia. Rakennamme matkailutoimijoiden verkostoa ja yhteistyötä, kasvatamme kestävyysosaamista sekä edistämme vastuullista palvelutuotantoa. Ennen kaikkea nostamme luonnon, turvallisuuden ja vastuullisuuden vahvaksi valtakunnalliseksi ja kansainväliseksi markkinointivaltiksi alueelle ja kumppaneillemme. Tärkeimpinä työkaluina ovat kumppaniverkoston yhteistyö, Sustainable Travel Finland –ohjelma sekä Valitse vastuullisemmin -palvelu.

Sustainable Travel Finland –ohjelma

Sustainable Travel Finland oVisit Finlandin kesäkuussa 2020 julkistama vastuullisen matkailun kansainväliseen markkinointiin ja valtakunnalliseen kehittämiseen tarkoitettu ohjelma. Tavoitteena on edistää kestävää matkailua Suomessa ja viestiä yhtenäisemmin Suomesta kestävän matkailun maana.  
 
Visit Tampere toimii STF-ohjelmaa koordinoivana alueorganisaationa Tampereella ja Pirkanmaalla. Teemme yhteistyötä Pirkanmaan Matkailu ry:n ja alueen kuntien kanssa ohjelman jalkauttamiseksi. Tärkein tavoite on saada alueemme kansainvälisille markkinoille suuntautunut yritysverkosto mukaan ohjelmaan ja hakemaan oma STF-merkki.  

Sustainable Travel Finland –merkin hakeminen on maksutonta ja ohjelma on avoin kaikille matkailuyrityksille. Kestävän kehityksen mukaisia toimenpiteitä ei tarvitse olla tehtynä hakuvaiheessa.  Ohjelma tarjoaa tähän kehityspolun ja konkreettiset työkalut, kuten ohjelmalle luodut valmennukset, e-oppaan ja digitaalisen työympäristön, joiden avulla Sustainable Travel Finland -merkin saavuttaminen mahdollistuu.  

Visit Tampere auttaa alueen yrityksiä hakupolulla järjestämällä koulutuksia, edistämällä yhteistyötä sertifikaattien hakemisessa ja Sustainable Travel Finland –kehityspolun eri askelilla. Hae mukaan ja tehdään yhdessä Pirkanmaasta kestävän matkailun kärkikohde! 

Valitse vastuullisemmin

Valitse Vastuullisemmin -palvelu on Helsinki Marketingin ja Demos Helsingin kehittämä palvelu, jonka päivitetyn version Visit Tampere ja Tampereen kaupungin tapahtumatoimisto toivat Tampereelle. Palvelu soveltuu eri kokoisille yrityksille ja eri toimialoille. Se nostaa esille vastuullisia yrityksiä ja tarjoaa työkaluja vastuullisuuden arviointiin ja tekojen kirittämiseen.

Sertifikaatit ja ympäristöohjelmat

Vastuullisuussertifikaatin tai ympäristöohjelman rakentaminen hyvä työkalu oman liiketoiminnan kehittämiseen ja laadun parantamiseen. Tarjolla on useita vaihtoehtoja, joiden kustannukset vaihtelevat muutamasta sadasta eurosta useisiin tuhansiin. Samoin niiden vaatima työmäärä vaihtelee yrityskoon, liiketoiminnan tyypin ja omien tavoitteiden mukaan.   

Visit Finlandin Sustainable Travel Finland ohjelma edellyttää yritykseltä ulkopuolisen toimijan auditoimaa sertifikaattia. Lista ohjelmaan soveltuvista sertifikaateista löytyy täältäAnnamme mielellämme lisätietoa ja voimme yhdessä miettiä yrityksellenne parhaiten soveltuvaa sertifikaattia. 

Visit Tampere valitsi oman toiminnan sertifiointiin Ekokompassin, jonka saimme käyttöön marraskuussa 2020. Se auttaa meitä oman toimintamme ja vastuullisen matkailun kehittämisessä sidosryhmiemme kanssa. Lisäksi se antaa meille asiantuntemusta myös kumppaniverkoston auttamiseen sertifikaattien hakemisessa ja rakentamisessa. 

Matti Pollari

Projektipäällikkö, kestävän matkailun kehitys

Työpöydällä yhdessä Helsingin ja Turun kanssa toteutettava 6aika: Carbon Neutral Tourism -hanke sekä Sustainable Travel Finland -ohjelman alueellinen edistäminen. Pyörämatkailu ja Pispala lähellä sydäntä.

Laila Walldén

Asiakkuusvastaava, Kongressit

Minulta saat neuvoja, jos harkitset kansainvälisen konferenssin kutsumista Tampereelle. Minut voi tavata myös korkeakoulujen kampuksilla.